প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এন.সি.সি কেদেতশিং, এন.এস.এস ভোলুন্তিয়ারশিং, ত্রাইবেলশিং অমসুং তেব্লো আর্তিস্তশিংগা উনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা মওং অমদা ৱারি শানখি, শরুক য়াখিবা মীওইশিংগা নিংতম্না ৱারি শানখি
প্রধান মন্ত্রীনা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী পাউজেল থমখি, অতোপ্পা রাজ্যশিংগী মীওইশিংগা ৱারি শানবা শরুক য়াখিবশিংদা তকশিনখি
লৈবাক শেমগৎপদা নহারোলশিংগী থৌদাং, বিকসিত ভারতগী পান্দম ফংনবা থৌদাংশিং পাংথোকপগী মরুওইবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি
24 JAN 2025 7:57PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লোক কলয়ান মার্গতা লৈবা মহাক্কী য়ুমদা লাক্লিবা গনতন্ত্র দিবস পেরেদতা শরুক য়াগদৌরিবা এন.সি.সি কেদেতশিং, এন.এস.এস ভোলুন্তিয়ারশিং, ত্রাইবেলশিং অমসুং তেব্লো আর্তিস্তশিংগা উনদুনা ৱারি শানখ্রে। ৱারি শানরবা মতুংদা ভারতকী ইনাকখুল্লবা নাৎ অমসুং খেন্নবশিংগী ফরবা নাৎকী থৌরমশিং উৎখি।
হান্নগী মওংদগী তোখায়না, প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা মওং অমদা শরুক য়ারিবশিংগা ৱারি শানখি। মহাক্না শরুক য়াখিবা মীওইশিংগা অমমমতা ওইনা নিংতম্না ৱারি শানখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী থৌনা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা শরুক য়ারিবশিংনা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংগী মীয়ামগা ৱারি শানগদবনি। ৱারি শানবা অসিনা লৈবাক অসি চাউখৎনবা য়াম্না মরুওইরিবা অমনা অমবু শকখঙবা অমসুং অপুনবগী শক্তম ফগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বিকসিত ভারতকী পান্দম ফংনবা দাইত্ব লৈবা নাগরিক অমা ওইনা থৌদাংশিং পাংথোক্কদবনি। অপুনবগী থবকশিংনা লৈবাক অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মীওই খুদিংমক অমতা ওইগদবনি অমসুং হায়দোকখিবা ৱা ঙাক্না চৎগদবনি। নহারোলশিংনা মাই ভারত পোর্তেলদা মিং চনগদবনি অমসুং লৈবাক শেমগৎপগী থবকশিংদা থৱায় য়াওনা শরুক য়াগদবনি। থকশি-খাশি লৈবা, মতম চানা থবক তৌবা অমসুং য়াহৌ ঙনবা অমসুং দাইরি ইবা য়াওনা অসিগুম্বা অফবা হৈনবীশিং থম্বা য়াম্না মরুওই।
মীয়ামগী পুন্সি হেন্না নুংঙাইনবা সরকারনা পায়খৎলিবা মরুওইবা থবকশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লাখপতি দিদি করোর ৩ শেমগৎতুনা নুপীশিংগী ফিবম ফগৎনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। শরুক য়াখিবা মীওই অমনা মহাক্কী মমানা স্কিম অসিগী কান্নবা ফংখিবগী ৱারি লিখি, মহাক্কী পোৎথোকশিং মপান্দা থাদোকপগী মতাংদা পাউদমখি। কমদৌনা ভারতকী মমল হোংবা দেতাশিংনা অওনবা পুরকপগে হায়বা অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়ানা মীয়াম পাউ ফাওনবা অমসুং খুদোংচাবা হেনগৎহনবদা মতেং পাংবগে হায়বগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
লু-নানবগী মরুওইবগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি করিগুম্বা ভারতমচা করোর ১৪০ না লু-নান্না লৈনবা ৱাশক লৌরবদি, ভারত মতম পুম্নমক্ত লু-নানগনি। মখোয়গী মমাশিংগী মিংদা উ পাম্বীশিং থানবা এক পের মা কে নাম থবক অসি মীয়াম্না শরুক য়াগদবনি। মীয়াম হকচাং ফনা লৈনবা ফিত ইন্দিয়া মুভমেন্ত পায়খৎলি অমসুং মীওই খুদিংমক য়োগ শান্নবা মতম কাইথোক্কদবনি অমসুং মপাঙ্গল কনবা অমসুং মশা ফবা লৈবাক অমা শেমগৎনবা হকচাং ফনা লৈনবা মীৎয়েং চঙগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মপান লৈবাকশিংগী মীওইশিংগশু ৱারি শানখি। থৌরম অসিদা শরুক য়াবা, ভারতকী মীয়াম্না লুনা তৌবা অমসুং মখোয়গী খোঙচৎশিংগী নুংঙাইবা থৌদোকশিং মখোয়না থাগৎপা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
PM interacts with NCC Cadets, NSS Volunteers, Tribal guests and Tableaux Artists
PM interacts in an innovative manner, personally engages with participants in a freewheeling conversation
PM highlights the message of Ek Bharat Shreshtha Bharat, urges participants to interact with people from other states
PM exhorts youth towards nation-building, emphasises the importance of fulfilling duties as key to achieving the vision of Viksit Bharat
24 JAN 2025 7:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with NCC Cadets, NSS Volunteers, Tribal guests and Tableaux Artists who would be a part of the upcoming Republic Day parade at his residence at Lok Kalyan Marg earlier today. The interaction was followed by vibrant cultural performances showcasing the rich culture and diversity of India.
In a departure from the past, Prime Minister interacted with the participants in an innovative manner. He engaged in an informal, freewheeling one-on-one interaction with the participants.
Prime Minister emphasized the importance of national unity and diversity, urging all participants to interact with people from different states to strengthen the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat. He highlighted how such interactions foster understanding and unity, which are vital for the nation’s progress.
Prime Minister emphasised that fulfilling duties as responsible citizens is the key to achieving the vision of Viksit Bharat. He urged everyone to remain united and committed to strengthening the nation through collective efforts. He encouraged youth to register on the My Bharat Portal and actively engage in activities that contribute to nation-building. He also spoke about the significance of adopting good habits such as discipline, punctuality, and waking up early and encouraged diary writing.
During the conversation, Prime Minister discussed some key initiatives of the government which are helping make the life of people better. He highlighted the government’s commitment to empowering women through initiatives aimed at creating 3 crore “Lakhpati Didis.” A participant shared the story of his mother who benefited from the scheme, enabling her products to be exported. Prime Minister also spoke about how India’s affordable data rates have transformed connectivity and powered Digital India, helping people stay connected and enhancing opportunities.
Discussing the importance of cleanliness, Prime Minister said that if 140 crore Indians resolve to maintain cleanliness, India will always remain Swachh. He also spoke about the significance of the Ek Ped Maa Ke Naam initiative, urging everyone to plant trees dedicating them to their mothers. He discussed the Fit India Movement, and asked everyone to take out time to do Yoga and focus on fitness and well-being, which is essential for a stronger and healthier nation.
Prime Minister also interacted with foreign participants. These participants expressed joy in attending the programme, praised India’s hospitality and shared positive experiences of their visits.