প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কাকোৰী কাণ্ডৰ শতবাৰ্ষিকীত দেশপ্ৰেমিক ভাৰতীয়ৰ সাহসৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
09 AUG 2025 2:59PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কাকোৰী কাণ্ডৰ শতবাৰ্ষিকী উপলক্ষ্যে সেই কাণ্ডত অংশগ্ৰহণ কৰা ভাৰতীয়সকলৰ শৌৰ্য্য তথা দেশপ্ৰেমৰ মনোভাবৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এশ বছৰ পূৰ্বে কাকোৰীত দেশপ্ৰেমিক ভাৰতীয়সকলে দেখুওৱা সাহসে ঔপনিৱেশিক শাসনৰ বিৰুদ্ধে মানুহৰ মনত ক্ৰিয়া কৰি থকা গভীৰ ক্ষোভক প্ৰতিফলিত কৰিছিল। তেওঁ এই কথাৰ প্ৰতিও মনোনিৱেশ কৰে যে মানুহৰ ধন ঔপনিৱেশিক শোষণৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰাৰ কথাই তেওঁলোকক ক্ষুব্ধ কৰি তুলিছিল।
শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে তেওঁলোকৰ বীৰত্ব ভাৰতবাসীয়ে সদায় স্মৰণ কৰি যাব । তেওঁ এখন শক্তিশালী তথা সমৃদ্ধিশালী ভাৰতৰ বাবে তেওঁলোকৰ সপোন পূৰণৰ দিশত কাম কৰি যাবলৈ চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা পুনৰ দৃঢ়তাৰে দোহাৰে ।
এক্সত দিয়া এটা পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে কয়;
“এশ বছৰৰ আগৰ আজিৰ দিনটোতে কাকোৰীত দেশপ্ৰেমী ভাৰতীয়সকলে দেখুওৱা সাহসে ঔপনিৱেশিক শাসনৰ বিৰুদ্ধে মানুহৰ মাজত থকা ক্ষোভৰ কথাকেই প্ৰতিফলিত কৰিছিল।ৰাইজৰ ধন যিদৰে ঔপনিৱেশিক শোষণৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল, সেই কথাত তেওঁলোক ক্ষুব্ধ হৈ পৰিছিল।তেওঁলোকৰ বীৰত্ব ভাৰতৰ জনসাধাৰণে সদায় স্মৰণ কৰি থাকিব। আমি এখন শক্তিশালী আৰু সমৃদ্ধিশালী ভাৰতৰ বাবে তেওঁলোকৰ সপোন পূৰণ কৰিবলৈ কাম কৰি যাম ।”

Prime Minister's Office
PM pays tributes to the courage of patriotic Indians at Kakori on its centenary
09 AUG 2025 2:59PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today paid tributes to the valour and patriotism of Indians who participated in the Kakori incident, marking its 100th anniversary.
The Prime Minister said that the courage shown by patriotic Indians at Kakori a hundred years ago highlighted the deep resentment among people against colonial rule. He noted that they were angered by the way people’s money was being used to further colonial exploitation.
Shri Modi stated that their bravery will always be remembered by the people of India. He reaffirmed the Government’s commitment to continue working towards fulfilling their dreams for a strong and prosperous India.
In a post on X, Shri Modi said;
“On this day, a hundred years ago, the courage shown by patriotic Indians at Kakori highlighted the resentment among people against colonial rule. They were angry at the manner in which people’s money was being used to further colonial exploitation. Their valour will always be remembered by the people of India. We will keep working to fulfil their dreams for a strong and prosperous India.”