প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ন্যু দিল্লিদা ওগষ্ট ৭ দা এম.এস শ্বামিনাথন সেন্তেনারি ইন্তরনেসনেল কনফরেন্স হৌদোক্কনি
কনফরেন্সকী থিম: ইভরগ্রিন রিভোলুসন, বাইওহেপিনেসকী লম্বী
চীঞ্জাক অমসুং শান্তিগী অহানবা এম.এস শ্বামিনাথন এৱার্দ প্রধান মন্ত্রীনা পীগনি
06 AUG 2025 12:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ন্যু দিল্লিগী আই.সি.এ.আর পুসাদা ওগষ্ট ৭ গী অয়ুক পুং ৯ রোম তাবদা এম.এস শ্বামিনাথন সেন্তেনারি ইন্তরনেসনেল কনফরেন্স হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
কনফরেন্স অসিগী থিমদি ইভরগ্রিন রিভোলুসন, বাইওহেপিনেসকী লম্বী হায়বনি অমসুং মসিদা মীওই খুদিংমক চীঞ্জাক ফংনবা প্রোফেসার শ্বামিনাথন্না পুন্সি চুপ্পা কৎথোকখিবা অদুগী মমি তারি। গ্রিন রিভোলুসনগী ফিদমশিং মখা তানা থবক ওইনা পাংথোক্না খন্ন-নৈনবা খুদোংচাবা অমা মীফম অসিনা সাইন্তিস্তশিং, থৌশিল শেম্বশিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবশিংদা পীগনি। মরুওইবা থিমশিংগী মনুংদা বাইওদাইভরসিতি য়েংশিনবা, চীঞ্জাক্কীদমক তুংকোইনা চৎনবা য়াবা লৌউ-শিংউগী থবক, ক্লাইমেত চেঞ্জ থেংননবা হোৎনবা, চুনবা তেক্নোলোজি শীজিন্নবা, নহারোলশিং, নুপীশিং অমসুং লায়রবশিং থবক পীবা য়াওরি।
মহাক্না পাংথোক্লম্বা থবকশিং ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা, এম.এস শ্বামিনাথন রিছার্স ফাউন্দেসন অমসুং ৱার্ল্দ একাদেমী ওফ সাইন্সেসনা চীঞ্জাক অমসুং শান্তিগী অহানবা এম.এস শ্বামিনাথন এৱার্দ পীবা হৌগনি। থৌরম অসিদা অহানবা মনা ফংলবা মীওইদা প্রধান মন্ত্রীনা মনা পীগনি। মালেম থাক্কী মনা অসি ফুদ সেকুরিতি, ক্লাইমেত জজতিস, ইকুইতি, শান্তি, রিছার্স, থৌশিল, মীয়ামগী থবক অমসুং লোকেল কেপাসিতি বিল্দিংগী লমদা মশক থোকপা থবক তৌরিবা মীওইশিংদা পীগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate M.S. Swaminathan Centenary International Conference on 7th August in New Delhi
Theme of the Conference: Evergreen Revolution, The Pathway to Biohappiness
PM to give the first M.S. Swaminathan Award for Food and Peace
06 AUG 2025 12:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate M.S. Swaminathan Centenary International Conference on 7th August, at around 9 AM, at ICAR PUSA in New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
The theme of the conference “Evergreen Revolution, The Pathway to Biohappiness” reflects Prof. Swaminathan’s lifelong dedication to ensuring food for all. The conference will provide an opportunity to scientists, policymakers, development professionals, and other stakeholders to discuss and deliberate on furthering the principles of ‘Evergreen Revolution’. Key themes include sustainable management of biodiversity and natural resources; sustainable agriculture for food and nutrition security; strengthening climate resilience by adapting to climate change; utilizing appropriate technologies for sustainable and equitable livelihoods; and engaging youth, women and marginalized communities in developmental discourses.
To honour his legacy, the M.S. Swaminathan Research Foundation (MSSRF) and The World Academy of Sciences (TWAS) will launch the M.S. Swaminathan Award for Food and Peace. Prime Minister will also give the first award to the recipient on the occasion. This international award will recognise individuals from developing countries who have made outstanding contributions to improving food security and advancing climate justice, equity, and peace for vulnerable and marginalised communities through scientific research, policy development, grassroots engagement, or local capacity building.