ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜୀବନଶୈଳୀରେ ସହଜତା ବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣରେ, ଜିଏସଟି ସଂସ୍କାରକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
04 SEP 2025 9:15PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭାରତର ଆର୍ଥିକ ଢାଞ୍ଚା ଏବଂ ବୈଶ୍ୱିକ ସ୍ଥିତିକୁ ନୂଆ ରୂପ ଦେଇଥିବା, ସାହସିକ ଅର୍ଥନୈତିକ ସଂସ୍କାର ପ୍ରତି ସରକାରଙ୍କ ଦଶନ୍ଧି-ଦୀର୍ଘ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଛନ୍ତି। ନିବେଶକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିଥିବା କର୍ପୋରେଟ କର ହ୍ରାସରୁ ଆରମ୍ଭ କରି, ଜାତୀୟ ବଜାରକୁ ଏକୀକୃତ କରିଥିବା ଜିଏସଟିର କାର୍ଯ୍ୟାନ୍ୱୟନ ଓ ସହଜ ଜୀବନଶୈଳୀକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଆୟକର ସଂସ୍କାର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ— ସଂସ୍କାରର ଗତିପଥ ନିରନ୍ତର ଏବଂ ନାଗରିକମୁଖୀ ରହିଛି।
ସେ ଜିଏସ୍‍ଟି ସଂସ୍କାରର ସଦ୍ୟତମ ପର୍ଯ୍ୟାୟକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ, ଯାହା ଟିକସ ଢାଞ୍ଚାକୁ ସରଳ କରି, ଦରକୁ ଯୁକ୍ତିସଙ୍ଗତ କରି ଏବଂ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ଅଧିକ ନ୍ୟାୟସଙ୍ଗତ ଏବଂ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଭିତ୍ତିକ କରି ଏହି ଯାତ୍ରାକୁ ଜାରି ରଖିଛି। ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ଭାରତର ଦୃଢ଼ ଆର୍ଥିକ ଶୃଙ୍ଖଳା ଦ୍ୱାରା ପରିପୂରକ, ଯାହା ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଅର୍ଜନ କରିଛି ଏବଂ ସାର୍ବଭୌମ କ୍ରେଡିଟ୍ ରେଟିଂରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିଛି।
‘‘ଏକ୍ସ "ରେ ଶ୍ରୀ ବିଜୟଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି :
"ଗତ ଦଶନ୍ଧି ଭାରତର ଆର୍ଥିକ ପରିଦୃଶ୍ୟକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ସାହସୀ ସଂସ୍କାର ରହିଛି, କର୍ପୋରେଟ ଟିକସ ହ୍ରାସ, ଯାହା ନିବେଶକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲା, ଜିଏସଟି ଏକ ଏକୀକୃତ ବଜାର ସୃଷ୍ଟି କରିବା, ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଆୟକର ସଂସ୍କାରକୁ ସହଜ ଜୀବନଶୈଳୀ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ।
ଜିଏସ୍‍ଟି ସଂସ୍କାର ଏହି ଯାତ୍ରାକୁ ଜାରି ରଖିଛି, ଯାହା ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ସରଳ, ସ୍ୱଚ୍ଛ ଏବଂ ଅଧିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଭିତ୍ତିକ କରିଛି, ଯେତେବେଳେ କି ଆମର ଆର୍ଥିକ ଶୃଙ୍ଖଳା ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ଉନ୍ନତ କ୍ରେଡିଟ୍ ରେଟିଂ ଅର୍ଜନ କରିଛି।
ଏହି ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା ଆମେ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ଦୃଢ଼ ମୂଳଦୁଆ ପକାଇବା "।

Prime Minister's Office
Prime Minister hails NextGen GST reforms in enhancing ease of living and building Viksit Bharat
04 SEP 2025 9:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today underscored the Government’s decade-long commitment to bold economic reforms that have reshaped India’s fiscal architecture and global standing. From corporate tax reductions that catalyzed investment, to the implementation of GST that unified the national market, and personal income tax reforms that enhanced Ease of Living—the reform trajectory has been consistent and citizen-centric.
He hailed the latest phase of the #NextGenGST reforms which continues this journey by simplifying tax structures, rationalising rates, and making the system more equitable and growth-oriented. These measures are complemented by India’s strong fiscal discipline, which has earned global confidence and led to improved sovereign credit ratings.
Responding to a post by Shri Vijay on X, Shri Modi said:
“The last decade has been about bold reforms aimed at transforming India’s economic landscape, from corporate tax cuts that spurred investment, to GST creating a unified market, to personal income tax reforms enhancing Ease Of Living.
The #NextGenGST Reforms continue this journey, making the system simpler, fairer and more growth-oriented, while our fiscal discipline has earned global confidence and better credit ratings.
With these efforts, we are laying a strong foundation for a Viksit Bharat.”