ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଗଷ୍ଟ ୧୭ରେ ଦିଲ୍ଲୀରେ ୧୧ ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାର ରାଜପଥ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ କରିବେ
16 AUG 2025 11:15AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦ୍ୱାରକା ଏକ୍ସପ୍ରେସ ୱେର ଦିଲ୍ଲୀ ସେକ୍ସନରଉଦଘାଟନ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ରାଜଧାନୀ କ୍ଷେତ୍ର (ଏନସିଆର)ରେସହରାଞ୍ଚଳ ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ସଡକ-୨ ପ୍ରକଳ୍ପର ମଧ୍ୟ ଉଦଘାଟନକରିବେ
ଏହା ଦିଲ୍ଲୀରେ ଟ୍ରାଫିକ ଭିଡ଼ ହ୍ରାସ କରିବା ସହ ପ୍ରକଳ୍ପ ଗୁଡ଼ିକୁବହୁମୁଖୀ ଯୋଗାଯୋଗ ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରିବ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧୭ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୫ ଦ୍ୱିପ୍ରହର ପ୍ରାୟସାଢ଼େ ୧୨ଟା ରେ ଦିଲ୍ଲୀର ରୋହିଣୀରେ ପ୍ରାୟ ୧୧ହଜାର କୋଟିଟଙ୍କାର ଦୁଇଟି ପ୍ରମୁଖ ରାଜପଥ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ । ଏହିଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉପସ୍ଥିତ ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ପ୍ରକଳ୍ପ ଗୁଡ଼ିକ- ଦ୍ୱାରକା ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ୱେର ଦିଲ୍ଲୀ ସେକ୍ସନ ଏବଂସହରାଞ୍ଚଳ ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ସଡ଼କ-୨ (ୟୁଇଆର-୨)- ରାଜଧାନୀରଟ୍ରାଫିକ ଭିଡ଼ ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ସରକାରଙ୍କ ବ୍ୟାପକ ଯୋଜନା ଭାବେଏହାର ବିକାଶ କରାଯାଇଛି । ଏହାର ଉଦେ୍ଦଶ୍ୟ ଯୋଗାଯୋଗବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ବ୍ୟାପକ ସୁଧାର, ଯାତ୍ରା ସମୟ ହ୍ରାସ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ତଥାଏହାର ଆଖପାଖ ଅଞ୍ଚଳରେ ଯାତାୟାତ ସମୟ ହ୍ରାସ କରିବା । ଏପଦକ୍ଷେପ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦିଙ୍କ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ମୌଳିକ ଭିତ୍ତିଭୂମିରବିକାଶକୁ ଦର୍ଶାଉଛି ଏବଂ ଯାହାକି ଜୀବନଶୈଳୀକୁ ସହଜ କରୁଛିଏବଂ ଅବାଧ ଯାତୟାତକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି ।
ଦ୍ୱାରକା ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ୱେର ୧୦.୧ କିଲୋମିଟର ଦୈର୍ଘ୍ୟ ବିଶିଷ୍ଟ ଦିଲ୍ଲୀସେକ୍ସନର ବିକାଶ ପ୍ରାୟ ୫,୩୬୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ କରାଯାଇଛି । ଏହିସେକ୍ସନ ଯଶୋଭୂମି, ଡିଏମଆରସି ବ୍ଲୁ ଲାଇନ ଏବଂ ଅରେଞ୍ଜଲାଇନକୁ ବହୁମୁଖୀ ଯୋଗାଯୋଗ ସୁବିଧା ଦେବ । ଆଗାମୀ ଦିନରେହେବାକୁ ଥିବା ବିଜୱାସନ ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ଏବଂ ଦ୍ୱାରକା କ୍ଲଷ୍ଟର ବସ୍ଡିପୋକୁ ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଯୋଗ ସୁବିଧା ହୋଇପାରିବ ।
ଏହି ସେକ୍ସନରେ ରହିଛି:
ପ୍ୟାକେଜ ୧. ଶିବ ମୂର୍ତ୍ତି ଇଣ୍ଟରସେକ୍ସନରୁ ଦ୍ୱାରକା ସେକ୍ଟର-୨୧ରରୋଡ ଅଣ୍ଡର ବ୍ରିଜ୍ (ଆରୟୁବି) ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୫.୯ କିଲୋମିଟର
ପ୍ୟାକେଜ -୨. ଦ୍ୱାରକା ସେକ୍ଟର ୨୧ ଆରୟୁବି ରୁ ଦିଲ୍ଲୀ-ହରିଆନାସୀମା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୪.୨ କି.ମି, ଯାହାକି ସହରାଞ୍ଚଳ ସମ୍ପ୍ରସାରଣସଡ଼କ-୨କୁ ସିଧାସଳଖ ସଂଯୋଗ ହେବ
୧୯ କିଲୋମିଟର ଦୈର୍ଘ୍ୟ ବିଶିଷ୍ଟ ଦ୍ୱାରକା ଏକ୍ସପ୍ରେସ୍ ୱେର ହରିଆନାସେକ୍ସନ ୨୦୨୪ ମାର୍ଚ୍ଚରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଉଦଘାଟିତହୋଇଥିଲା
