ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସୁପ୍ରିମକୋର୍ଟ ପ୍ରଧାନ ବିଚାରପତି ଜଷ୍ଟିସ ବି.ଆର ଗଭାଇ ଜୀଙ୍କ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନିନ୍ଦା
06 OCT 2025 8:45PM by PIB Bhubaneswar
ସୁପ୍ରିମକୋର୍ଟ ପରିସରରେ ଆଜି ଭାରତର ପ୍ରଧାନ ବିଚାରପତି ଜଷ୍ଟିସ ବି.ଆର. ଗଭାଇ ଜୀଙ୍କ ଉପରେ ଆଜି ହୋଇଥିବା ନିନ୍ଦନୀୟ ଆକ୍ରମଣକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଦୃଢ଼ ନିନ୍ଦା କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆଜି ଘଟଣା ପରେ ଜଷ୍ଟିସ ଗଭାଇଙ୍କ ସହ କଥା ହେବା ସହ ପ୍ରତିକୂଳ ପରିସ୍ଥିତିରେ ମଧ୍ୟ ତାଙ୍କର ଶାନ୍ତ ଓ ସଂଯମତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ପ୍ରଧାନ ବିଚାରପତି ଜଷ୍ଟିସ ବି.ଆର. ଗଭାଇ ଜୀଙ୍କ ସହ କଥା ହେଲି । ଆଜି ସୁପ୍ରିମକୋର୍ଟ ପରିସରରେ ତାଙ୍କ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟଙ୍କୁ କ୍ଷୁବ୍ଧ କରିଛି । ଆମ ସମାଜରେ ଏପରି ନିନ୍ଦନୀୟ କାମର ସ୍ଥାନ ନାହିଁ । ଏହା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ନିନ୍ଦନୀୟ ।
ଏପରି ଏକ ପ୍ରତିକୂଳ ସମୟରେ ଜଷ୍ଟିସ ଗଭାଇ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିବା ସଂଯମତା ଓ ଶାନ୍ତ ଆଚରଣକୁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି । ଏହା ନ୍ୟାୟର ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଦିଗରେ ତାଙ୍କର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଆଲୋକପାତ କରିବା ସହ ଆମ ସମ୍ପିଧାନର ଆତ୍ମାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରୁଛି ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Condemns Attack on Chief Justice of India, Justice BR Gavai Ji
06 OCT 2025 8:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today strongly condemned the reprehensible attack on Chief Justice of India, Justice BR Gavai, that occurred earlier in the Supreme Court premises.
Shri Modi spoke to Justice Gavai following the incident and appreciated the calm and composure displayed by him in the face of adversity.
In a post on X, Shri Modi said:
“Spoke to Chief Justice of India, Justice BR Gavai Ji. The attack on him earlier today in the Supreme Court premises has angered every Indian. There is no place for such reprehensible acts in our society. It is utterly condemnable.
I appreciated the calm displayed by Justice Gavai in the face of such a situation. It highlights his commitment to values of justice and strengthening the spirit of our Constitution.”