প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নিটি কাকত অনুসৰি বিগত ৯ বছৰত ২৪.৮২ কোটি লোক বহুমাত্ৰিক দৰিদ্ৰতাৰ পৰা ৰক্ষা পোৱাৰ লগে লগে প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ বাবে এক সমৃদ্ধিশালী ভৱিষ্যতৰ প্ৰতি দায়বদ্ধতা দোহাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
15 JAN 2024 7:41PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়ৰ বাবে এক সমৃদ্ধিশালী ভৱিষ্যৎ নিশ্চিত কৰাৰ বাবে সৰ্বব্যাপী উন্নয়নৰ দিশত কাম কৰি যাবলৈ চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা পুনৰ দোহাৰে।
তেওঁ নীতি আয়োগে আজি প্ৰকাশ কৰা বহুপাক্ষিক দৰিদ্ৰতা সম্পৰ্কীয় এখন আলোচনা পত্ৰৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰে। বাতৰিটোত কোৱা হৈছে যে ২০০৫-০৬ চনৰ পৰা ভাৰতত এমপিআইৰ হাৰ ২০১৩-১৪ বৰ্ষৰ ২৯.১৭ শতাংশৰ পৰা ২০২২-২৩ বৰ্ষৰ ১১.২৮ শতাংশলৈ হ্ৰাস পাইছে। ইয়াৰ ফলত বিগত ৯ বছৰত ২৪.৮২ কোটি লোকে বহু মাত্ৰিক দৰিদ্ৰতাৰ পৰা মুক্তি লাভ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে এক্সত এটা পোষ্ট কৰিছে:
"এয়া অতি উৎসাহজনক, যি অন্তৰ্ভুক্তিমূলক বিকাশৰ প্ৰতি আমাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰতিফলিত কৰে আৰু আমাৰ অৰ্থনীতিৰ পৰিৱৰ্তনশীল পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। আমি সৰ্বাংগীন উন্নয়নৰ দিশত কাম কৰি যাম আৰু প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়ৰ বাবে এক সমৃদ্ধিশালী ভৱিষ্যত নিশ্চিত কৰিম।"

Prime Minister's Office
PM reiterates commitment towards a prosperous future for every Indian as 24.82 crore people escape multidimensional poverty in last 9 years as per NITI paper
15 JAN 2024 7:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today reiterated the government's commitment to continue to work towards all-round development and to ensure a prosperous future for every Indian.
He was commenting on a Discussion Paper released by NITI Aayog today on Multidimensional Poverty. The paper says, since 2005-06, India has registered a significant decline in #MPI from 29.17% in 2013-14 to 11.28% in 2022-23 which is a reduction of 17.89%. As a result 24.82 crore people escaped multidimensional poverty in last 9 years.
PM Modi posted on X :
"Very encouraging, reflecting our commitment towards furthering inclusive growth and focussing on transformative changes to our economy. We will continue to work towards all-round development and to ensure a prosperous future for every Indian."