প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৮ অক্টোবৰত ইণ্ডিয়া মোবাইল কংগ্ৰেছৰ নৱম সংস্কৰণ উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
আইএমচি ২০২৫: ৮–১১ অক্টোবৰলৈ অনুষ্ঠিত হ’ব এছিয়াৰ সৰ্ববৃহৎ টেলিকম আৰু প্ৰযুক্তিবিদ্যা অনুষ্ঠান
বিষয়বস্তু: “ৰূপান্তৰ ঘটাবলৈ উদ্ভাৱন” — ডিজিটেল ৰূপান্তৰত ভাৰতৰ নেতৃত্বৰ প্ৰদৰ্শন
গুৰুত্ব দিবলগীয়া ক্ষেত্ৰ : ৬ জি, কোৱাণ্টাম যোগাযোগ, অৰ্ধপৰিবাহী, অপটিকেল নেটৱৰ্ক আৰু চাইবাৰ জালিয়াতি প্ৰতিৰোধ
আইএমচি ২০২৫ত ৪০০ৰো অধিক কোম্পানী, প্ৰায় ৭,০০০ গ্ল’বেল প্ৰতিনিধি আৰু ১৫০ খনতকৈও অধিক দেশৰ পৰা প্ৰায় ১.৫ লাখ দৰ্শকে অংশগ্ৰহণ কৰিব
07 OCT 2025 10:27AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৫ চনৰ ৮ অক্টোবৰৰ পুৱা প্ৰায় ৯:৪৫ বজাত নতুন দিল্লীৰ যশোভূমিত এছিয়াৰ সৰ্ববৃহৎ টেলিকম, মিডিয়া আৰু প্ৰযুক্তিবিদ্যা অনুষ্ঠান ইণ্ডিয়া মোবাইল কংগ্ৰেছ (আই এম চি) ২০২৫ৰ নৱম সংস্কৰণ উদ্বোধন কৰিব।
টেলি কমিউনিকেচন বিভাগ (ডিঅ’টি) আৰু ভাৰতীয় চেলুলাৰ অপাৰেটৰ এছ’চিয়েশ্যন (চিঅ’এআই)ৰ যৌথ উদ্যোগত আয়োজিত আইএমচি ২০২৫ অক্টোবৰ মাহৰ ৮ৰ পৰা ১১ তাৰিখলৈ “ৰূপান্তৰ ঘটাবলৈ উদ্ভাৱন” শীৰ্ষক বিষয়বস্তুৰ আধাৰত অনুষ্ঠিত হ’ব, য’ত ডিজিটেল ৰূপান্তৰ আৰু সমাজৰ প্ৰগতিৰ বাবে উদ্ভাৱনৰ লাভ উঠাবলৈ ভাৰতৰ দায়বদ্ধতাক উজ্জ্বল কৰি তোলা হ’ব।
আইএমচি ২০২৫ত টেলিকম আৰু উদীয়মান প্ৰযুক্তিৰ শেহতীয়া উন্নতি প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব, য’ত বিশ্বৰ নেতা, নীতি নিৰ্ধাৰক, উদ্যোগৰ বিশেষজ্ঞ আৰু উদ্ভাৱকসকলক একত্ৰিত কৰা হ’ব। এই অনুষ্ঠানত অপটিকেল কমিউনিকেচন, টেলিকমত অৰ্ধপৰিবাহী, কোৱাণ্টাম কমিউনিকেচন, ৬জি, আৰু ফ্ৰড ৰিস্ক ইনডিকেটৰকে ধৰি মূল বিষয়বস্তুৰ বিষয়ত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হ’ব, যিয়ে পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মৰ সংযোগ, ডিজিটেল সাৰ্বভৌমত্ব, চাইবাৰ জালিয়াতি প্ৰতিৰোধ আৰু বিশ্ব প্ৰযুক্তিৰ নেতৃত্বৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ কৌশলগত অগ্ৰাধিকাৰক প্ৰতিফলিত কৰিব।
ইয়াত ১৫০ খনতকৈও অধিক দেশৰ পৰা ১.৫ লাখতকৈ অধিক দৰ্শকে, ৭,০০০+ বিশ্ব প্ৰতিনিধি আৰু ৪০০+ কোম্পানীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে। ৫ জি/৬জি , এআই, স্মাৰ্ট মবিলিটি, চাইবাৰ সুৰক্ষা, কোৱাণ্টাম কম্পিউটিং আৰু সেউজ প্ৰযুক্তিৰ দৰে ক্ষেত্ৰত ১,৬০০ টাতকৈও অধিক নতুন ইউজ কেছ- ১০০ + অধিৱেশন আৰু ৮০০+ স্পীকাৰৰ জৰিয়তে প্ৰদৰ্শন কৰা হ'ব।
আইএমচি ২০২৫-এ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সহযোগিতাৰ বিষয়তো গুৰুত্ব আৰোপ কৰিব। জাপান, কানাডা, যুক্তৰাজ্য, ৰাছিয়া, আয়াৰলেণ্ড, আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ প্ৰতিনিধি দলে এই অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate 9th edition of the India Mobile Congress on 8th October
IMC 2025: Asia’s Largest Telecom and Technology Event to be Held from 8–11 October
Theme: “Innovate to Transform” — Showcasing India’s Leadership in Digital Transformation
Focus Areas: 6G, Quantum Communications, Semiconductors, Optical Networks, and Cyber Fraud Prevention
IMC 2025 will witness participation of over 400 Companies, about 7,000 Global Delegates, and around 1.5 lakh visitors from over 150 Countries
07 OCT 2025 10:27AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 9th edition of the India Mobile Congress (IMC) 2025, Asia’s largest telecom, media, and technology event, on 8th October 2025 at around 9:45 AM at Yashobhoomi, New Delhi.
Organised jointly by the Department of Telecommunications (DoT) and the Cellular Operators Association of India (COAI), IMC 2025 will be held from 8th to 11th October under the theme “Innovate to Transform”, highlighting India’s commitment to leveraging innovation for digital transformation and societal progress.
IMC 2025 will showcase the latest advancements in telecom and emerging technologies, bringing together global leaders, policymakers, industry experts, and innovators. The event will focus on key themes including Optical Communications, Semiconductors in Telecom, Quantum Communications, 6G, and Fraud Risk Indicators, reflecting India’s strategic priorities in next-generation connectivity, digital sovereignty, cyber fraud prevention, and global technology leadership.
More than 1.5 lakh visitors from over 150 countries, 7,000+ global delegates, and 400+ companies are expected to participate. Over 1,600 new use-cases across areas such as 5G/6G, AI, smart mobility, cybersecurity, quantum computing, and green technology will be showcased through 100+ sessions and 800+ speakers.
IMC 2025 also underscores international collaboration, with delegations from Japan, Canada, the United Kingdom, Russia, Ireland, and Austria participating in the event.