Prime Minister's Office
PM reiterates commitment towards a prosperous future for every Indian as 24.82 crore people escape multidimensional poverty in last 9 years as per NITI paper
15 JAN 2024 7:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today reiterated the government's commitment to continue to work towards all-round development and to ensure a prosperous future for every Indian.
He was commenting on a Discussion Paper released by NITI Aayog today on Multidimensional Poverty. The paper says, since 2005-06, India has registered a significant decline in #MPI from 29.17% in 2013-14 to 11.28% in 2022-23 which is a reduction of 17.89%. As a result 24.82 crore people escaped multidimensional poverty in last 9 years.
PM Modi posted on X :
"Very encouraging, reflecting our commitment towards furthering inclusive growth and focussing on transformative changes to our economy. We will continue to work towards all-round development and to ensure a prosperous future for every Indian."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନୀତି ଆୟୋଗ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ ଗତ ୯ ବର୍ଷରେ ୨୪.୮୨ କୋଟି ଲୋକ ବହୁମୁଖୀ ଦାରିଦ୍ର‌୍ୟତାରୁ ହଟିଥିବାରୁ ପ୍ରତି ଭାରତୀୟଙ୍କ ସମୃଦ୍ଧ ଭବିଷ୍ୟତ ପ୍ରତି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 JAN 2024 7:41PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ସର୍ବାଙ୍ଗୀନ ବିକାଶ ଦିଗରେ କାମ ଜାରି ରଖିବା ଏବଂ ପ୍ରତି ଭାରତୀୟଙ୍କ ପାଇଁ ସମୃଦ୍ଧ ଭବିଷ୍ୟତ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ।
ସେ ଆଜି ନୀତି ଆୟୋଗ ଦ୍ୱାରା ଦାରିଦ୍ର‌୍ୟତା ଉପରେ ପ୍ରକାଶିତ ଏକ ରିପୋର୍ଟ ଉପରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇଛନ୍ତି । ରିପୋର୍ଟରେ କୁହାଯାଇଛି, ୨୦୦୫-୦୬ ପରଠାରୁ ଭାରତରେ ଏମ୍‌ପିଆଇରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ହ୍ରାସ ହୋଇଛି । ୨୦୧୩-୧୪ରେ ଏମ୍‌ପିଆଇ ୨୯.୧୭% ଥିବାବେଳେ ୨୦୨୨-୨୩ରେ ୧୧.୨୮% ଥିଲା । ଏଥିରେ ଏବେ ୧୭.୮୯% ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଫଳରେ ଗତ ୯ ବର୍ଷରେ ୨୪.୮୨ କୋଟି ଲୋକ ଦାରିଦ୍ର‌୍ୟତାରୁ ମୁକୁଳିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ବେଶ୍ ଉତ୍ସାହଜନକ, ସମାବେଶୀ ବିକାଶକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ଏବଂ ଆମ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ରିତ କରିବା ଦିଗରେ ଆମ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଏହା ଦର୍ଶାଏ । ଆମେ ସର୍ବାଙ୍ଗୀନ ବିକାଶ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ଜାରି ରଖିବୁ ଏବଂ ପ୍ରତି ଭାରତୀୟଙ୍କ ସମୃଦ୍ଧ ଭବିଷ୍ୟତ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବୁ ।’