প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩১ অক্টোবৰত নতুন দিল্লীত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় আৰ্য সন্মিলন ২০২৫ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব
সন্মিলনখন মহৰ্ষি দয়ানন্দ সৰস্বতী জীৰ ২০০ সংখ্যক জয়ন্তী আৰু সমাজৰ প্ৰতি আৰ্য সমাজে আগবঢ়োৱা সেৱাৰ ১৫০ বছৰ উদযাপন কৰা জ্ঞান জ্যোতি উৎসৱৰ অংশ
সন্মিলনখনত সমগ্ৰ ভাৰত আৰু বিদেশৰ আর্য সমাজ গোটসমূহৰ প্ৰতিনিধিসকলে অংশগ্ৰহণ কৰিব
29 OCT 2025 10:57AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৩১ অক্টোবৰত নতুন দিল্লীৰ ৰোহিনীত দুপৰীয়া ২.৫৫ বজাত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় আৰ্য সন্মিলন ২০২৫ত অংশগ্ৰহণ কৰিব। এই কাৰ্যসূচী মহৰ্ষি দয়ানন্দ সৰস্বতী জীৰ ২০০ সংখ্যক জয়ন্তী আৰু সমাজৰ প্ৰতি আৰ্য সমাজে আগবঢ়োৱা সেৱাৰ ১৫০ বছৰ উদযাপন কৰা জ্ঞান জ্যোতি উৎসৱৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ। এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এটা সমাৱেশত ভাষণ দিব।
মহৰ্ষি দয়ানন্দৰ সংস্কাৰবাদী আদৰ্শৰ সাৰ্বজনীন প্ৰাসংগিকতা আৰু সংগঠনটোৰ বিশ্বব্যাপী প্ৰসাৰক প্ৰতিফলিত কৰি সন্মিলনখনে সমগ্ৰ ভাৰত আৰু বিদেশৰ আৰ্য সমাজ গোটৰ প্ৰতিনিধিসকলক একত্ৰিত কৰিব। ইয়াত ‘সেৱাৰ ১৫০ টা সোণালী বছৰ’ শীৰ্ষক এখন প্ৰদৰ্শনীও অনুষ্ঠিত হ’ব, য’ত শিক্ষা, সামাজিক সংস্কাৰ আৰু আধ্যাত্মিক উন্নতিৰ ক্ষেত্ৰত আৰ্য সমাজৰ অৱদানৰ জৰিয়তে পৰিবৰ্তনশীল যাত্ৰা প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব।
সন্মিলনখনৰ লক্ষ্য হৈছে মহৰ্ষি দয়ানন্দ সৰস্বতীৰ সংস্কাৰবাদী আৰু শৈক্ষিক উত্তৰাধিকাৰক সন্মান জনোৱা, শিক্ষা, সামাজিক সংস্কাৰ তথা ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণত আৰ্য সমাজৰ সেৱাৰ ১৫০ বছৰ উদযাপন কৰা আৰু বিকশিত ভাৰত ২০৪৭ৰ সৈতে সংগতি ৰাখি বৈদিক নীতি আৰু স্বদেশী মূল্যবোধৰ বিষয়ে বিশ্বব্যাপী সজাগতাৰ সৃষ্টি কৰা।

Prime Minister's Office
PM to Participate in International Aryan Summit 2025 in New Delhi on 31st October
Summit is part of Jyāna Jyoti Festival commemorating 200th birth anniversary of Maharshi Dayanand Saraswati Ji and 150 years of Arya Samaj’s service to society
Summit to witness participation from Representatives of Arya Samaj Units Across India and Abroad
29 OCT 2025 10:57AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the International Aryan Summit 2025 at Rohini, New Delhi, on 31st October at around 2:45 PM. The programme forms a key part of the Jyāna Jyoti Festival commemorating the 200th birth anniversary of Maharshi Dayanand Saraswati Ji and 150 years of Arya Samaj’s service to society. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
The Summit will bring together representatives from Arya Samaj units across India and abroad — reflecting the universal relevance of Maharshi Dayanand’s reformist ideals and the organisation’s global outreach. It will also feature an exhibition titled “150 Golden Years of Service”, showcasing Arya Samaj’s transformative journey through its contributions in education, social reform, and spiritual upliftment.
The Summit aims to honour Maharshi Dayanand Saraswati’s reformist and educational legacy, celebrate 150 years of Arya Samaj’s service in education, social reform, and nation-building, and inspire global awareness of Vedic principles and Swadeshi values in alignment with Viksit Bharat 2047.