ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆଇଟିବିପିର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ ଅବସରରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
24 OCT 2025 7:49PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭାରତ-ତିବ୍ୱତୀୟ ସୀମା ପୋଲିସ (ଆଇଟିବିପି)ର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ ଅବସରରେ ସମସ୍ତ ହିମବୀର ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାରବର୍ଗଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଦେଶ ପ୍ରତି ଆଇଟିବିପିର ଅନୁକରଣୀୟ ସେବାକୁ ସ୍ୱୀକାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେମାନଙ୍କର ସାହସ, ଶୃଙ୍ଖଳା ଏବଂ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପ୍ରତି ଅଟଳ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ସେ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ରିଲିଫ ଏବଂ ଉଦ୍ଧାର ଅଭିଯାନ ସମୟରେ ଆଇଟିବିପି ଜବାନମାନଙ୍କର କରୁଣା ଏବଂ ତତ୍ପରତାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ସେମାନଙ୍କର ସେବା ତଥା ମାନବତାର ସର୍ବୋତ୍ତମ ପରମ୍ପରାକୁ ଦର୍ଶାଇ ଥାଏ ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଆଇଟିବିପିର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ ଅବସରରେ ସମସ୍ତ ହିମବୀର ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାରବର୍ଗଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଶୁଭେଚ୍ଛା । ଏହି ବାହିନୀ ଅତୁଳନୀୟ ସାହସ, ଶୃଙ୍ଖଳା ଏବଂ କର୍ତ୍ତବ୍ୟନିଷ୍ଠାର ପ୍ରତୀକ । କଠିନତମ ଜଳବାୟୁ ଏବଂ ସବୁଠାରୁ ଦୁର୍ଗମ ଭୂମି ମଧ୍ୟରେ ସେବା କରି, ସେମାନେ ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପ ସହିତ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦିଅନ୍ତି । ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ରିଲିଫ ଏବଂ ଉଦ୍ଧାର ଅଭିଯାନ ସମୟରେ ସେମାନଙ୍କର କରୁଣା ଏବଂ ତତ୍ପରତା ସେବା ତଥା ମାନବତାର ସର୍ବୋତ୍ତମ ପରମ୍ପରାକୁ ଦର୍ଶାଇ ଥାଏ ।
@ITBP_official”

Prime Minister's Office
Prime Minister extends greetings on ITBP Raising Day
24 OCT 2025 7:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi extended warm greetings to all Himveers of the Indo-Tibetan Border Police (ITBP) and their families on the occasion of their Raising Day today. Acknowledging the Force’s exemplary service to the nation, the Prime Minister lauded their courage, discipline, and unwavering commitment to duty. He also hailed their compassion and readiness during disaster relief and rescue missions which reflect their finest traditions of service and humanity.
In a post on X, Shri Modi said:
“Warm greetings to all ITBP Himveers and their families on their Raising Day. The Force embodies unmatched courage, discipline and devotion to duty. Serving amid the harshest climates and most difficult terrains, they safeguard the nation with unwavering resolve. Their compassion and readiness during disaster relief and rescue missions reflect the finest traditions of service and humanity.
@ITBP_official”