প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মোদী অমসুং প্রধান মন্ত্রী স্তারমরনা নাকল অনিমক্তা কান্নবা পীরিবা ইন্দিয়া-য়ু.কে. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত অমসুং দবল কন্ত্রিব্যুসন কনভেন্সন অসি লোইশিনখিবা অসিবু তরাম্না ওকখ্রে
লুচিংবা অনিনা বাইলেতরেল কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপতা মসি পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোন অমনি হায়না ফোংদোকখ্রে
য়ান্নৱারোল অসিনা ত্রেদ অমসুং ইকনোমিক কোওপরেসন য়োকখৎলগনি, ইন্নোভেসন অমসুং থবক পীবদা শাহৌ পীরগনি অমসুং মোবিলিতী প্রমোৎ তৌরগনি
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা পি.এম. স্তারমরবু ভারত্তা লাক্নবা বর্তন তৌখ্রে
06 MAY 2025 6:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ. ই. কের স্তারমরনা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারী শানখি। লুচিংবা অনিনা দবল কন্ত্রিব্যুসন কনভেন্সনগা লোয়ননা অচৌবা অমসুং নাকল অনিমক্তা কান্নগদবা ইন্দিয়া- UK ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত মাই পাক্না লোইশিনখিবদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
লুচিংবশিংনা মসি লৈবাক অনিগী কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোন অমনি হায়না ফোংদোকখি। মসিনা ইকোনোমী অনিমক্তা ললোন-ইতিক, ইনভেস্তমেন্ত, ইন্নোবেসন অমসুং থবক ফংহনবদা মতেং ওইরগনি। মালেমগী অচৌবা অমসুং ওপন মার্কেত ইকোনোমী অনিগী মরক্তা য়ানা ৱারোলশিং অসিনা বিজিনেসকীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিং হাংদোক্লগনি, ইকোনোমিক লিঙ্কশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা মরী হেন্না চেৎশিলহল্লগনি হায়না মখোয় অনিমক্না য়ানখি।
পি.এম. স্তারমরনা হায়খি মদুদি এলাইন্সশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং মালেমগী অকোইবদা লৈরিবা ইকোনোমীশিংগা লোয়ননা ললোন-ইতিক্কী অথিংবশিং হন্থহনবা অসি মপাঙ্গল কনবা অমসুং হেন্না সেক্যুর ইকোনোমী অমা ফংহনবদা অহোংবা পুরক্নবগীদমক মখোয়গী থৌরাংগী শরুক অমনি।
ভারত অমসুং UKগী মরক্তা শেন্মিৎলোন অমসুং ললোন-ইতিক্কী মরী পাকথোক চাউথোকহনবা অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎলক্লিবা অমসুং মল্তি-ফেসেতেদ পার্তনরশিপকী য়ুম্ফম অমা ওইরি হায়না লুচিংবা অনিমক্না য়ানখি। শেল-থুমগী মতাংদা বেলেন্স ওইবা, থোং মান্নবা অমসুং এম্বিসিয়স ওইবা FTAগী ৱারোইশিন অসিনা লৈবাক অনিগী ওইবা ললোন-ইতিক হেনগৎহনগনি, থবক ফংহন্নবা অনৌবা লম্বীশিং শেমগৎকনি, পুন্সি মহিং ফগৎহনগনি অমসুং লৈবাক অনিগী নাগরিকশিংগী পুন্না নুংঙাই-য়াইফবা ফগৎহনগনি হায়না পানরি। মালেমগী কৈথেলশিংগীদমক পুন্না পোৎথোকশিং অমসুং সর্বিসশিং পুন্না পুথোক্নবা লৈবাক অনিগী অনৌবা ওইথোকপা য়াবশিংসু মসিনা ফংহল্লগনি। মসিগী এগ্রীমেন্ত অসিনা ইন্দিয়া-UK কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী মপাঙ্গল কনবা ফাউন্দেসনশিং চেনশিনহন্নবা, অমসুং মতেং পাংনবা অমসুং চাউখৎপগী অনৌবা য়ুগ অমগী লম্বী য়াৎলি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী স্তারমরবু ভারত্তা লাক্নবা বর্তন তৌখি। লুচিংবা অনিনা অদুমক পাউ ফাওননবা য়ান্নখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Modi and Prime Minister Starmer welcome the conclusion of a mutually beneficial India -UK Free Trade Agreement and the Double Contribution Convention
The two leaders describe it a historic milestone in bilateral Comprehensive Strategic Partnership
The Agreements will foster trade and economic cooperation, boost innovation and job creation, promote mobility
Prime Minister Modi invites PM Starmer to visit India
06 MAY 2025 6:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of the United Kingdom H.E. Sir Keir Starmer had a telephone conversation today. The two leaders welcomed the successful conclusion of an ambitious and mutually beneficial India–UK Free Trade Agreement along with the Double Contribution Convention.
The Leaders described it a historic milestone in the bilateral Comprehensive Strategic Partnership that would foster trade, investment, innovation and job creation in both the economies. Both agreed that the landmark agreements between the two big and open market economies of the world will open new opportunities for businesses, strengthen economic linkages, and deepen people-to-people ties.
PM Starmer said that strengthening alliances and reducing trade barriers with economies around the world is part of their Plan for Change to deliver a stronger and more secure economy.
The two leaders agreed that expanding economic and commercial ties between India and the UK remain a cornerstone of the increasingly robust and multifaceted partnership. The conclusion of a balanced, equitable and ambitious FTA, covering trade in goods and services, is expected to significantly enhance bilateral trade, generate new avenues for employment, raise living standards, and improve the overall well-being of citizens in both countries. It will also unlock new potential for the two nations to jointly develop products and services for global markets. This agreement cements the strong foundations of the India-UK Comprehensive Strategic Partnership, and paves the way for a new era of collaboration and prosperity.
Prime Minister Modi invited Prime Minister Starmer to visit India. The leaders agreed to remain in touch.