ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କୁଏତ ଗସ୍ତ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବିବୃତ୍ତି
21 DEC 2024 9:21AM by PIB Bhubaneshwar
ଆଜି ମୁଁ କୁଏତର ଆମୀର ମହାମହିମ ଶେଖ ମେଶାଲ ଅଲ-ଅହମ୍ମଦ ଅଲ-ଜାବେର ଅଲ-ସବାଙ୍କ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କ୍ରମେ କୁଏତକୁ ଦୁଇ ଦିନିଆ ଗସ୍ତରେ ଯାଉଛି।
ଆମେ କୁଏତ ସହିତ ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଗଭୀର ଭାବରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଛୁ ଯାହା ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଆମେ କେବଳ ଦୃଢ଼ ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଶକ୍ତି ଅଂଶୀଦାର ନୁହେଁ, ବରଂ ପଶ୍ଚିମ ଏସିଆ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଶାନ୍ତି, ସୁରକ୍ଷା, ସ୍ଥିରତା ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧି କ୍ଷେତ୍ରରେ ମଧ୍ୟ ଆମର ସ୍ୱାର୍ଥ ରହିଛି।
ମହାମହିମ ଅମିର, ଯୁବରାଜ ଏବଂ କୁଏତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ମୋର ବୈଠକକୁ ମୁଁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି। ଆମ ଲୋକ ଏବଂ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଲାଭ ପାଇଁ ଏକ ଭବିଷ୍ୟତ ଭାଗିଦାରୀ ପାଇଁ ଏକ ରୋଡମ୍ୟାପ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ଏହା ଏକ ସୁଯୋଗ ହେବ।
ମୁଁ କୁଏତରେ ପ୍ରବାସୀ ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ଭେଟିବାକୁ ଉତ୍ସୁକତାର ସହ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି, ଯେଉଁମାନେ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ବନ୍ଧୁତ୍ୱର ବନ୍ଧନକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ବିପୁଳ ଯୋଗଦାନ ଦେଇଛନ୍ତି ।
ଉପସାଗରୀୟ ଅଞ୍ଚଳର ଏକ ପ୍ରମୁଖ କ୍ରୀଡ଼ା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆରବ ଗଲ୍ଫ କପର ଉଦଘାଟନୀ ସମାରୋହକୁ ମୋତେ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରିବାର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ନିମନ୍ତ୍ରଣ ପାଇଁ ମୁଁ କୁଏତର ନେତୃତ୍ୱ ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରୁଛି। ଆଥଲେଟିକ୍ ଉତ୍କର୍ଷ ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ଏକତାର ଏହି ଉତ୍ସବର ଏକ ଅଂଶ ହେବାକୁ ମୁଁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି।
ମୋର ବିଶ୍ୱାସ ଯେ ଏହି ଗସ୍ତ ଭାରତ ଏବଂ କୁଏତର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବିଶେଷ ସମ୍ପର୍କ ଏବଂ ବନ୍ଧୁତ୍ୱର ବନ୍ଧନକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ କରିବ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s Departure statement ahead of his visit to Kuwait
21 DEC 2024 9:21AM by PIB Delhi
Today, I am embarking on a two-day visit to Kuwait at the invitation of His Highness Sheikh Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, the Amir of the State of Kuwait.
We deeply value the historical connection with Kuwait that has been nurtured over generations. We are not just strong trade and energy partners, but also have shared interest in peace, security, stability and prosperity in the West Asia region.
I look forward to my meetings with His Highness the Amir, the Crown Prince and the Prime Minister of Kuwait. It would be an opportunity to chalk out a roadmap for a futuristic partnership for the benefit of our people and the region.
I eagerly look forward to meeting the Indian diaspora in Kuwait who have immensely contributed to strengthening of bonds of friendship between the two nations.
​I express my gratitude to the leadership of Kuwait for the special gesture of inviting me to the inauguration ceremony of the Arabian Gulf Cup, a premier sporting event in the Gulf region. I look forward to being a part of this celebration of athletic excellence and regional unity.
I am confident that this visit will further strengthen and reinforce the special ties and bonds of friendship between the people of India and Kuwait.