প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ককোরি থৌদোক্কী চহি ১০০ শুবা কুমওন্দা প্রধান মন্ত্রীনা ককোরিদা মরৈবাক নিংবা ভারতমচাশিংগী থৌনাদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
09 AUG 2025 2:59PM by PIB Imphal
ককোরি থৌদোক্কী চহি ১০০ শুবা কুমওন্দা থৌদোক অসিদা শরুক য়াখিবা ভারতমচাশিংগী থৌনা অমসুং মরৈবাক নুংশিবদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকায়খুম্নবা উখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চহি ১০০ গী মমাঙদা ককোরিদা ভারতমচাশিংনা উৎখিবা মরৈবাক নুংশিবা অদুনা মীয়াম মরক্ত লোয়লম লৈঙাক্কী ময়োক্ত অকনবা য়ানিংদবা ফোঙদোকখি। মখা তানা লোয়লম লৈঙাক্না মীওৎ-মীনৈ চৎথনবা মীয়ামগী শেন শীজিন্নবগী মওং অদুদা মীয়াম শাওখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মখোয়গী থৌনা অদু মতম পুম্নমক্ত ভারতকী মীয়াম্না নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মপাঙ্গল কনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা ভারত অমা শেমগৎনবা মখোয়গী মঙলানশিং মঙফাওনবা ঙম্নবা মাইকৈদা মখা তানা থবক পায়খৎনবা সরকারনা অমুক হন্না অচেৎপা থাজবা পীরি।
এক্সতা পোষ্ট অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“নুমিৎ অসিদা, চহি ১০০ গী মমাঙদা ককোরিদা ভারতমচাশিংনা উৎখিবা মরৈবাক নুংশিবা অদুনা মীয়াম মরক্ত লোয়লম লৈঙাক্কী ময়োক্ত অকনবা য়ানিংদবা ফোঙদোকখি। মখা তানা লোয়লম লৈঙাক্না মীওৎ-মীনৈ চৎথনবা মীয়ামগী শেন শীজিন্নবগী মওং অদুদা মীয়াম শাওখি। মখোয়গী থৌনা অদু মতম পুম্নমক্ত ভারতকী মীয়াম্না নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মপাঙ্গল কনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা ভারত অমা শেমগৎনবা মখোয়গী মঙলানশিং মঙফাওনবা ঙম্নবা ঐখোয়না থবক তৌগনি”।

Prime Minister's Office
PM pays tributes to the courage of patriotic Indians at Kakori on its centenary
09 AUG 2025 2:59PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today paid tributes to the valour and patriotism of Indians who participated in the Kakori incident, marking its 100th anniversary.
The Prime Minister said that the courage shown by patriotic Indians at Kakori a hundred years ago highlighted the deep resentment among people against colonial rule. He noted that they were angered by the way people’s money was being used to further colonial exploitation.
Shri Modi stated that their bravery will always be remembered by the people of India. He reaffirmed the Government’s commitment to continue working towards fulfilling their dreams for a strong and prosperous India.
In a post on X, Shri Modi said;
“On this day, a hundred years ago, the courage shown by patriotic Indians at Kakori highlighted the resentment among people against colonial rule. They were angry at the manner in which people’s money was being used to further colonial exploitation. Their valour will always be remembered by the people of India. We will keep working to fulfil their dreams for a strong and prosperous India.”