ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୮ ଅକ୍ଟୋବରରେ :ଇଣ୍ଡିଆ ମୋବାଇଲ କଂଗ୍ରେସ’ର ୯ମ ସଂସ୍କରଣକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
07 OCT 2025 10:27AM by PIB Bhubaneswar
ଆଇଏମସି ୨୦୨୫: ଏସିଆର ସର୍ବବୃହତ ଟେଲିକମ୍ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ୮ ରୁ ୧୧ ଅକ୍ଟୋବର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ
ବିଷୟବସ୍ତୁ: "ପରିବର୍ତ୍ତନ ପାଇଁ ନବସୃଜନ" - ଡିଜିଟାଲ୍ ପରିବର୍ତ୍ତନରେ ଭାରତର ନେତୃତ୍ୱ ପ୍ରଦର୍ଶନ
ଫୋକସ୍ କ୍ଷେତ୍ର: ୬ଜି, କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ ଯୋଗାଯୋଗ, ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର, ଅପ୍ଟିକାଲ୍ ନେଟୱାର୍କ ଏବଂ ସାଇବର ଠକେଇ ନିବାରଣ
ଆଇଏମସି ୨୦୨୫ରେ ୪ ଶହରୁ ଅଧିକ କମ୍ପାନୀ, ପ୍ରାୟ ୭ ହଜାର ବିଶ୍ୱ ପ୍ରତିନିଧି ଏବଂ ୧୫୦ ରୁ ଅଧିକ ଦେଶରୁ ପ୍ରାୟ ୧.୫ ଲକ୍ଷ ପରିଦର୍ଶକ ଯୋଗ ଦେବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ, ୮ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ସକାଳ ପ୍ରାୟ ୯ଟା ୪୫ ମିନିଟ୍ ସମୟରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଯଶୋଭୂମିଠାରେ ଏସିଆର ସର୍ବବୃହତ ଟେଲିକମ୍, ମିଡିଆ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ‘ଇଣ୍ଡିଆ ମୋବାଇଲ୍ କଂଗ୍ରେସ (ଆଇଏମସି) ୨୦୨୫’ର ୯ମ ସଂସ୍କରଣକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ।
ଡିଜିଟାଲ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଏବଂ ସାମାଜିକ ପ୍ରଗତି ପାଇଁ ନବସୃଜନକୁ ଉପଯୋଗ କରିବା ପ୍ରତି ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ କରି, "ଇନୋଭେଟ୍ ଟୁ ଟ୍ରାନ୍ସଫର୍ମ" ବିଷୟବସ୍ତୁ ଉପରେ ଦୂରସଂଚାର ବିଭାଗ (DoT) ଏବଂ ସେଲ୍ୟୁଲାର ଅପରେଟର୍ସ ଆସୋସିଏସନ୍ ଅଫ୍ ଇଣ୍ଡିଆ (COAI) ଦ୍ୱାରା ମିଳିତ ଭାବରେ ଆୟୋଜିତ ଆଇଏମସି ୨୦୨୫ ଅକ୍ଟୋବର ୮ ରୁ ୧୧ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ "ଇନୋଭେଟ୍ ଟୁ ଟ୍ରାନ୍ସଫର୍ମ" ଶୀର୍ଷକରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ।
ଆଇଏମସି ୨୦୨୫ ଟେଲିକମ୍ ଏବଂ ଉଦୀୟମାନ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାରେ ନୂତନ ଉନ୍ନତି ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବ, ଯାହା ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ନେତା, ନୀତି ନିର୍ଦ୍ଧାରକ, ଶିଳ୍ପ ବିଶେଷଜ୍ଞ ଏବଂ ନବସୃଜନକାରୀଙ୍କୁ ଏକତ୍ର କରିବ। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅପ୍ଟିକାଲ୍ କମ୍ୟୁନିକେସନ୍, ଟେଲିକମ୍‌ରେ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର, କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ କମ୍ୟୁନିକେସନ୍, ୬ଜି ଏବଂ ଠକେଇ ବିପଦ ସୂଚକ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ବିଷୟଗୁଡ଼ିକ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବ, ଯାହା ପରବର୍ତ୍ତୀ ପିଢ଼ିର ସଂଯୋଗୀକରଣ, ଡିଜିଟାଲ୍ ସାର୍ବଭୌମତ୍ୱ, ସାଇବର ଠକେଇ ନିବାରଣ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ନେତୃତ୍ୱରେ ଭାରତର ରଣନୈତିକ ପ୍ରାଥମିକତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିବ ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ୧୫୦,୦୦୦ ରୁ ଅଧିକ ପରିଦର୍ଶକ, ୭,୦୦୦ ରୁ ଅଧିକ ବିଶ୍ୱ ପ୍ରତିନିଧି ଏବଂ ୧୫୦ ରୁ ଅଧିକ ଦେଶରୁ ୪୦୦ ରୁ ଅଧିକ କମ୍ପାନୀ ଯୋଗଦେବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି। ୫ଜି/୬ଜି, ଏଆଇ, ସ୍ମାର୍ଟ ମୋବିଲିଟି, ସାଇବରସିକ୍ୟୁରିଟି, କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ କମ୍ପ୍ୟୁଟିଂ ଏବଂ ସବୁଜ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଭଳି କ୍ଷେତ୍ରରେ ୧,୬୦୦ ରୁ ଅଧିକ ନୂତନ ବ୍ୟବହାର-କେସ୍ ୧୦୦ ରୁ ଅଧିକ ଅଧିବେଶନ ଏବଂ ୮୦୦ ରୁ ଅଧିକ ବକ୍ତାଙ୍କ ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେବ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ୧.