শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী মন্দলনা বিহারদা NH-139W গী সাহেবগঞ্জ-অরেরাজ-বেতিয়াহ সেক্সন লেন ৪ দা হাইব্রিদ এনুইতী মোদ (HAM) দা অপুনবা প্রোজেক্তকী অশাংবা কিমি ৭৮.৯৪২ লুপা করোর ৩,৮২২.৩১ চঙনা শেম্নবা অয়াবা পীখ্রে
24 SEP 2025 3:07PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতী ওন ইকনমি্ এফ্যার্সনা ঙসি বিহারদা NH-139W গী সাহেবগঞ্জ-অরেরাজ-বেতিয়াহ সেক্সন লেন ৪ দা হাইব্রিদ এনুইতী মোদ (HAM) দা অপুনবা প্রোজেক্তকী অশাংবা কিমি ৭৮.৯৪২ লুপা করোর ৩,৮২২.৩১ চঙনা শেম্নবা অয়াবা পীখ্রে।
প্রপোজ তৌরিবা লেন মরিগী গ্রীনফিল্দ প্রোজেক্ত অসি বাইশলি, সরন, সিৱান, গোপালগঞ্জ, মুজফ্ফরপুর, ইস্ত চম্পরন অমদি ৱেস্ত চম্পরন হাইরিবা অৱাং বিহারগী দিস্ত্রিক্তশিংগা ইন্দো-নেপাল ঙমখৈ পরিংদা লৈরিবা মফমশিংগা শম্নহন্দুনা স্তেতকী কোনুং পত্নাগা বেতিয়াহগগী মরক্তা লম্বী থোং ফগৎহন্নবনি। প্রোজেক্ত অসিনা লৌউ-শিংউগী মফমশিং, ইন্দস্ত্রীগী মফমশিং অমদি ঙমখৈ ৱাংমগী লল্লোন ইতিক্কী লম্বীশিংদা লম্বী থোংগী ফীভম ফগৎহন্দুনা অরাপ্পা মফমদা পোৎ পুথোক পুশিন তৌবদা ঙাক্লৌ ওইগনি, মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংদা এক্সেস হেনগৎহনগনি, অমদি লমদমদুগী শেন্মিৎলোন চাওখৎহনগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা কেসরিয়া বুদ্ধ স্তুপা (সাহেবগঞ্জ), সোমেস্বরনাথ মন্দির (অরেরাজ), জৈন মন্দির অমসুং বিস্ব শান্তি স্তুপা (বাইশলি), অমদি মহাবির তেম্পল (পত্না) য়াওনা মরুওইবা পারী পুরীগী লনশিং অমদি বুদ্ধিস্ত লমকোয় মফমশিংদা এক্সেস ফগৎহন্দুনা PM গতি শক্তি ইকনমিক নোদ তরেৎ, সোসিএল নোদ তরুক, লোজিস্তিক নোদ নিপান, মেজর তুরিজম অমদি রিলিজিয়স সেক্তর মাপন শম্নহন্দুনা, বিহারগী বুদ্ধিস্ত সর্কিত অমসুং ইন্তরনেস্নেল তুরিজম মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
NH-139W অসি হৌজিক হৌজিক মী য়াম্না চিনবা অমদি জিওমেত্রিক্কী মীৎয়েঙদা মতিক চাদবা লম্বী অসিগী মহুত্তা খোঙজেল য়াঙবা লম্বী থোং অমা পীননবা থৌরাং তৌবনি, অমদি শেমগৎ শাগৎলিবা মফমশিং ফাওরগা চৎলি অমদি NH-31, NH-722, NH-727, NH-27 অমসুং NH-227A গা শম্নবা মরুওইবা লম্বী অমা ওইগনি।
প্রপোজ তৌরিবা গ্রীনফিল্দ পরিং অসিনা দিজাইন তৌরিবা ১০০ km/h অসিদা ৮০ km/h গী চাংদা গারী থৌবা য়াগনি। মসিনা সাহেবগৃঞ্জ অমদি বেতিয়াহগী মরক্তা লৈরম্বা মপুং ওইবা খোঙচৎকী মতম হৌজিক লৈরিবা লম্বীগা চাংদম্নবদা পুং ২.৫ দগী পুং ১ দা হন্থহনবগা লোয়ননা, শাফবা, অথুবা অমদি অপনবা লৈতবা লম্বীগী খুদোংচাবা পেসেঞ্জর অমদি পোৎ পুবা গারী অনিমক্তা পীগনি।
কিমি ৭৮.৯৪ শাংবা প্রপোজ তৌরিবা প্রোজেক্ত অসিনা মেন-দেজ লাখ ১৪.২২ গী ময়াদা হকথেংননা থবক পীগনি অমদি মেন-দেজ লাখ ১৭.৬৯ নাকোয়ননা থবক পীগনি। প্রোজেক্ত অসিনা, প্রপোজ তৌরিবা কোরিদোর অসিগী অনকপদা লৈরিবা মফমশিংদা শেন্মিৎলোনগী থবক থৌওংশিং হেনগৎহন্বনা মরম ওইরবা অহেনবা থবক পীনবগী খুদোংচাবসু পুরক্কনি।
NH-139W গী সাহেবগঞ্জ-অরেরাজ-বেতিয়াহ সেক্সনগী প্রোজেক্ত এলাইনমেন্ত মেপ

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Construction of 4-lane Sahebganj-Areraj-Bettiah section of the NH-139W in Bihar on Hybrid Annuity Mode (HAM) with a total project length of 78.942 km worth Rs.3,822.31 crore
24 SEP 2025 3:07PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved the Construction of 4-lane Sahebganj-Areraj-Bettiah section of the NH-139W in Bihar on Hybrid Annuity Mode (HAM) with a total project length of 78.942 km and total capital cost of Rs.3,822.31 crore.
The proposed four-lane greenfield project is to improve connectivity between the State Capital Patna with Bettiah connecting the North Bihar Districts of Vaishali, Saran, Siwan, Gopalganj, Muzaffarpur, East Champaran and West Champaran up to the areas along the Indo-Nepal border. The project will support the movement of long-distance freight traffic, improve access to key infrastructure and facilitate regional economic development by improving connectivity to agricultural zones, industrial areas, and cross-border trade routes.
The project will connect seven PM Gati Shakti economic Nodes, six Social Nodes, eight Logistic Nodes, nine Major Tourism and Religious Centers by improving access to key heritage and Buddhist tourist sites including the Kesariya Buddha Stupa (Sahebganj), Someshwarnath Mandir (Areraj), Jain Mandir and Vishwa Shanti Stupa (Vaishali), and Mahavir Temple (Patna), thereby strengthening the Buddhist circuit and international tourism potential of Bihar.
The NH-139W has been planned to provide a high-speed connectivity to alternate routes that are presently congested and geometrically deficient, and pass-through built-up areas and will serve as an important link to the NH-31, NH-722, NH-727, NH-27 and NH-227A.
The proposed greenfield alignment will support average vehicular speeds of 80 km/h against the design speed of 100 km/h. This will reduce the overall travel time between Sahebganj and Bettiah, from 2.5 hours to 1 hours, compared to existing alternatives, while offering safe, fast and uninterrupted connectivity for both passenger and freight vehicles.
The proposed project with length of 78.94 km will generate close to 14.22 lakh man-days of direct employment and 17.69 lakh man-days of indirect employment. The project will also induce additional employment opportunities due to increase in economic activity in the vicinity of the proposed corridor.
Project Alignment Map for Sahebganj-Areraj-Bettiah section of NH-139W