ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ଇନୋଭେସନ ଇଣ୍ଡେକ୍ସ 2024 ରେ ଭାରତ 39 ତମ ସ୍ଥାନକୁ ଉଠିଥିବାରୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି
27 SEP 2024 10:50PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗ୍ଲୋବଲ୍ ଇନୋଭେସନ ଇଣ୍ଡେକ୍ସ 2024 ରେ 133 ବିଶ୍ୱ ଅର୍ଥନୀତି ମଧ୍ୟରେ ଭାରତ 39 ତମ ସ୍ଥାନକୁ ଉଠିଥିବାରୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏହି ସଫଳତାକୁ ଏକ "ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା" ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଦେଶର ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଯୋଗକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିପାରିବ ଏପରି ଏକ ସ୍ପନ୍ଦନଶୀଳ ନବସୃଜନ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପୀୟୁଷ ଗୋୟଲଙ୍କ X ପଦବୀକୁ ସେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା! ଆମ ସରକାର ଏକ ସ୍ପନ୍ଦନଶୀଳ ନବସୃଜନ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ, ଯାହା ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଜୀବନକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିପାରିବ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi hails India rising to 39th position in the Global Innovation Index 2024
27 SEP 2024 10:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi has hailed India rising to 39th position among 133 global economies in the Global Innovation Index 2024.
Shri Modi described this achievement as a "remarkable feat," emphasizing the government's dedication to building a vibrant innovation ecosystem that can transform opportunities for the nation's youth.
Sharing the X post of Union Minister for Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal, the Prime Minister said;
“A remarkable feat! Our Government is committed to ensuring a vibrant innovation ecosystem, which can transform the lives of the youth.”