প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইটালীৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী জৰ্জিয়া মেলোনীৰ সৈতে প্ৰধান মন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ বাৰ্তালাপ
25 APR 2024 9:03PM by PIB Guwahati
ইটালীৰ মুক্তি দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শুভেচ্ছা
ইটালীত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া জি-৭ সন্মিলনলৈ আমন্ত্ৰণৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে।
নেতা দুগৰাকীয়ে কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব অধিক শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোহাৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ইটালীৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী জৰ্জিয়া মেলোনীৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৭৯সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী মেলনি আৰু ইটালীৰ জনসাধাৰণক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
ইটালীৰ পুলিয়াত ২০২৪ চনৰ জুন মাহত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া জি-৭ সন্মিলনত অংশগ্ৰহণৰ বাবে আমন্ত্ৰণ জনোৱাৰ বাবে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী মেলোনীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। ইটালীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত জি-৭ সন্মিলনত ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰাপ্তিসমূহ বিশেষকৈ বিশ্বব্যাপী দক্ষিণাঞ্চলক সমৰ্থন কৰা সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰা হয়।
দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰি তোলাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দোহাৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই পাৰস্পৰিক আগ্ৰহৰ আঞ্চলিক আৰু বিশ্বব্যাপী বিকাশৰ বিষয়েও মত বিনিময় কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi speaks with the Italian Prime Minister Georgia Meloni
PM extends greetings on Italy’s Liberation day
PM thanks for the invite to the G7 Summit in Italy
The leaders reaffirmed commitment to further strengthen Strategic Partnership
They exchanged views on regional and global issues of mutual interest
25 APR 2024 9:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with Georgia Meloni, Prime Minister of Italy.
PM extended his greetings to PM Meloni and the people of Italy on the occasion of 79th anniversary of Liberation Day.
He thanked PM Meloni for the invite to the G7 Summit Outreach Sessions to be held in June 2024 in Puglia, Italy. The leaders discussed taking forward the important outcomes from India’s G20 Presidency, especially that support the Global South, at the G7 Summit under Italy’s Presidency.
They reaffirmed their commitment to continue to strengthen the bilateral Strategic partnership.
The two leaders also exchanged views on regional and global developments of mutual interest.