প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৪ চনৰ বিশ্ব উদ্ভাৱন সূচকত ভাৰতৰ স্থান ৩৯ নম্বৰলৈ উন্নীতকৰণক প্ৰশংসা কৰে
27 SEP 2024 10:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে গ্ল'বেল ইন'ভেচন ইনডেক্স ২০২৪ত বিশ্বৰ ১৩৩খন অৰ্থনীতিৰ ভিতৰত ভাৰতৰ স্থান ৩৯ নম্বৰলৈ উন্নীতকৰণৰ বাবে প্ৰশংসা কৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে এই সাফল্যক "অসাধাৰণ কৃতিত্ব" বুলি অভিহিত কৰি দেশৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে সুযোগ-সুবিধা পৰিৱৰ্তন কৰিব পৰা এক সক্ৰিয় উদ্ভাৱনী পৰিৱেশ তন্ত্ৰ গঢ়ি তোলাৰ বাবে চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
কেন্দ্ৰীয় বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰী শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলৰ দশম পদৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
এটা অসাধাৰণ কৃতিত্ব! আমাৰ চৰকাৰে উদ্ভাৱনী প্ৰণালীৰ এক সজীৱ পৰিৱেশ সুনিশ্চিত কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ, যিয়ে যুৱক-যুৱতীসকলৰ জীৱন পৰিৱৰ্তন কৰিব পাৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi hails India rising to 39th position in the Global Innovation Index 2024
27 SEP 2024 10:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi has hailed India rising to 39th position among 133 global economies in the Global Innovation Index 2024.
Shri Modi described this achievement as a "remarkable feat," emphasizing the government's dedication to building a vibrant innovation ecosystem that can transform opportunities for the nation's youth.
Sharing the X post of Union Minister for Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal, the Prime Minister said;
“A remarkable feat! Our Government is committed to ensuring a vibrant innovation ecosystem, which can transform the lives of the youth.”