প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৯ এপ্ৰিলত YUGM Conclave ত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আত্মনিৰ্ভৰশীল আৰু উদ্ভাৱন নেতৃত্বাধীন ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি কনক্লেভৰ সময়ত উদ্ভাৱনৰ সৈতে জড়িত মূল প্ৰকল্পসমূহ আৰম্ভ কৰা হ’ব
কনক্লেভৰ লক্ষ্য হৈছে ভাৰতৰ উদ্ভাৱন পৰিৱেশ তন্ত্ৰত বৃহৎ পৰিসৰৰ ব্যক্তিগত বিনিয়োগক অনুঘটক হিচাপে কাম কৰা
কনক্লেভত ডিপ টেক ষ্টাৰ্টআপ শ্ব’কেছত সমগ্ৰ ভাৰতৰ অত্যাধুনিক উদ্ভাৱনসমূহ প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব
28 APR 2025 7:07PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৯ এপ্ৰিলৰ পুৱা প্ৰায় ১১ বজাত নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মাণ্ডপামত YUGM Conclave ত অংশগ্ৰহণ কৰিব।তেওঁ লগতে এই উপলক্ষে সভাত ভাষণো দিব।YUGM (সংস্কৃতত ইয়াৰ অৰ্থ “সংগম”) হৈছে চৰকাৰ, শিক্ষা, উদ্যোগ, আৰু উদ্ভাৱন পৰিৱেশ তন্ত্ৰৰ নেতাসকলে অংশ ল’বলগীয়া প্ৰথম কৌশলগত সন্মিলন। ৱাধৱনী ফাউণ্ডেশ্যন আৰু চৰকাৰী প্ৰতিষ্ঠানৰ যৌথ বিনিয়োগেৰে প্ৰায় ১৪০০ কোটি টকাৰ সহযোগিতামূলক প্ৰকল্পৰ দ্বাৰা পৰিচালিত ভাৰতৰ উদ্ভাৱন যাত্ৰাত ই অৰিহণা যোগাব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আত্মনিৰ্ভৰশীল আৰু উদ্ভাৱন নেতৃত্বাধীন ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি এই সন্মিলনৰ সময়ত বিভিন্ন গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰকল্প আৰম্ভ কৰা হ’ব। ইয়াৰ ভিতৰত আছে আই আই টি কানপুৰ (এ আই এণ্ড ইনটেলিজেণ্ট চিষ্টেম) আৰু আই আই টি বম্বে (বায়’ছায়েন্স, বায়’টেকন’লজি, হেল্থ এণ্ড মেডিচিন)ৰ ছুপাৰহাব; গৱেষণা বাণিজ্যিকীকৰণক আগুৱাই নিবলৈ শীৰ্ষ গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠানসমূহত ৱাধৱানী উদ্ভাৱন নেটৱৰ্ক (WIN) কেন্দ্ৰ; আৰু অনুসন্ধান নেচনেল ৰিচাৰ্চ ফাউণ্ডেশ্যন (এএনআৰএফ)ৰ সৈতে অংশীদাৰিত্বৰ বাবে যৌথভাৱে পলম পৰ্যায়ৰ অনুবাদ প্ৰকল্পৰ বাবে ধন আগবঢ়োৱা আৰু গৱেষণা আৰু উদ্ভাৱনক প্ৰসাৰ কৰা।
এই কনক্লেভত চৰকাৰী বিষয়া, শীৰ্ষ উদ্যোগ আৰু শৈক্ষিক নেতাসকল জড়িত হৈ উচ্চ পৰ্যায়ৰ গোলটেবুল আৰু পেনেল আলোচনাও অনুষ্ঠিত হ’ব; গৱেষণাৰ দ্ৰুত অনুবাদক প্ৰভাৱলৈ সক্ষম কৰাৰ ওপৰত কাৰ্য্যমুখী আলোচনা; সমগ্ৰ ভাৰতৰ অত্যাধুনিক উদ্ভাৱনসমূহৰ সৈতে এটা ডিপ টেক ষ্টাৰ্টআপ শ্ব'কেছ; আৰু সহযোগিতা আৰু অংশীদাৰিত্বৰ সূচনা কৰিবলৈ খণ্ডসমূহৰ মাজত একচেটিয়া নেটৱৰ্কিং সুযোগ।
কনক্লেভৰ লক্ষ্য হৈছে ভাৰতৰ উদ্ভাৱন পৰিৱেশ তন্ত্ৰত বৃহৎ পৰিসৰৰ ব্যক্তিগত বিনিয়োগক অনুঘটক হিচাপে কাম কৰা; সীমান্ত টেকত গৱেষণাৰ পৰা বাণিজ্যিকীকৰণলৈ পাইপলাইন ত্বৰান্বিত কৰা; শৈক্ষিক-উদ্যোগ-চৰকাৰৰ অংশীদাৰিত্ব শক্তিশালী কৰা; এএনআৰএফ আৰু এআইচিটিই ইনোভেচনৰ দৰে ৰাষ্ট্ৰীয় পদক্ষেপসমূহ আগবঢ়াই নিয়া; প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ মাজত উদ্ভাৱনৰ প্ৰৱেশ গণতান্ত্ৰিক কৰা; আৰু বিকশিত ভাৰতৰ প্ৰতি ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্ভাৱন প্ৰান্তিককৰণৰ পোষকতা কৰা।

Prime Minister's Office
PM to participate in YUGM Conclave on 29th April
In line with Prime Minister’s vision of a self-reliant and innovation-led India, key projects related to Innovation will be initiated during the Conclave
Conclave aims to catalyze large-scale private investment in India’s innovation ecosystem
Deep Tech Startup Showcase at the Conclave will feature cutting-edge innovations from across India
28 APR 2025 7:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in YUGM Conclave on 29th April, at around 11 AM, at Bharat Mandapam, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
YUGM (meaning “confluence” in Sanskrit) is a first-of-its-kind strategic conclave convening leaders from government, academia, industry, and the innovation ecosystem. It will contribute to India's innovation journey, driven by a collaborative project of around Rs 1,400 crore with joint investment from the Wadhwani Foundation and Government Institutions.
In line with Prime Minister’s vision of a self-reliant and innovation-led India, various key projects will be initiated during the conclave. They include Superhubs at IIT Kanpur (AI & Intelligent Systems) and IIT Bombay (Biosciences, Biotechnology, Health & Medicine); Wadhwani Innovation Network (WIN) Centers at top research institutions to drive research commercialization; and partnership with Anusandhan National Research Foundation (ANRF) for jointly funding late-stage translation projects and promoting research and innovation.
The conclave will also include High-level Roundtables and Panel Discussions involving government officials, top industry and academic leaders; action-oriented dialogue on enabling fast-track translation of research into impact; a Deep Tech Startup Showcase featuring cutting-edge innovations from across India; and exclusive networking opportunities across sectors to spark collaborations and partnerships.
The Conclave aims to catalyze large-scale private investment in India’s innovation ecosystem; accelerate research-to-commercialization pipelines in frontier tech; strengthen academia-industry-government partnerships; advance national initiatives like ANRF and AICTE Innovation; democratize innovation access across institutions; and foster a national innovation alignment toward Viksit Bharat@2047.