প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা চহি 9 লোম অসিদা NITI পেপরগী মতুং ইন্না মীওই করোর 24.82 না লাইরবগী চুপ্লিদগী নান্থোক্লদুনা ভারত মচা খুদিংমক্কী নুংঙাই য়াইফরবা তুংলমচৎ অমা পীনবা লেপ্লি হায়খ্রে
15 JAN 2024 7:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লৈঙাক্না পুম্নমক্কী চাউখৎনবা অমসুং ভারত মচা খুদিংমক্কী নুংঙাই য়াইফবা তুংলমচৎ অমা ওইনবগী লেপ্পা লৈতনা হোৎনরিবশিংবু নৌহৌননা নীংশিংখ্রে। মহাক্না ঙসি মলতিদাইমেন্সনেল পোভর্তীগী মতাংদা NITI আয়োগনা ফোংবা খন্ন-নৈনবগী চেরোল অমদা মহাক্কী ৱাফম ফোংদোকখি। চেরোল অসিনা হায়রি, 2005-06 তগী হৌদুনা ভারতনা 2013-14 দা 29.17% ওইরম্বদগী 2022-23 দা 11.28% লৈদুনা #MPI দা মশক থোক্না হন্থখ্রে। মসিনা মরম ওইদুনা মীওই করোর 24.82 না হৌখিবা চহি 9 অসিদা লাইরবগী পনখৈদগী নান্থোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা X তা পোস্ত তৌখিঃ
"য়াম্না পুক্নিং থৌগৎনিংঙাইনি, পুম্নমকপু চাউখৎহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী শেন্মিৎলোনদা অহোংবা পুরকপা য়ানবগী ৱারেপ তাক্লে। ঐখোয়না লেপ্পা লৈতনা মায়কৈ খুদিংদা চাউখৎনবা হোৎনগনি অমসুং ভারত মচা পুম্নমক্কী নুংঙাই য়াইফবা তুংলমচৎ অমা শেমগনি।"

Prime Minister's Office
PM reiterates commitment towards a prosperous future for every Indian as 24.82 crore people escape multidimensional poverty in last 9 years as per NITI paper
15 JAN 2024 7:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today reiterated the government's commitment to continue to work towards all-round development and to ensure a prosperous future for every Indian.
He was commenting on a Discussion Paper released by NITI Aayog today on Multidimensional Poverty. The paper says, since 2005-06, India has registered a significant decline in #MPI from 29.17% in 2013-14 to 11.28% in 2022-23 which is a reduction of 17.89%. As a result 24.82 crore people escaped multidimensional poverty in last 9 years.
PM Modi posted on X :
"Very encouraging, reflecting our commitment towards furthering inclusive growth and focussing on transformative changes to our economy. We will continue to work towards all-round development and to ensure a prosperous future for every Indian."