୫ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ପରିଦର୍ଶକ, ୭ ହଜାରରୁ ଅଧିକ ବିଶ୍ୱ ପ୍ରତିନିଧି ଏବଂ ୧୫୦ ରୁ ଅଧିକ ଦେଶରୁ ୪ ଶହରୁ ଅଧିକ କମ୍ପାନୀ ଯୋଗଦେବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି। ୫ଜି/୬ଜି, ଏଆଇ, ସ୍ମାର୍ଟ ମୋବିଲିଟି, ସାଇବରସିକ୍ୟୁରିଟି, କ୍ୱାଣ୍ଟମ୍ କମ୍ପ୍ୟୁଟିଂ ଏବଂ ସବୁଜ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଭଳି କ୍ଷେତ୍ରରେ ୧୬ ଶହରୁ ଅଧିକ ନୂତନ ବ୍ୟବହାର ମାମଲା , ଶହେରୁ ଅଧିକ ଅଧିବେଶନ ଏବଂ ୮ ଶହରୁ ଅଧିକ ବକ୍ତାଙ୍କ ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହେବ।
ଆଇଏମସି ୨୦୨୫ ମଧ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସହଯୋଗକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଏ, ଯେଉଁଥିରେ ଜାପାନ, କାନାଡା, ୟୁନାଇଟେଡ୍ କିଙ୍ଗଡମ୍, ରୁଷିଆ, ଆୟର୍ଲ୍ୟାଣ୍ଡ ଏବଂ ଅଷ୍ଟ୍ରିଆର ପ୍ରତିନିଧିମାନେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate 9th edition of the India Mobile Congress on 8th October
IMC 2025: Asia’s Largest Telecom and Technology Event to be Held from 8–11 October
Theme: “Innovate to Transform” — Showcasing India’s Leadership in Digital Transformation
Focus Areas: 6G, Quantum Communications, Semiconductors, Optical Networks, and Cyber Fraud Prevention
IMC 2025 will witness participation of over 400 Companies, about 7,000 Global Delegates, and around 1.5 lakh visitors from over 150 Countries
07 OCT 2025 10:27AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 9th edition of the India Mobile Congress (IMC) 2025, Asia’s largest telecom, media, and technology event, on 8th October 2025 at around 9:45 AM at Yashobhoomi, New Delhi.
Organised jointly by the Department of Telecommunications (DoT) and the Cellular Operators Association of India (COAI), IMC 2025 will be held from 8th to 11th October under the theme “Innovate to Transform”, highlighting India’s commitment to leveraging innovation for digital transformation and societal progress.
IMC 2025 will showcase the latest advancements in telecom and emerging technologies, bringing together global leaders, policymakers, industry experts, and innovators. The event will focus on key themes including Optical Communications, Semiconductors in Telecom, Quantum Communications, 6G, and Fraud Risk Indicators, reflecting India’s strategic priorities in next-generation connectivity, digital sovereignty, cyber fraud prevention, and global technology leadership.
More than 1.5 lakh visitors from over 150 countries, 7,000+ global delegates, and 400+ companies are expected to participate. Over 1,600 new use-cases across areas such as 5G/6G, AI, smart mobility, cybersecurity, quantum computing, and green technology will be showcased through 100+ sessions and 800+ speakers.
IMC 2025 also underscores international collaboration, with delegations from Japan, Canada, the United Kingdom, Russia, Ireland, and Austria participating in the event.