প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বান্দাৰ ছেৰী বেগাৱানস্থিত ওমৰ আলী ছাইফুদ্দিন মছজিদ পৰিদৰ্শন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
03 SEP 2024 8:07PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বান্দাৰ ছেৰী বেগাৱানস্থিত আইকনিক ওমৰ আলী ছাইফুদ্দিন মছজিদ পৰিদৰ্শন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীক ব্ৰুনেইৰ ধৰ্মীয় পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী পেহিন দাতো উস্তাজ হাজী আৱাং বদৰুদ্দিনে আদৰণি জনায়। তেওঁৰ সৈতে ব্ৰুনেইৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী ডাটো ডাঃ হাজী মহম্মদ ইছামো উপস্থিত থাকে। প্ৰধানমন্ত্ৰীক সম্ভাষণ জনাবলৈ একাংশ ভাৰতীয় সমূদায়ৰ লোকৰ সমাগম হয়।
ব্ৰুনেইৰ ২৮সংখ্যক চুলতান (বৰ্তমানৰ চুলতানৰ পিতৃ, যিয়ে এই মছজিদ নিৰ্মাণৰ কাম আৰম্ভ কৰিছিল) ওমৰ আলী ছাইফুদ্দিন তৃতীয়ৰ নামেৰে এই মছজিদটোৰ নামকৰণ কৰা হৈছে আৰু ১৯৫৮ চনত এই মছজিদটো নিৰ্মাণ সম্পূৰ্ণ হৈছিল।

Prime Minister's Office
Prime Minister visits Omar Ali Saifuddien Mosque in Bandar Seri Begawan
03 SEP 2024 8:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited the iconic Omar Ali Saifuddien Mosque in Bandar Seri Begawan today.
Prime Minister was received by Brunei’s Minister of Religious Affairs H.E. Pehin Dato Ustaz Haji Awang Badaruddin. Brunei’s Minister of Health Dato Dr. Haji Mohammad Isham was also in attendance. A gathering of Indian community members were also present to greet the Prime Minister.
The mosque is named after Omar Ali Saifuddien III, the 28th Sultan of Brunei (father of the current Sultan, who also initiated its construction), and was completed in 1958.