প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইজ ওফ লিভিং হেনগৎহল্লিবা অমসুং ভিক্সিৎ ভারত শেমগৎলিবা নেক্সজেন GST রিফোর্মশিং থাগৎখ্রে
04 SEP 2025 9:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী ফিস্কল আর্কিতেকচর অমসুং মালেমদা কল্লিবা ফিদা অসি নৌনা মশক তাক্লিবা সরকারগী দিকেদ হেন্না শাংলবা ফিরেপতগী হৌরগা অচৌবা ইকনোমিক রিফোর্মশিংগী মতাংদা ফোংদোকখ্রে। ইনভেস্তমেন্ত লাকহল্লিবা কোর্পোরেৎ তেক্স রিদক্সনশিংদগী হৌরগা নেস্নেল মার্কেৎ অসি পুনশিলহল্লিবা GST ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অমসুং ইজ ওফ লিভিং হেনগৎহল্লিবা পর্সনেল ইনকম তেক্স রিফোর্মশিং – রিফোর্ম ত্রেজেক্তরী অসি লেপ্পা লৈতবা অমসুং সিতিজেন-সেন্ত্রিক ওইখি।
তেক্স স্ত্রকচরশিং লায়থোকহন্দুনা, রেৎশিং রেস্নেলাইজ তৌদুনা অমসুং সিস্তেম অসি হেন্না থোং মান্নবা অমসুং গ্রোথ-ওরিয়েন্তেদ ওইহন্দুনা খোঙচৎ অসি মখা চত্থহল্লিবা #NextGenGST রিফোর্মশিংগী খ্বাইদগী নৌবা তাঙ্কক অসিবু মহাক্না থাগৎখ্রে। খোঙথাংশিং অসিনা মালেমগী থাক্তা থাজবা ফংহল্লিবা অমসুং সোভরেন ক্রেদিৎ রেতিংশিং হেনগৎহল্লিবা ভারতকী মপাঙ্গল কনবা ফিস্কল দিসিপ্লিনদা মতেং পাংশিল্লি।
Xতা শ্রী ভিজয়না তৌখিবা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়:
“হৌখিবা দিকেদ অসি ইনভেস্তমেন্ত লাকহল্লিবা কোর্পোরেৎ তেক্স কতশিংদগী হৌরগা য়ুনিফাইদ মার্কেৎ অমা শেম্মিবা GST, ইজ ওফ লিভিং হেনগৎহল্লিবা পর্সনেল তেক্স রিফোর্মশিং য়াওনা ভারতকী ইকনোমিক লেন্দস্কেপতা অওনবা পুরক্নবা পান্দম থম্মিবা অচৌবা রিফোর্মশিংগী মতাংদা ওইখি।
#NextGenGST রিফোর্মশিং অসিনা খোঙচৎ অসি মখা চত্থহন্দুনা সিস্তেম অসি হেন্না লায়বা, হেন্না অফবা অমসুং হেন্না গ্রোথ-ওরিয়েন্তেদ ওইহল্লি অমরোমদা ঐখোয়গী ফিস্কল দিসিপ্লিন অসিদা মালেমনা থাজবা থম্মি অমসুং ক্রেদিৎ রেতিংশিং হেনগৎহল্লি।
খোঙথাংশিং অসিগা লোয়ননা ঐখোয়না ভিক্সিৎ ভারত অমগীদমক মপাঙ্গল কনবা য়ুম্ফম অমা থোল্লি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister hails NextGen GST reforms in enhancing ease of living and building Viksit Bharat
04 SEP 2025 9:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today underscored the Government’s decade-long commitment to bold economic reforms that have reshaped India’s fiscal architecture and global standing. From corporate tax reductions that catalyzed investment, to the implementation of GST that unified the national market, and personal income tax reforms that enhanced Ease of Living—the reform trajectory has been consistent and citizen-centric.
He hailed the latest phase of the #NextGenGST reforms which continues this journey by simplifying tax structures, rationalising rates, and making the system more equitable and growth-oriented. These measures are complemented by India’s strong fiscal discipline, which has earned global confidence and led to improved sovereign credit ratings.
Responding to a post by Shri Vijay on X, Shri Modi said:
“The last decade has been about bold reforms aimed at transforming India’s economic landscape, from corporate tax cuts that spurred investment, to GST creating a unified market, to personal income tax reforms enhancing Ease Of Living.
The #NextGenGST Reforms continue this journey, making the system simpler, fairer and more growth-oriented, while our fiscal discipline has earned global confidence and better credit ratings.
With these efforts, we are laying a strong foundation for a Viksit Bharat.”