প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওগষ্ট ১৭ দা দিল্লিদা লুপা করোর ১১,০০০ গী হায়ৱে প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেগী দিল্লি সেক্সন শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা এন.সি.আরদা অর্বান এক্সতেন্সন রোদ-২ প্রোজেকসু শঙ্গাগনি
প্রোজেকশিং অসিনা মখল কয়াগী চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা পীগনি অমসুং দিল্লিদা চিনবা হন্থহনগনি
16 AUG 2025 11:15AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগষ্ট ১৭, ২০২৫ গী অয়ুক পুং ১২:৩০ রোম তাবদা দিল্লিগী রোহিনিদা অপুনবা লুপা করোর ১১,০০০ রোমগী মরুওইবা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক অনি শঙ্গারগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
প্রোজেক অনি - দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেগী দিল্লি সেক্সন অমসুং অর্বান এক্সতেন্সন রোদ-২ অসি লৈবাক্কী কোনুংদা চিনবা হন্থহন্নবা অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা, চৎপদা চঙবা মতম হন্থহন্নবা অমসুং দিল্লি অমসুং মসিগী অকোয়বা মফমশিংদা ত্রাফিক হন্থহন্নবা পান্দমশিংদা সরকারগী অপুনবা থৌরাং অমগী মখাদা পায়খৎপনি। মালেম থাক্কী ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎতুনা হিংবদা লাইবা হেনগৎহন্নবা অমসুং অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা পীনবা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী পান্দম অদু হায়রিবা থবকশিং অসিদা মমি তারে।
কিমি ১০.১ শাংবা দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেগী দিল্লি সেক্সন অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৫,৩৬০ রোম চঙনা পায়খৎকদবনি। সেক্সন অসিনা যসোভুমি, দি.এম.আর.সি ব্লু লাইন অমসুং ওরেঞ্জ লাইন, শেমগৎলক্লিবা বিজৱাসন রেলৱে ষ্টেসন অমসুং দ্বারকা ক্লষ্টর বস দিপোদা মখল কয়াগী চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা পীগনি। সেক্সন অসিদা য়াওরিবদি:
• পেকেজ ১: দ্বারকা সেক্সর-২১ দা সিব মুর্তি ইন্তরসেক্সন্দগী রোদ অন্দর ব্রিজ (আর য়ু বি) ফাওবগী কিমি ৫.৯
• পেকেজ ২: দ্বারকা সেক্তর-২১ আর.য়ু.বিদগী দিল্লি-হরিয়ানা ঙমখৈ ফাওবগী কিমি ৪.২, অর্বান এক্সতেন্সন রোদ-২ ফাওবা হকথেংননা লম্বী ফংহনবা
দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেগী কিমি ১৯ শাংবা হরিয়ানা সেক্সন প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ২০২৪ দা শঙ্গাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৫,৫৮০ রোম চঙনা পায়খৎপা অর্বান এক্সতেন্সন রোদ-২গী অলিপুরদগী দিচাউন কলান পরি অমসুং বহাদুরগর অমসুং সোনিপতকী অনৌবা লিঙ্কশিং শঙ্গাগনি। মসিনা দিল্লিগী ইন্নর অমসুং আউতর রিং রোদশিং অমসুং য়াম্না চিনবা মফমশিং হায়বদি মুকারবা চোক, ধৌলা কুয়ান অমসুং এন.ঐচ-০৯ দা গারি চিনবা হন্থহনগনি। অনৌবা স্পুরশিংনা বহাদুরগরদা হকথেংননা য়ৌবা য়াগনি, উদ্যোগশিংগী চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি, সহরগী ত্রাফিক হন্থহনগনি অমসুং এন.সি.আরদা পোৎ-চৈশিং পুথোক-পুশিন য়াংহনগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Rs.11,000 Crore Highway Projects in Delhi on 17th August
PM to inaugurate Delhi section of Dwarka Expressway
PM to also inaugurate Urban Extension Road-II project in NCR
Projects will help in providing Multi-modal connectivity and decongest Delhi
16 AUG 2025 11:15AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate two major National Highway projects worth a combined cost of nearly Rs.11,000 crore on 17th August, 2025 at around 12:30 PM in Rohini, Delhi. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
The projects — the Delhi section of the Dwarka Expressway and the Urban Extension Road-II (UER-II) — have been developed under the Government’s comprehensive plan to decongest the capital, with the objective of greatly improving connectivity, cutting travel time, and reducing traffic in Delhi and its surrounding areas. These initiatives reflect Prime Minister Modi’s vision of creating world-class infrastructure that enhances ease of living and ensures seamless mobility.
The 10.1 km long Delhi section of Dwarka Expressway has been developed at a cost of around Rs. 5,360 crore. The section will also provide Multi-modal connectivity to Yashobhoomi, DMRC Blue line and Orange line, upcoming Bijwasan railway station and Dwarka cluster Bus Depot. This section comprises:
• Package I: 5.9 km from Shiv Murti intersection to the Road Under Bridge (RUB) at Dwarka Sector-21.
• Package II: 4.2 km from Dwarka Sector-21 RUB to the Delhi-Haryana Border, providing direct connectivity to Urban Extension Road-II.
The 19 km long Haryana section of the Dwarka Expressway was earlier inaugurated by the Prime Minister in March 2024.
Prime Minister will also inaugurate the Alipur to Dichaon Kalan stretch of Urban Extension Road-II (UER-II) along with new links to Bahadurgarh and Sonipat, built at a cost of Rs. around 5,580 Crores. It will ease traffic on Delhi’s Inner and Outer Ring Roads and busy points like Mukarba Chowk, Dhaula Kuan, and NH-09. The new spurs will give direct access to Bahadurgarh and Sonipat, improve industrial connectivity, cut city traffic, and speed up goods movement in the NCR.