প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এনচিচি কেডেট, এনএছএছ স্বেচ্ছাসেৱক, জনজাতীয় অতিথি আৰু প্ৰতীকপটৰ অংশগ্ৰহণকাৰী শিল্পীসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উদ্ভাৱনীমূলকভাৱে মত বিনিময় কৰে, ব্যক্তিগতভাৱে অংশগ্ৰহণকাৰীসকলৰ সৈতে মুক্তমনেৰে বাৰ্তালাপত মিলিত হয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ বাৰ্তাক আলোকপাত কৰে আৰু অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক অন্য ৰাজ্যৰ লোকৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিবলৈ আহ্বান জনায়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যুৱক-যুৱতীসকলক দেশ নিৰ্মাণৰ দিশত উপদেশ দিয়ে, বিকশিত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগী লাভৰ চাবিকাঠি হিচাপে কৰ্তব্য পালনৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে
24 JAN 2025 7:57PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি পুৱা লোক কল্যাণ মাৰ্গত অৱস্থিত তেওঁৰ বাসগৃহত আগন্তুক গণৰাজ্য দিৱসৰ পেৰেডৰ অংশ হ’বলগীয়া এন চি চি কেডেট, এন এছ এছৰ স্বেচ্ছাসেৱক, জনজাতীয় অতিথি আৰু প্ৰতীকপটৰ শিল্পীসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। এই আদান-প্ৰদানৰ পিছত ভাৰতৰ চহকী সংস্কৃতি আৰু বৈচিত্ৰ্যক প্ৰদৰ্শন কৰা সজীৱ সাংস্কৃতিক অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত হয়। অতীতৰ পৰম্পৰা ভংগ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অংশগ্ৰহণকাৰীসকলৰ সৈতে অভিনৱ পদ্ধতিৰে মত বিনিময় কৰে। অংশগ্ৰহণকাৰীসকলৰ সৈতে তেওঁ অনানুষ্ঠানিক আৰু মুকলি মনেৰে এজন এজনকৈ মত বিনিময়ত অংশ লয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জাতীয় ঐক্য আৰু বৈচিত্ৰ্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ মনোভাৱ শক্তিশালী কৰিবলৈ বিভিন্ন ৰাজ্যৰ লোকৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিবলৈ সকলো অংশগ্ৰহণকাৰীক আহ্বান জনায়। তেওঁ আলোকপাত কৰে যে এনে পাৰস্পৰিক ক্ৰিয়াই বুজাবুজি আৰু ঐক্যক প্ৰসাৰিত কৰে, যিবোৰ দেশৰ প্ৰগতিৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জোৰ দি কয় যে দায়িত্বশীল নাগৰিক হিচাপে কৰ্তব্য পালন কৰাটোৱেই হৈছে বিকশিত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগী লাভৰ মূল চাবিকাঠি। তেওঁ সকলোকে সামূহিক প্ৰচেষ্টাৰে দেশখনক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে একত্ৰিত আৰু দায়বদ্ধ হৈ থাকিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ যুৱক-যুৱতীসকলক মাই ভাৰত পৰ্টেলত পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ আৰু ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণত অৰিহণা যোগোৱা কাম-কাজত সক্ৰিয়ভাৱে জড়িত হ’বলৈ উৎসাহিত কৰে। অনুশাসন, সময়োপযোগীতা, পুৱা সোনকালে উঠা আদি ভাল অভ্যাস গ্ৰহণ কৰাৰ তাৎপৰ্যৰ বিষয়েও তেওঁ কয় আৰু ডায়েৰী লিখিবলৈ উৎসাহিত কৰে।
বাৰ্তালাপৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চৰকাৰৰ কিছুমান মূল পদক্ষেপৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে, যিবোৰে মানুহৰ জীৱন উন্নত কৰাত সহায় কৰি আছে। তেওঁ ৩ কোটি “লাখপতি দিদি” সৃষ্টিৰ লক্ষ্যৰে বিভিন্ন পদক্ষেপৰ জৰিয়তে মহিলা সবলীকৰণৰ বাবে চৰকাৰৰ দায়বদ্ধতাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। এজন অংশগ্ৰহণকাৰীয়ে তেওঁৰ মাতৃৰ কাহিনী শ্বেয়াৰ কৰিছিল, যিয়ে এই আঁচনিৰ দ্বাৰা উপকৃত হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ সুলভ তথ্যৰ হাৰে কেনেদৰে সংযোগক ৰূপান্তৰিত কৰিছে আৰু ডিজিটেল ইণ্ডিয়াক শক্তিশালী কৰিছে, মানুহক সংযুক্ত হৈ থাকিবলৈ সহায় কৰিছে আৰু সুযোগ বৃদ্ধি কৰিছে সেই বিষয়েও কয়।
