Prime Minister's Office
Prime Minister receives a telephone call from the President of Uzbekistan
President Mirziyoyev conveys warm greetings to PM and the people of India on the upcoming 79th Independence Day
The two leaders review progress in several key areas of bilateral cooperation
The two leaders reiterate their commitment to further strengthen the age-old ties between India and Central Asia
12 AUG 2025 7:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from the President of the Republic of Uzbekistan, H.E. Mr. Shavkat Mirziyoyev.
President Mirziyoyev conveyed his warm greetings and felicitations to Prime Minister and the people of India on the upcoming 79th Independence Day of India.
The two leaders reviewed progress in several key areas of bilateral cooperation, including trade, connectivity, health, technology and people-to-people ties.
They also exchanged views on regional and global developments of mutual interest, and reiterated their commitment to further strengthen the age-old ties between India and Central Asia.
The two leaders agreed to remain in touch.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা উজবেকিস্তানগী রাষ্ট্রপতিদগী তেলিফোন কোল অমা ওকখ্রে
লাক্লিবা ৭৯শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমগীদমক রাষ্ট্রপতি মিরজিয়োয়েভনা প্রধান মন্ত্রী অমসুং ভারতকী মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীরকখ্রে
মরুওইবা হিরম কয়াদা লৈবাক অনিগী মরী ফগৎলক্লিবা অসি লুচিংবশিংনা হন্না য়েংশিনখ্রে
চহি কয়া শুরবা ভারত অমসুং সেন্ত্রেল এসিয়াগী মরীশিং মখা তানা ফগৎহন্নবা লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না মখোয়গী থাজবা পীখ্রে
12 AUG 2025 7:06PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা উজবেকিস্তানগী রাষ্ট্রপতি সাভকাত মিরজিয়োয়েভতগী তেলিফোন কোল অমা ওকখ্রে।
লাক্লিবা ভারতকী ৭৯শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমগীদমক রাষ্ট্রপতি মিরজিয়োয়েভনা প্রধান মন্ত্রী অমসুং ভারতকী মীয়ামদা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীরকখি।
ললোন-ইতিক, চৎথোক-চৎশিন, হকশেল, তেক্নোলোজি অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা মরুওইবা হিরম কয়াদা লৈবাক অনিগী মরী ফগৎলক্লিবা অসি লুচিংবশিংনা হন্না য়েংশিনখ্রে।
নাকল অনিনা দরকার ওইবা মালেমগী থৌদোক-ৱাথোকশিংগী মতাংদা মখোয়গী ওইবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি অমসুং চহি কয়া শুরবা ভারত অমসুং সেন্ত্রেল এসিয়াগী মরীশিং মখা তানা ফগৎহন্নবা লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না মখোয়গী থাজবা পীখ্রে।
মখা তানা পাউ ফাওনবা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখ্রে