প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শোরিঞ্জান দরুমা-জী মন্দিরগী পুজারি মকোক ইকাই খুম্নরবা সেশী হিরোসেনা প্রধান মন্ত্রীদা দারুমা লাইফদীবী অমা পীরকখ্রে
29 AUG 2025 4:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা ঙসি তাকাসাকী-গুন্মাদা লৈবা শোরিঞ্জান দারুমা-জী মন্দিরগী পুজারি মকোক, ইকাই খুম্নরবা সেসী হিরোসেনা দারুমা লাইফদীবী অমা খুদোল তমলকখ্রে। অখন্নবা থৌওং অসিনা ভারত অমসুং জপানগী মরক্তা লৈরিবা অনকপা সিভিলাইজেসন অমসুং স্পিরিচুএলগী মরীশিং অদুবু তাক্লি।
দারুমা লাইফদীবী অসি জপানিজ কলচরদা মঙ্গোল ওই অমসুং লাইবক ফবা পুরকই হায়না থাজনৈ। গুন্মাদা লৈবা তাকাসাকী শহর অসি মমিং লৈরবা দারুমা লাইফদীবীগী পোক্নফম লমদমনি। জপানগী দারুমা চৎনবী অসি জপানদা দারুমা দাইশী হায়না খঙনবা চহি লিশিং কয়াগী মমাংদা মফম অসিদা লাকখিবা কাঞ্চিপুরমদগী ভারতকী লম্বোইবা, বোধিধর্মাগী লেগেসীদা য়ুম্ফম ওইরিবনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister receives a Daruma doll from Rev Seishi Hirose, Chief Priest of the Shorinzan Daruma-Ji temple
29 AUG 2025 4:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi was today presented a Daruma doll by Rev Seishi Hirose, Chief Priest of the Shorinzan Daruma-Ji temple, Takasaki-Gunma. This special gesture reaffirms the close civilizational and spiritual ties between India and Japan.
The Daruma doll is considered auspicious and a good luck charm in Japanese culture. Takasaki City in Gunma is the birthplace of the famous Daruma dolls. The Daruma tradition in Japan is based on the legacy of Bodhidharma, an Indian monk from Kancheepuram, known in Japan as Daruma Daishi, who is said to have travelled here over a thousand years ago.