প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
এপ্রীল 29 দা পি.এম. য়ুগম কনক্লেবতা শরুক য়াগদৌরি
কনক্লেব অসিদা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অমসুং ইনোভেসন্না মকোক থংবা ভারত অমা ওইহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী ভিজনগী পরিংদা ইনোভেসনগা মরি লৈনবা মরুওইবা প্রোজেকশিং হৌদোক্কনি
কনক্লেব অসিনা ভারতকী ইনোভেসন ইকোসিস্তেমদা লার্জ-স্কেল প্রাইবেৎ ইনভেস্তমেন্ত কেতালাইজ তৌনবা পান্দম থম্লি
কনক্লেব অসিদা ভারত শিন-থুংবদগী কত্তিং-এদ্জ ইনোভেসনশিং ফিচর তৌদুনা দীপ তেক স্তার্তঅপ উৎকনি
28 APR 2025 7:07PM by PIB Imphal
এপ্রীল 29গী অয়ুক পুং 11 মুক্তা ন্যু দিল্লীগী ভারত মান্দপমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী য়ুগম কনক্লেবতা শরুক য়াগদৌরি। মহাক্না থৌরম অদুদা তিল্লিবশিংদা ৱা ঙাংগনি।
য়ুগম(সংস্কৃত ৱাহৈদা “confluence”) অসি সরকার, একাদমিয়া অমসুং ইনোভেসন ইকোসিস্তেমদগী লুচিংবশিংনা লমজিংবা মখল অমা ওইরিবা খ্বাইদগী ইহান হানবা স্ত্রেতিজিক কনক্লেব অমনি। মসিনা ৱাধৱানী ফাউন্দেসন অমসুং সরকারগী ইন্সতিত্যুসনশিংদগী লুপা করোর 1,400 মুক্ পুন্না ইনভেস্ত তৌমিন্নদুনা খুৎশম্নবা প্রোজেক্তনা পাংথোকপা ভারতকী ইনোভেসনগী খোংচত্তা থৌদাং লৌগনি।
কনক্লেব অসিদা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অমসুং ইনোভেসন্না মকোক থংবা ভারত অমা ওইহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী ভিজনগী পরিংদা ইনোভেসনগা মরি লৈনবা মরুওইবা প্রোজেকশিং হৌদোক্কনি। মসিদা আই.আই.তি. কানপুর(এ.আই. & ইন্তলিজেন্ত সিস্তেমশিং) অমসুং আই.আই.তি. মুম্বই(বাইওসাইন্স, বাইওতেক্নোলোজী, হেল্থ & মেদিসিন) গী সুপরহবশিং; ৱাধৱানী ইনোঊেসন নেতৱর্ক(ৱিন) সেন্তকশিংনা তোপ রিসর্চশিংনা রিসর্চ কম্মর্সিএলাইজেসন তৌনবা; অমদি অনুসন্ধান নেস্নেল রিসর্চফাওন্দসন(এ.এন.আর.এফ.) গা খুৎশম্নদুনা লেৎ স্তেজ ত্রান্সলেসন প্রোজেক্তশিং অমসুং রিসর্চ অমসুং ইনোভেসন ফগৎহন্নবা পুন্না ফন্দিং তৌমিন্নবা য়াওরি।
কনক্লেব অসিদা সরকারগী ওফিসিএলশিং, তোপ ইন্দস্ত্রী অমসুং একাদমিক লিদরিশিং য়াওবা হাই লেভেল রাউন্দতেবলশিং অমসুং পেনেল দিসকসনশিং; ফাস্ত ত্রেক্ত ত্রান্সলেসন রিসর্চ অসি শাফু কলহন্নবা এক্সন ওরিেন্তেদ দাইলোগশিং,; ভারত পুম্বদগী কত্তিং-এদ্জ ইনোভেসনশিং ফিচরিং তৌবা দীপ তেক স্তার্তঅপ উৎপা অমা; aস্পার্ক কোলাবোরেসনশিং অমসুং পার্ত্নরশিপশিং তৌনবা সেক্তরশিংদা খ্বাইদগী অফবা নেৎৱর্কিংগী খুদোংচানা পীবা য়াওরি।
কনক্লেব অসিনা ভারতকী ইনোভেসন ইকোসিস্তেমদা লার্জ-স্কেল প্রাইবেৎ ইনভেস্তমেন্ত কেতালাইজ তৌবা; ফ্রন্তিয়র তেক্তা রিসর্চ-তু-কম্মর্সিএলাইজেসন পাইপলাইন ফগৎহনবা; একাদমিয়া-ইন্দস্ত্রী-গবর্নমেন্ত পার্ত্নরশিপ ফগৎহনবা; এ.এন.আর.এফ. অমসুং এ.আই.সি.তি.ই. ইনোভেসনগুম্বা এদভান্স ওইরবা নেস্নেল ইনিসিএতিবশিং; ইন্সতিত্যুসনশিংদা দেমোক্রেতিক ওইবা ইনোভেসনশিং তৌবা ঙমহনবা; অমসুং বিকসিত ভারতকী মায়কৈরোমদা চংসিনবা নেস্নেল ইনোভেসন এলাইন্মেন্ত য়াংশিলহন্নবা পান্দম থম্লি@2047.

Prime Minister's Office
PM to participate in YUGM Conclave on 29th April
In line with Prime Minister’s vision of a self-reliant and innovation-led India, key projects related to Innovation will be initiated during the Conclave
Conclave aims to catalyze large-scale private investment in India’s innovation ecosystem
Deep Tech Startup Showcase at the Conclave will feature cutting-edge innovations from across India
28 APR 2025 7:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in YUGM Conclave on 29th April, at around 11 AM, at Bharat Mandapam, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
YUGM (meaning “confluence” in Sanskrit) is a first-of-its-kind strategic conclave convening leaders from government, academia, industry, and the innovation ecosystem. It will contribute to India's innovation journey, driven by a collaborative project of around Rs 1,400 crore with joint investment from the Wadhwani Foundation and Government Institutions.
In line with Prime Minister’s vision of a self-reliant and innovation-led India, various key projects will be initiated during the conclave. They include Superhubs at IIT Kanpur (AI & Intelligent Systems) and IIT Bombay (Biosciences, Biotechnology, Health & Medicine); Wadhwani Innovation Network (WIN) Centers at top research institutions to drive research commercialization; and partnership with Anusandhan National Research Foundation (ANRF) for jointly funding late-stage translation projects and promoting research and innovation.
The conclave will also include High-level Roundtables and Panel Discussions involving government officials, top industry and academic leaders; action-oriented dialogue on enabling fast-track translation of research into impact; a Deep Tech Startup Showcase featuring cutting-edge innovations from across India; and exclusive networking opportunities across sectors to spark collaborations and partnerships.
The Conclave aims to catalyze large-scale private investment in India’s innovation ecosystem; accelerate research-to-commercialization pipelines in frontier tech; strengthen academia-industry-government partnerships; advance national initiatives like ANRF and AICTE Innovation; democratize innovation access across institutions; and foster a national innovation alignment toward Viksit Bharat@2047.