প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেক্সজেন GST রিফোর্মশিংনা দাইরীগী লমদা লৈরিবা লৌমীশিংদা শক্তি পীরি অমসুং খুঙ্গংগী শেন্মীৎলোন মপাঙ্গল কনখৎহল্লি: পি.এম.
04 SEP 2025 8:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মখোয়না ন্যুত্রিস্নেল সেক্যুরিতী লৈহনবদা লৌরিবা মরু ওইবা থৌদাং অমসুং ইনক্লুসিন গ্রোথতা শাহৌ পীরিবা অদু শকখঙলদুনা ঙসি ভারতকী দাইরীগী লমদা লৈরিবা লৌমীশিং অমসুং খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোনগীদমক লৌরিবা সরকারগী লেংদ্রবা ফিরেপ অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে।
রাস্ত্রিয়া গোকুল মিসনগুম্বা ফ্লেগশিপ ইনিসিএতিবশিং, কোওপরেতিবশিংগীদমক তেংবাং হেনগৎহনখিবা, অমসুং লেপ্পা লৈতবা সেক্তোরেল রিফোর্মশিংগী খুত্থাংদা সরকারনা দাইরী ইকোসিস্তেম মতমগা চুনবা ওইহন্নবা অমসুং শক্তি পীনবা লেপ্তনা হোৎনখি। খ্বাইদগী নৌবা #NextGenGST রিফোর্মশিং অসিনা মিসন অসি খুমাং চাউশিন্নবা মরু ওইবা খোঙথাং অমা ওইরি।
Xতা অমুল কোওপরেতিব সোসাইতীনা তৌখিবা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়:
“ভারতকী খুঙ্গংগী শেন্মীৎলোন মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অমসুং মীওই কয়াগীদমক ন্যুত্রিস্নেল সেক্যুরিতী ফংহনবদা ঐখোয়গী অন্নাদাতাশিংনা শরুক তম্মিবা অসি মরু ওই।
রাস্ত্রিয়া গোকুল মিসনগুম্বা ফ্লেগশিপ ইনিসিএতিবশিং, কোওপরেতিবশিংগীদমক তেংবাং হেনগৎহনখিবা, অমসুং লেপ্পা লৈতবা সেক্তোরেল রিফোর্মশিংগী খুত্থাংদা ঐখোয়গী সরকারনা ভারতকী দাইরী সেক্তরদা অওনবা পুরক্নবা হোৎনখি।
#NextGenGST রিফোর্মশিং অসি দাইরীগী লমদা লৈরিবা লৌমী লাখ কয়াদা শক্তি পীনবা, ভেল্যু এদিসন হেনগৎহন্নবা অঞসুং দাইরী প্রদক্তশিং অসি য়ুমথোং খুদিংমক্কীদমক হেন্না লৈবা ঙম্বা ওইহন্নবা মাইকৈদা লৌখৎপা খোঙথাংনি।”

Prime Minister's Office
NextGen GST Reforms Empower Dairy Farmers and Strengthen Rural Economy: PM
04 SEP 2025 8:43PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today reaffirmed the Government’s unwavering commitment to India’s dairy farmers and rural economy, recognizing their vital role in ensuring nutritional security and driving inclusive growth.
Through flagship initiatives such as the Rashtriya Gokul Mission, enhanced support for cooperatives, and sustained sectoral reforms, the Government has consistently worked to modernize and empower the dairy ecosystem. The latest #NextGenGST reforms mark a significant step forward in this mission.
Responding to a post by Amul Cooperative Society on X, Shri Modi said:
“The contribution of our Annadatas has been pivotal in strengthening India’s rural economy and ensuring nutritional security for millions.
Through initiatives like the Rashtriya Gokul Mission, support for cooperatives and continuous reforms, our Government remains committed to transforming India’s dairy sector.
The #NextGenGST reforms are another step towards empowering lakhs of dairy farmers, boosting value addition and making dairy products more affordable for every household.”