প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আচাৰ্য্য বিনোবা ভাৱেৰ জয়ন্তী উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন
11 SEP 2025 8:51AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আচাৰ্য্য বিনোবা ভাৱেৰ জয়ন্তী উপলক্ষে তেওঁৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰি ভাৰতৰ আধ্যাত্মিক, সামাজিক আৰু ৰাজনৈতিক প্ৰেক্ষাপটত তেওঁৰ বিশাল অৱদানৰ কথা স্মৰণ কৰে।
এই দিৱস উপলক্ষে এক্স-ত শ্বেয়াৰ কৰা এটা বাৰ্তাত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়ঃ
"আচাৰ্য্য বিনোবা ভাৱেৰ জয়ন্তী উপলক্ষে তেওঁৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছো। তেওঁক ভাৰতৰ অন্যতম সন্মানীয় আধ্যাত্মিক নেতা, স্বাধীনতা সংগ্ৰামী আৰু সমাজ সংস্কাৰক হিচাপে স্মৰণ কৰা হয়। গান্ধীবাদী আদৰ্শ জনপ্ৰিয় কৰাৰ লগতে প্রান্তিয় লোকসকলৰ সবলীকৰণৰ বাবে তেওঁ জীৱন উৎসর্গা কৰিছিল। তেওঁৰ আদৰ্শই আমাক বিকশিত ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ বাবে আমাক যথেষ্ট অনুপ্ৰাণিত কৰে। "

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Acharya Vinoba Bhave on his Birth Anniversary
11 SEP 2025 8:51AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today paid homage to Acharya Vinoba Bhave on the occasion of his birth anniversary, recalling his towering contributions to India’s spiritual, social, and political landscape.
In a message shared on X to mark the day, the Prime Minister stated:
“Paying homage to Acharya Vinoba Bhave on his birth anniversary. He is remembered as one of India’s most revered spiritual leaders, freedom fighters and social reformers. His life was devoted to popularising Gandhian ideals and empowering the marginalised. His thoughts inspire us greatly in the pursuit of building a Viksit Bharat.”