প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থান্দা অনৌবা রামসর সাইৎ অনি হাপচিনখিবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
04 JUN 2025 10:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রামসার সাইৎশিংগী মমিং লৈরবা লিস্ততা রাজস্থানগী ফালোদিদা লৈবা কিচান অমসুং উদয়পুরদা লৈবা মেনর হায়না খঙনবা অতোপ্পা ৱেৎলেন্দ অনি হাপচিনখিবগী মতুং ইন্না এনভাইরনমেন্ত কঞ্জার্বেসনদা ভারতনা লেপ্তনা খুমাং চাওশিল্লকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মসিগী অহেনবা অসিগা লোইননা, ভারত্তা হৌজিক রামসর সাইৎ পুন্না 91 লৈরে।
কেন্দ্রগী এনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জ মন্ত্রী, শ্রী ভুপেন্দর য়াদবনা Xতা অপদেৎ তৌবগী ৱাফম ফোঙদোকখি। মসিনা এনভাইরনমেন্ত প্রোতেক্সনদা পি.এম. মোদীনা মীৎয়েং থম্লিবা অসিগী খুদম অমনি হায়না মহাক্না হায়খি।
মহাক্কী Xকী পোস্ত অদুগী পাউখুম ওইনা, পি.এম. মোদীনা হায়খি;
"মসি য়াম্না নুংঙাইবা পাউনি! ভারতনা অকোয়বগী ফিভম ঙাক-শেন্নবগী মায়কৈদা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি মীয়ামগী শরুক য়াবা অসিনা পাংথোকহল্লি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister hails addition of two New Ramsar Sites in Rajasthan
04 JUN 2025 10:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has praised India’s continued progress in environmental conservation as two more wetlands—Khichan in Phalodi and Menar in Udaipur, both in Rajasthan, have been added to the prestigious list of Ramsar Sites. With this addition, India now has a total of 91 Ramsar Sites.
Union Minister for Environment, Forest & Climate Change, Shri Bhupender Yadav announced the update on X, calling it a testament to PM Modi’s focus on environmental preservation.
In response to his X post, PM Modi said;
"Great news! India’s strides in environmental conservation are happening with great vigour and are powered by public participation."