প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
উজবেকিস্তানৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
৭৯ সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱসত প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ভাৰতবাসীলৈ উষ্ম শুভেচ্ছা জ্ঞাপন ৰাষ্ট্ৰপতি মিৰ্জিঅ’য়েভৰ
দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰত অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত আৰু মধ্য এছিয়াৰ মাজত যুগ যুগ ধৰি চলি অহা সম্পৰ্ক আৰু অধিক সুদৃঢ় কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোঁহাৰে
12 AUG 2025 7:06PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি উজবেকিস্তানৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত শ্বাভকট মিৰ্জিঅ’য়েভৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়।
ভাৰতৰ ৭৯সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ভাৰতবাসীলৈ ৰাষ্ট্ৰপতি মিৰ্জিঅ’য়েভে উষ্ম শুভেচ্ছা আৰু সম্বৰ্ধনা জ্ঞাপন কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰত বাণিজ্য, সংযোগ, স্বাস্থ্য, প্ৰযুক্তি আৰু জনসাধাৰণৰ সম্পৰ্ককে ধৰি কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰত অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে।
তেওঁলোকে পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু বৈশ্বিক উন্নয়নৰ ওপৰতো মত বিনিময় কৰে আৰু ভাৰত আৰু মধ্য এছিয়াৰ মাজত যুগ যুগ ধৰি চলি অহা সম্পৰ্কক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোঁহাৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভৱিষ্যতে যোগাযোগ অব্যাহত ৰাখিবলৈ সন্মত হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister receives a telephone call from the President of Uzbekistan
President Mirziyoyev conveys warm greetings to PM and the people of India on the upcoming 79th Independence Day
The two leaders review progress in several key areas of bilateral cooperation
The two leaders reiterate their commitment to further strengthen the age-old ties between India and Central Asia
12 AUG 2025 7:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from the President of the Republic of Uzbekistan, H.E. Mr. Shavkat Mirziyoyev.
President Mirziyoyev conveyed his warm greetings and felicitations to Prime Minister and the people of India on the upcoming 79th Independence Day of India.
The two leaders reviewed progress in several key areas of bilateral cooperation, including trade, connectivity, health, technology and people-to-people ties.
They also exchanged views on regional and global developments of mutual interest, and reiterated their commitment to further strengthen the age-old ties between India and Central Asia.
The two leaders agreed to remain in touch.