প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ন্যু দিল্লিদা সংসদকী মেম্বরশিংগী নৌনা শাবা ফ্লেতশিং শঙ্গাগনি
তাইপ-৭ মল্তি-ষ্টোরি ফ্লেত ১৮৪ অসি মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা অমসুং অনৌবা খুদোংচাবশিং মপুংফানা হাপ্লগা দিজাইন তৌরবনি
প্রধান মন্ত্রীনা য়ুমশিংগী অকোয়বদা সিন্দুর চারা অমা থাগনি অমসুং শিন্মীশিংগা ৱারি শানগনি
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদসু ৱা ঙাংগনি
10 AUG 2025 10:44AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগষ্ট ১১, ২০২৫ গী অয়ুক ১০ রোম তাবদা ন্যু দিল্লিগী বাবা খারাক সিংহ মার্গতা সংসদকী মেম্বরশিংগী নৌনা শাবা তাইপ-৭ মল্তি-ষ্টোরি ফ্লেত ১৮৪ শঙ্গাগনি।
থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা য়ুমশিংগী অকোয়বদা সিন্দুর চারা অমা থাগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা শিন্মীশিংগা ৱারি শানগনি। মহাক্না থৌরম অদুদা মীয়ামদসু ৱা ঙাংগনি।
সংসদকী মেম্বরশিংগী দরকার ওইবশিং ফংনবা কমপ্লেক্স অসি মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা অমসুং অনৌবা খুদোংচাবশিং মপুংফানা হাপ্লগা দিজাইন তৌরবনি। মসিদা গ্রিন তেক্নোলোজি য়াওরে, প্রোজেক অসি গ্রিহা ৩-ষ্টার রেতিংগী ষ্টেন্দার্দশিং য়ৌরে অমসুং নেসনেল বিল্দিং কোদ (এন বি সি) ২০১৬ ঙাক্না চৎলে। মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দবা থবকশিং অসিনা ইনর্জি লীক্না শীজিন্নবা, রিন্যুএবল ইনর্জি পুথোকপা অমসুং অমোৎপশিং ফজনা লোইশিনবদা মতেং পাংগনি। য়ুম শাবগী অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজি- মরুওইনা এলুমিনিয়ম সত্তরিংগা লোয়ননা মোনোলিথিক কনক্রিত শীজিন্নবা অসিনা বিল্দিংগী মপুন্সি শাংহনবগা লোয়ননা প্রোজেক অসি মতম চানা লোইশিনবা ঙমহল্লে। কমপ্লেক্স অসি দিবয়াংশিংনা শীজিন্নবা য়াবা অমসু ওইহন্দুনা মীওই খুদিংমক কোনশিনবা দিজাইন ওইরে হায়বা উৎলে।
প্রোজেক অসি পায়খৎপনা সংসদকী মেম্বরশিংদা য়ুম মরাংকাইনা পীবা ঙমদবা অদু কোকহল্লগনি। লম মরাং কাইনা ফংদববা মরম ওইদুনা, লমদম নিংথিনা শীজিন্ননবা অমসুং শেমজিন-শাজিনবগী শেনফম হন্থহন্নবা পান্দমদা য়ুম মথোল-মথোল শাবগী তঙাইফদবা অমা লৈরে।
য়ুম অমদা ইসক্বার ফিত ৫,০০০ গী কার্পেত এরিয়া পীদুনা, মী লৈনবা অমসুং ওফিসকী থবক অনিমক্কী মফম মরাং কাইনা ফংহল্লে। ওফিসকী অখন্নবা মফমশিং, ষ্টাফকী লৈফম অমসুং মীয়ামগী মফম অমা পীবা অসিনা মীয়ামগী মীহুৎশিং ওইনা সংসদকী মেম্বরশিংনা মখোয়গী থৌদাংশিং পাংথোকপদা মতেং পাংলগনি।
কমপ্লেক্স মনুংদা লৈরিবা বিল্দিং অসি অনৌবা মতমগী দিজাইনগী নিয়মশিংগা লোয়ননা য়ুহা হাবদগী ঙাকথোক্নবা শাবনি। কমপ্লেক্স অসিদা লৈরবা মীওই খুদিংমক অশোই-অঙাম থোক্তনবা অপুনবা অমসুং অফবা সেকুরিতি সিষ্টেম অমা লৈরে।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate newly constructed flats for Members of Parliament in New Delhi
184 Type-VII multi-story flats are designed to be self-sufficient and equipped with a full range of modern amenities
PM to plant a Sindoor sapling at the residential premise and interact with Shramjeevis
PM to also address the gathering
10 AUG 2025 10:44AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate 184 newly constructed Type-VII Multi-Storey Flats for Members of Parliament at Baba Kharak Singh Marg, New Delhi, at around 10 AM on 11 August 2025.
On this occasion, Prime Minister will plant a Sindoor sapling at the residential premise. The Prime Minister will also interact with sramajeevis on this occasion. He will also address the gathering.
The complex is designed to be self-sufficient and is equipped with a full range of modern amenities to address the functional needs of the members of the Parliament. Incorporating green technology, the project adheres to the standards of the GRIHA 3-star rating and complies with the National Building Code (NBC) 2016. These environmentally sustainable features are expected to contribute to energy conservation, renewable energy generation, and effective waste management. The use of advanced construction technology—specifically, monolithic concrete with aluminum shuttering—enabled timely completion of the project while ensuring structural durability. The complex is also Divyang-friendly, demonstrating a commitment to inclusive design.
The development of the project was necessitated due to shortage of adequate housing for Members of Parliament. Owing to the limited availability of land, there has been a sustained emphasis on vertical housing developments aimed at optimizing land use and minimizing maintenance costs.
Each residential unit offers approximately 5,000 square feet of carpet area, providing ample space for both residential and official functions. The inclusion of dedicated areas for offices, staff accommodation, and a community center will support members of Parliament in fulfilling their responsibilities as public representatives.
All buildings within the complex are constructed to be earthquake-resistant, in accordance with modern structural design norms. A comprehensive and robust security system has been implemented to ensure the safety of all residents.