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରାୟ ୫୫୮୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ନିର୍ମିତ ବାହଦୂରଗଡ଼ ଓସୋନିପତ ପାଇଁ ନୂତନ ସଂଯୋଗ ମାର୍ଗ ଏବଂ ସହରାଞ୍ଚଳ ସମ୍ପ୍ରସାରଣସଡ଼କ-୨ (ୟୁଇଆର-୨)ର ଅଲିପୁରରୁ ଡିଚାଉଁ କଳା ସେକ୍ସନକୁ ମଧ୍ୟଉଦଘାଟନ କରିବେ । ଏହା ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ଦିଲ୍ଲୀ ତଥା ବାହ୍ୟରିଙ୍ଗରୋଡ ତଥା ମୁକରବା ଚୌକ, ଧୌଲା କୂଆଁ ଏବଂ ଏନଏଚ-୦୯ଭଳି ବ୍ୟସ୍ତବହୁଳ ସ୍ଥାନକୁ ଯାତାୟାତ ସୁଗମ କରିବ । ନୂତନସଡ଼କରେ ବାହାଦୂରଗଡ଼ ଏବଂ ସୋନିପତ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସିଧାସଳଖ ପହଞ୍ଚିହେବ । ଔଦ୍ୟୋଗିକ ସମ୍ପର୍କରେ ସୁଧାର ହେବ ଏବଂ ସହରାଞ୍ଚଳଯାତାୟାତ ହ୍ରାସ ପାଇବ । ଏଥିସହ ଏନସିଆରରେ ମାଲ ପରିବହନତ୍ୱରାନ୍ୱିତ ହୋଇପାରିବ ।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Rs.11,000 Crore Highway Projects in Delhi on 17th August
PM to inaugurate Delhi section of Dwarka Expressway
PM to also inaugurate Urban Extension Road-II project in NCR
Projects will help in providing Multi-modal connectivity and decongest Delhi
16 AUG 2025 11:15AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate two major National Highway projects worth a combined cost of nearly Rs.11,000 crore on 17th August, 2025 at around 12:30 PM in Rohini, Delhi. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
The projects — the Delhi section of the Dwarka Expressway and the Urban Extension Road-II (UER-II) — have been developed under the Government’s comprehensive plan to decongest the capital, with the objective of greatly improving connectivity, cutting travel time, and reducing traffic in Delhi and its surrounding areas. These initiatives reflect Prime Minister Modi’s vision of creating world-class infrastructure that enhances ease of living and ensures seamless mobility.
The 10.1 km long Delhi section of Dwarka Expressway has been developed at a cost of around Rs. 5,360 crore. The section will also provide Multi-modal connectivity to Yashobhoomi, DMRC Blue line and Orange line, upcoming Bijwasan railway station and Dwarka cluster Bus Depot. This section comprises:
• Package I: 5.9 km from Shiv Murti intersection to the Road Under Bridge (RUB) at Dwarka Sector-21.
• Package II: 4.2 km from Dwarka Sector-21 RUB to the Delhi-Haryana Border, providing direct connectivity to Urban Extension Road-II.
The 19 km long Haryana section of the Dwarka Expressway was earlier inaugurated by the Prime Minister in March 2024.
Prime Minister will also inaugurate the Alipur to Dichaon Kalan stretch of Urban Extension Road-II (UER-II) along with new links to Bahadurgarh and Sonipat, built at a cost of Rs. around 5,580 Crores. It will ease traffic on Delhi’s Inner and Outer Ring Roads and busy points like Mukarba Chowk, Dhaula Kuan, and NH-09. The new spurs will give direct access to Bahadurgarh and Sonipat, improve industrial connectivity, cut city traffic, and speed up goods movement in the NCR.