প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহাক্কী কুৱেত খোঙচৎ মমাঙদা ফোঙদোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
21 DEC 2024 9:21AM by PIB Imphal
ঙসি, কুৱেতকী অমির সৈখ মেসাল অল-অহমদ অল-জাবর অল-সাবাহনা চেবাউ পীরকপগী কুৱেত্ত নুমিৎ নিনিগী খোঙচৎকীদমক ঐ খোঙশাল্লে।
মীরোল কয়া লৈরক্লবা কুৱেতকা লৈনবা পুৱারিগী মরীশিং ঐখোয়না মরুওইনা লৌরি। ঐখোয় ললোন-ইতিক অমসুং ইনর্জিগী মরুপ ওইবা খক নত্তনা, নোংচুপ এসিয়া লমদমদা শান্তি, সেকুরিতি, তংদু-লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরক্নবা ঐখোয়গী মান্নবা অপাম্বা লৈরি।
ঐনা কুৱেতকী ক্রাউন প্রিন্স অমসুং প্রধান মন্ত্রীগা উনগনি। ঐখোয়গী মীয়াম অমসুং লমদম অসিগী মীয়ামগী য়াইফনবা তুংগী মরুপ-মপাংগী লম্বী অমা শেম্নবা মসিনা খুদোংচাবা অমা পীরগনি।
লৈবাক অনিগী মরক্ত মরুপ-মপাংগী মরীশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবদা চাউনা মতেং পাংলিবা কুৱেত্ত লৈবা ভারতমচাশিংগা উন্নবা ঐনা খৌরাংনা ঙাইরি।
গল্ফ লমদমগী মমিং লৈরিবা শান্নবগী থৌরম অমা ওইরবা অরাবিয়ান গল্ফ কপ হৌদোকপগী থৌরমগীদমক ঐ চেবাউ পীরকপগীদমক ঐনা কুৱেতকী লুচিংবশিং থাগৎপা ফোঙদোকচরি। শান্নবগী ফজবা অমসুং লমদম অসিগী অপুনবা হরাওবা ফোঙদোকপগী থৌরম অসিগী শরুক অমা ওইনবা ঐনা থাজবা থম্লি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s Departure statement ahead of his visit to Kuwait
21 DEC 2024 9:21AM by PIB Delhi
Today, I am embarking on a two-day visit to Kuwait at the invitation of His Highness Sheikh Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, the Amir of the State of Kuwait.
We deeply value the historical connection with Kuwait that has been nurtured over generations. We are not just strong trade and energy partners, but also have shared interest in peace, security, stability and prosperity in the West Asia region.
I look forward to my meetings with His Highness the Amir, the Crown Prince and the Prime Minister of Kuwait. It would be an opportunity to chalk out a roadmap for a futuristic partnership for the benefit of our people and the region.
I eagerly look forward to meeting the Indian diaspora in Kuwait who have immensely contributed to strengthening of bonds of friendship between the two nations.
​I express my gratitude to the leadership of Kuwait for the special gesture of inviting me to the inauguration ceremony of the Arabian Gulf Cup, a premier sporting event in the Gulf region. I look forward to being a part of this celebration of athletic excellence and regional unity.
I am confident that this visit will further strengthen and reinforce the special ties and bonds of friendship between the people of India and Kuwait.