ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଦାରୁମା କଣ୍ଢେଇ ପ୍ରଦାନ କଲେ ଶୋରିନଜାନ ଦାରୁମା-ଜୀ ମନ୍ଦିରର ମୁଖ୍ୟ ପୁରୋହିତ ସେଇସି ହିରୋସେ
29 AUG 2025 4:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଆଜି ତାକାସାକି-ଗୁନମା ସ୍ଥିତ ଶୋରିନଜାନ ଦାରୁମା-ଜୀ ମନ୍ଦିରର ମୁଖ୍ୟ ପୁରୋହିତ ରେଭ ସେଇସି ହିରୋସେ ଏକ ଦାରୁମା କଣ୍ଢେଇ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ । ଏହି ବିଶେଷ ଆବେଗ ଭାରତ ଏବଂ ଜାପାନ ମଧ୍ୟରେ ଘନିଷ୍ଠ ସଭ୍ୟତା ଏବଂ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ।
ଜାପାନୀ ସଂସ୍କୃତିରେ ଦାରୁମା କଣ୍ଢେଇକୁ ଶୁଭ ଏବଂ ସୌଭାଗ୍ୟର ପ୍ରତୀକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ଗୁନମାର ତାକାସାକି ସହର ହେଉଛି ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଦାରୁମା କଣ୍ଢେଇର ଜନ୍ମସ୍ଥାନ । ଜାପାନରେ ଦାରୁମା ପରମ୍ପରା କାଞ୍ଚିପୁରମର ଜଣେ ଭାରତୀୟ ସନ୍ୟାସୀ ବୋଧିଧରମଙ୍କ ଐତିହ୍ୟ ଉପରେ ଆଧାରିତ । ଜାପାନରେ ସେ ଦାରୁମା ଦାଇଶି ନାମରେ ଜଣାଶୁଣା ଏବଂ ସେ ଏକ ହଜାର ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ ଏଠାକୁ ଭ୍ରମଣ କରିଥିଲେ ବୋଲି କୁହାଯାଏ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister receives a Daruma doll from Rev Seishi Hirose, Chief Priest of the Shorinzan Daruma-Ji temple
29 AUG 2025 4:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi was today presented a Daruma doll by Rev Seishi Hirose, Chief Priest of the Shorinzan Daruma-Ji temple, Takasaki-Gunma. This special gesture reaffirms the close civilizational and spiritual ties between India and Japan.
The Daruma doll is considered auspicious and a good luck charm in Japanese culture. Takasaki City in Gunma is the birthplace of the famous Daruma dolls. The Daruma tradition in Japan is based on the legacy of Bodhidharma, an Indian monk from Kancheepuram, known in Japan as Daruma Daishi, who is said to have travelled here over a thousand years ago.