প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কুৱেইটৰ আমীৰৰ সন্মানীয় অতিথি হিচাপে আৰৱ উপসাগৰীয় কাপত অংশগ্ৰহণ কৰে
21 DEC 2024 10:24PM by PIB Guwahati
কুৱেইটৰ আমিৰ মহামহিম শ্বেইখ মেছাল আল-আহমদ আল-জাবৰ আল-সবাহৰ আমন্ত্ৰণক্ৰমে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কুৱেইটত ২৬ সংখ্যক আৰব উপসাগৰীয় কাপ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত সন্মানীয় অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কুয়েতৰ মহামহিম আমিৰ, মহামহিম ৰাজকুমাৰ আৰু মহামহিম প্ৰধানমন্ত্ৰীক লগত লৈ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকে। এই অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কুৱেইটৰ নেতৃত্বৰ সৈতে এক অনানুষ্ঠানিক মত-বিনিময়ৰ সুযোগ লাভ কৰে।
কুয়েতে বাৰ্ষিক আৰবীয় উপসাগৰীয় কাপৰ আয়োজক হিচাপে আঠখন দেশৰ পৰা অংশগ্ৰহণ কৰিছে, য'ত গাল্ফ কাউন্সিলৰ দেশসমূহ, ইৰাক আৰু য়েমেন অন্তৰ্ভুক্ত। এই ফুটবল টুৰ্ণামেন্ট অঞ্চলটোৰ অন্যতম গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ৰীড়া অনুষ্ঠান। অংশগ্ৰহণকাৰী দেশসমূহৰ ভিতৰত কুৱেইটে এই প্ৰতিযোগিতাত সৰ্বাধিকবাৰ বিজয়ী হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অংশগ্ৰহণকাৰী দেশসমূহলৈ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister attends Arabian Gulf Cup as Guest of Honour of His Highness the Amir of Kuwait
21 DEC 2024 10:24PM by PIB Delhi
On the invitation of His Highness Sheikh Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, the Amir of Kuwait, Prime Minister Shri Narendra Modi attended the opening ceremony of the 26th Arabian Gulf Cup in Kuwait as his ‘Guest of Honour’. The Prime Minister joined His Highness the Amir, His Highness the Crown Prince, and His Highness the Prime Minister of Kuwait in witnessing the grand opening ceremony. The event also provided an opportunity for an informal interaction of the Prime Minister with the leadership of Kuwait.
​Kuwait is hosting the biennial Arabian Gulf Cup with participation from eight countries, including GCC nations, Iraq, and Yemen. This football tournament is one of the most prominent sporting events in the region. Kuwait has won the tournament maximum times among the participating countries. Prime Minister conveyed his best wishes to all the participating countries.