স্বচ্ছতাৰ গুৰুত্বৰ বিষয়ে আলোচনা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যদি ১৪০ কোটি ভাৰতীয়ই স্বচ্ছতা বজাই ৰখাৰ সংকল্প লয়, তেন্তে ভাৰত সদায় স্বচ্ছ হৈ থাকিব। তেওঁ ‘এক পেড় মা কে নাম’ পদক্ষেপৰ তাৎপৰ্যৰ বিষয়েও কয় আৰু নিজৰ মাতৃক উৎসৰ্গা কৰি গছ ৰোপণ কৰিবলৈ সকলোকে আহ্বান জনায়। তেওঁ ফিট ইণ্ডিয়া মুভমেণ্টৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে, আৰু সকলোকে সময় উলিয়াই যোগাসন কৰিবলৈ আৰু ফিটনেছ আৰু সুস্থতাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিবলৈ কয়, যিটো শক্তিশালী আৰু সুস্থ দেশৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিদেশী অংশগ্ৰহণকাৰীৰ সৈতেও মত বিনিময় কৰে। অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে এই কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰি আনন্দ প্ৰকাশ কৰে, ভাৰতৰ আতিথ্যৰ প্ৰশংসা কৰে আৰু তেওঁলোকৰ ভ্ৰমণৰ ইতিবাচক অভিজ্ঞতাসমূহ ভাগ-বতৰা কৰে।

Prime Minister's Office
PM interacts with NCC Cadets, NSS Volunteers, Tribal guests and Tableaux Artists
PM interacts in an innovative manner, personally engages with participants in a freewheeling conversation
PM highlights the message of Ek Bharat Shreshtha Bharat, urges participants to interact with people from other states
PM exhorts youth towards nation-building, emphasises the importance of fulfilling duties as key to achieving the vision of Viksit Bharat
24 JAN 2025 7:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with NCC Cadets, NSS Volunteers, Tribal guests and Tableaux Artists who would be a part of the upcoming Republic Day parade at his residence at Lok Kalyan Marg earlier today. The interaction was followed by vibrant cultural performances showcasing the rich culture and diversity of India.
In a departure from the past, Prime Minister interacted with the participants in an innovative manner. He engaged in an informal, freewheeling one-on-one interaction with the participants.
Prime Minister emphasized the importance of national unity and diversity, urging all participants to interact with people from different states to strengthen the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat. He highlighted how such interactions foster understanding and unity, which are vital for the nation’s progress.
Prime Minister emphasised that fulfilling duties as responsible citizens is the key to achieving the vision of Viksit Bharat. He urged everyone to remain united and committed to strengthening the nation through collective efforts. He encouraged youth to register on the My Bharat Portal and actively engage in activities that contribute to nation-building. He also spoke about the significance of adopting good habits such as discipline, punctuality, and waking up early and encouraged diary writing.
During the conversation, Prime Minister discussed some key initiatives of the government which are helping make the life of people better. He highlighted the government’s commitment to empowering women through initiatives aimed at creating 3 crore “Lakhpati Didis.” A participant shared the story of his mother who benefited from the scheme, enabling her products to be exported. Prime Minister also spoke about how India’s affordable data rates have transformed connectivity and powered Digital India, helping people stay connected and enhancing opportunities.
Discussing the importance of cleanliness, Prime Minister said that if 140 crore Indians resolve to maintain cleanliness, India will always remain Swachh. He also spoke about the significance of the Ek Ped Maa Ke Naam initiative, urging everyone to plant trees dedicating them to their mothers. He discussed the Fit India Movement, and asked everyone to take out time to do Yoga and focus on fitness and well-being, which is essential for a stronger and healthier nation.
Prime Minister also interacted with foreign participants. These participants expressed joy in attending the programme, praised India’s hospitality and shared positive experiences of their visits.