প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৭ আগষ্টত দিল্লীত ১১ হাজাৰ কোটি টকাৰ ঘাইপথ প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
দ্বাৰকা এক্সপ্ৰেছৱেৰ দিল্লী অংশ উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
এনচিআৰত আৰ্বান এক্সটেনচন ৰোড-২ প্ৰকল্পও উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰকল্পসমূহে মাল্টি-ম’ডাল সংযোগ প্ৰদান কৰাৰ লগতে দিল্লীক ভিৰমুক্ত কৰাত সহায় কৰিব
16 AUG 2025 11:15AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৭ আগষ্ট, ২০২৫ তাৰিখে দিনৰ প্ৰায় ১২:৩০ বজাত দিল্লীৰ ৰোহিনীত প্ৰায় ১১,০০০ কোটি টকাৰ মুঠ ব্যয় সাপেক্ষে নিৰ্মাণ কৰা দুটা বৃহৎ ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই উপলক্ষে আয়োজিত সভাতো ভাষণ আগবঢ়াব।
প্ৰকল্পসমূহ — দ্বাৰকা এক্সপ্ৰেছৱেৰ দিল্লী অংশ আৰু আৰ্বান এক্সটেনচন ৰোড-২ (ইউইআৰ-২) — ৰাজধানীখনক ভিৰমুক্ত কৰিবলৈ চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা বিস্তৃত পৰিকল্পনাৰ অধীনত এয়া নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, যাৰ লক্ষ্য হৈছে সংযোগক বহু পৰিমাণে উন্নত কৰা, যাত্ৰাৰ সময় হ্ৰাস কৰা আৰু দিল্লী তথা ইয়াৰ আশে-পাশে থকা অঞ্চলসমূহৰ যান-বাহনৰ সংখ্যা হ্ৰাস কৰা। এই পদক্ষেপসমূহে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ বিশ্বমানৰ আন্তঃগাঁথনি সৃষ্টিৰ দৃষ্টিভংগীক প্ৰতিফলিত কৰিছে, যিয়ে জীৱন-যাপনৰ ক্ষেত্ৰত সহজতা বৃদ্ধি কৰিব আৰু নিৰৱচ্ছিন্ন গতিশীলতা নিশ্চিত কৰিব ।
১০.১ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ দ্বাৰকা এক্সপ্ৰেছৱেৰ দিল্লী অংশটো প্ৰায় ৫,৩৬০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। । এই শাখাটোৱে যশোভূমী, ডি এম আৰ চি ব্লু লাইন আৰু অৰেঞ্জ লাইন, আগন্তুক বিজৱাসন ৰে'লৱে ষ্টেচন তথা দ্বাৰকা ক্লাষ্টাৰ বাছ ডিপোলৈও বহুমুখী সংযোগ প্ৰদান কৰিব। এই খণ্ডত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে:
• পেকেজ I: শিৱ মূৰ্তি ছেক্সনৰ পৰা দ্বাৰকা ছেক্টৰ-২১ৰ ৰোড আণ্ডাৰ ব্ৰীজ (RUB)লৈকে ৫.৯ কিলোমিটাৰ।
• পেকেজ II: ৪.২ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ দ্বাৰকা ছেক্টৰ-২১ আৰইউবিৰ পৰা দিল্লী-হাৰিয়ানা সীমান্তলৈ , নগৰ সম্প্ৰসাৰণ পথ-IIৰ সৈতে প্ৰত্যক্ষ সংযোগ প্ৰদান কৰিব।
ইয়াৰ পূৰ্বে ২০২৪ চনৰ মাৰ্চ মাহত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দ্বাৰকা এক্সপ্ৰেছৱেৰ ১৯ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ হাৰিয়ানা অংশ উদ্বোধন কৰিছিল ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ৫,৫৮০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে নিৰ্মিত নগৰ সম্প্ৰসাৰণ পথ-II (ইউইআৰ-II)ৰ আলিপুৰৰ পৰা দিচাওন কলন ষ্ট্ৰেচৰ লগতে বাহাদুৰগড় আৰু শোণিপাটৰ নতুন সংযোগ উদ্বোধন কৰিব। । ইয়াৰ জৰিয়তে দিল্লীৰ অন্তৰ্ভাগ আৰু বাহিৰৰ ৰিং ৰোড তথা মুকাৰবা চক, ধৌলা কুৱান আৰু ০৯ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথৰ দৰে ব্যস্ত স্থানত যান-বাহনৰ সংখ্যা হ্ৰাস কৰিব । নতুন প্ৰকল্পসমূহে বাহাদুৰগড় আৰু শোণিপাটলৈ পোনপটীয়া প্ৰৱেশৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব, উদ্যোগিক সংযোগ উন্নত কৰিব, চহৰৰ যান-বাহনৰ ভিৰ হ্ৰাস কৰিব, এনচিআৰত সামগ্ৰীৰ পৰিবহন ক্ষিপ্ৰ কৰি তুলিব।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Rs.11,000 Crore Highway Projects in Delhi on 17th August
PM to inaugurate Delhi section of Dwarka Expressway
PM to also inaugurate Urban Extension Road-II project in NCR
Projects will help in providing Multi-modal connectivity and decongest Delhi
16 AUG 2025 11:15AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate two major National Highway projects worth a combined cost of nearly Rs.11,000 crore on 17th August, 2025 at around 12:30 PM in Rohini, Delhi. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
The projects — the Delhi section of the Dwarka Expressway and the Urban Extension Road-II (UER-II) — have been developed under the Government’s comprehensive plan to decongest the capital, with the objective of greatly improving connectivity, cutting travel time, and reducing traffic in Delhi and its surrounding areas. These initiatives reflect Prime Minister Modi’s vision of creating world-class infrastructure that enhances ease of living and ensures seamless mobility.
The 10.1 km long Delhi section of Dwarka Expressway has been developed at a cost of around Rs. 5,360 crore. The section will also provide Multi-modal connectivity to Yashobhoomi, DMRC Blue line and Orange line, upcoming Bijwasan railway station and Dwarka cluster Bus Depot. This section comprises:
• Package I: 5.9 km from Shiv Murti intersection to the Road Under Bridge (RUB) at Dwarka Sector-21.
• Package II: 4.2 km from Dwarka Sector-21 RUB to the Delhi-Haryana Border, providing direct connectivity to Urban Extension Road-II.
The 19 km long Haryana section of the Dwarka Expressway was earlier inaugurated by the Prime Minister in March 2024.
Prime Minister will also inaugurate the Alipur to Dichaon Kalan stretch of Urban Extension Road-II (UER-II) along with new links to Bahadurgarh and Sonipat, built at a cost of Rs. around 5,580 Crores. It will ease traffic on Delhi’s Inner and Outer Ring Roads and busy points like Mukarba Chowk, Dhaula Kuan, and NH-09. The new spurs will give direct access to Bahadurgarh and Sonipat, improve industrial connectivity, cut city traffic, and speed up goods movement in the NCR.