প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কুৱেইট ভ্ৰমণলৈ ৰাওনা হোৱাৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বিবৃতি
21 DEC 2024 9:21AM by PIB Guwahati
কুৱেইটৰ আমিৰ মহামহিম শ্বেইখ মেছাল আল-আহমদ আল-জাবেৰ আল ছাবাহৰ আমন্ত্ৰণত দুদিনীয়া ভ্ৰমণসূচীৰে মই আজি কুৱেট অভিমুখে ৰাওনা হ’ম।
প্ৰজন্মৰ পিছত প্ৰজন্ম ধৰি যত্ন লৈ অহা কুৱেইটৰ সৈতে ঐতিহাসিক সংযোগক আমি গভীৰভাৱে মূল্য দিওঁ। আমি কেৱল শক্তিশালী বাণিজ্য আৰু শক্তি অংশীদাৰেই নহয়, পশ্চিম এছিয়া অঞ্চলত শান্তি, নিৰাপত্তা, সুস্থিৰতা আৰু সমৃদ্ধিৰ প্ৰতিও অংশীদাৰ হোৱাৰ আগ্ৰহী।
মহামহিম আমিৰ, ৰাজকুমাৰ আৰু কুৱেইটৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীক সাক্ষাৎকাৰ কৰিবলৈ মই আগ্ৰহী হৈ আছো। এই ভ্ৰমণে আমাৰ জনসাধাৰণৰ লগতে অঞ্চলটোৰ সুবিধাৰ্থে ভৱিষ্যতৰ অংশীদাৰিত্বৰ বাবে ৰোডমেপ প্ৰস্তুত কৰাত সুযোগ প্ৰদান কৰিব৷
দুয়োখন দেশৰ মাজত বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাত অসীম অৰিহণা যোগোৱা কুৱেইটত থকা প্ৰবাসী ভাৰতীয়সকলক লগ পাবলৈ মই অধীৰ আগ্ৰহেৰে বাট চাই আছো।
উপসাগৰীয় অঞ্চলৰ আগশাৰীৰ ক্ৰীড়া অনুষ্ঠান আৰব উপসাগৰীয় কাপৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানলৈ মোক আমন্ত্ৰণ জনোৱাৰ এই সন্মানৰ বাবে কুৱেইটৰ নেতৃত্বৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিছো। উৎকৃষ্ট এথলেটিক আৰু আঞ্চলিক ঐক্যৰ এই উদযাপনৰ অংশ হ’বলৈ মই আগ্ৰহী হৈ ৰৈছো।
মোৰ বিশ্বাস যে এই ভ্ৰমণে ভাৰত আৰু কুৱেইটৰ জনসাধাৰণৰ মাজত থকা বিশেষ সম্পৰ্ক আৰু বন্ধুত্বৰ বান্ধোন আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু সুদৃঢ় কৰিব।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s Departure statement ahead of his visit to Kuwait
21 DEC 2024 9:21AM by PIB Delhi
Today, I am embarking on a two-day visit to Kuwait at the invitation of His Highness Sheikh Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, the Amir of the State of Kuwait.
We deeply value the historical connection with Kuwait that has been nurtured over generations. We are not just strong trade and energy partners, but also have shared interest in peace, security, stability and prosperity in the West Asia region.
I look forward to my meetings with His Highness the Amir, the Crown Prince and the Prime Minister of Kuwait. It would be an opportunity to chalk out a roadmap for a futuristic partnership for the benefit of our people and the region.
I eagerly look forward to meeting the Indian diaspora in Kuwait who have immensely contributed to strengthening of bonds of friendship between the two nations.
​I express my gratitude to the leadership of Kuwait for the special gesture of inviting me to the inauguration ceremony of the Arabian Gulf Cup, a premier sporting event in the Gulf region. I look forward to being a part of this celebration of athletic excellence and regional unity.
I am confident that this visit will further strengthen and reinforce the special ties and bonds of friendship between the people of India and Kuwait.