প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অচার্য়া বিনোভা ভাবেগী মপোক কুমওন্দা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
11 SEP 2025 8:51AM by PIB Imphal
অচার্য়া বিনোভা ভাবেগী মপোক কুমওন্দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে অমসুং ভারতকী অধ্যাতিক, খুন্নাই অমসুং রাজনিতিগী লমদা মহাক্না পাংথোক্লম্বা মশক থোকপা থবকশিং নিংশিংখ্রে।
নুমিৎ অসিগী শরুক অমা ওইনা এক্সতা পীবা পাউজেল অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“অচার্য়া বিনোভা ভাবেগী মপোক কুমওন্দা মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎচরি। মহাক ভারতকী খ্বাইদগী শেংলবা অধ্যাতিক্কী লুচিংবশিং, নিংতম লান্মীশিং অমসুং খুন্নাইগী অওনবা পুরকখিবশিংগী মনুংদা অমনি। গান্ধীগী ফিদমশিং ঙাক্নবা অমসুং লায়রবশিংগী ফিবম ফগৎনবা মহাক্কী পুন্সি কৎথোকখি। বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা থবকশিংদা মহাক্কী ৱাখল্লোনশিংনা ঐখোয়দা ইথিল পীরে”।

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Acharya Vinoba Bhave on his Birth Anniversary
11 SEP 2025 8:51AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today paid homage to Acharya Vinoba Bhave on the occasion of his birth anniversary, recalling his towering contributions to India’s spiritual, social, and political landscape.
In a message shared on X to mark the day, the Prime Minister stated:
“Paying homage to Acharya Vinoba Bhave on his birth anniversary. He is remembered as one of India’s most revered spiritual leaders, freedom fighters and social reformers. His life was devoted to popularising Gandhian ideals and empowering the marginalised. His thoughts inspire us greatly in the pursuit of building a Viksit Bharat.”