কৃষি মন্ত্ৰালয়
নাগৰিকক থলুৱা সামগ্ৰী ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আহ্বান দোঁহাৰিলে কেন্দ্ৰীয় কৃষি মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানে
"আমাৰ নিজৰ দেশত নিৰ্মিত সামগ্ৰী ক্ৰয় কৰিলে আমাৰ নিৰ্মাতাসকলৰ আয় বৃদ্ধি পাব, যাৰ ফলত অৰ্থনীতি শক্তিশালী হ'ব": শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহান
03 AUG 2025 5:22PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় কৃষি, কৃষক কল্যাণ আৰু গ্ৰামোন্নয়ন মন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহানে আজি পুনৰবাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আহ্বান দোঁহাৰি নাগৰিকসকলক দেশত নিৰ্মিত সামগ্ৰী ক্ৰয় কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৫ চনৰ ২ আগষ্টত বাৰাণসীত পিএম-কিষাণ সন্মান নিধিৰ ২০সংখ্যক কিস্তিৰ ধন প্ৰদানৰ সময়ত দেশবাসীক থলুৱা সামগ্ৰী ক্ৰয় কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছিল। অৰ্থনীতি শক্তিশালী কৰাৰ বাবে চৰকাৰৰ দায়বদ্ধতাক পুনৰ দৃঢ় কৰি কেন্দ্ৰীয় কৃষি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে আজি প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আহ্বান আনুষ্ঠানিক বিবৃতিৰ জৰিয়তে দোঁহাৰে:
“প্ৰিয় ভাই-ভনী. ভতিজা-ভতিজীসকল, পোক-পৰুৱা, চৰাই-চিৰিকটি আৰু জীৱ-জন্তু এই সকলোৱে নিজৰ বাবে জীয়াই থাকে।কিন্তু কেৱল নিজৰ বাবে জীয়াই থকাৰ কি লাভ? আমি আমাৰ দেশৰ বাবে জীয়াই থাকিব লাগিব। দেশৰ বাবে জীয়াই থকাটো কি, সেই কথা কালি মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আমাক শিকাইছিল।
প্ৰিয় ভাই-ভনীসকল, আপোনাৰ গাঁৱত, ওচৰৰ চহৰত, আপোনাৰ জিলাত, আপোনাৰ ৰাজ্যত বা আমাৰ দেশৰ যিকোনো ঠাইতে যি বস্তুৱেই নবনাওক—কেৱল সেইবোৰ বস্তু কিনিক। ভাৰতীয় অৰ্থনীতি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছে। আজি আমি বিশ্বৰ চতুৰ্থ স্থানত আছো আৰু অতি সোনকালে, আমি তৃতীয় স্থানত উপনীত হ’ম। আৰু ১৪৪ কোটি জনসংখ্যাৰ এই দেশ এখন বিশাল বজাৰ। যদি আমি আমাৰ দেশত নিৰ্মিত বস্তুহে কিনি ব্যৱহাৰ কৰাৰ সংকল্প লওঁ, তেন্তে আমাৰ কৃষক, আমাৰ ক্ষুদ্ৰ উৎপাদক, আত্মসহায়ক গোট আৰু স্থানীয় শিল্পী-সকলোৱে তেওঁলোকৰ আয় বৃদ্ধি হোৱা দেখিব। আৰু যেতিয়া তেওঁলোকৰ উপাৰ্জন বাঢ়িব তেতিয়া আমাৰ অৰ্থনীতি শক্তিশালী হ’ব।
আমাৰ ধন কিয় বিদেশলৈ যাব লাগে? তাৰ জৰিয়তে আমাৰ নিজৰ সন্তানৰ জীৱিকাৰ ব্যৱস্থা কৰক। মই মোৰ দেশৰ বাবে জীয়াই থাকিম, আৰু আপুনিও দেশৰ বাবে জীয়াই থকা উচিত...অৰ্থাৎ, কেৱল মেড ইন ইণ্ডিয়া সামগ্ৰীহে কিনিব। ধন্যবাদ!"

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Agriculture Minister Shri Shivraj Singh Chouhan Reiterates Prime Minister's Call, Urges Citizens to Use Indigenous Products
"Buying products made in our own country will increase the income of our manufacturers, which will strengthen the economy": Shri Shivraj Singh Chouhan
03 AUG 2025 5:22PM by PIB Delhi
Union Minister for Agriculture, Farmers’ Welfare, and Rural Development, Shri Shivraj Singh Chouhan, today once again echoed the Prime Minister’s appeal by urging citizens to purchase products made within the country. Prime Minister Shri Narendra Modi had, on August 2, 2025, during the disbursement of the 20th installment of the PM-Kisan Samman Nidhi in Varanasi, urged the nation to buy indigenous products. Reaffirming the government's commitment to strengthening the economy, the Union Agriculture Minister reiterated the Prime Minister’s appeal today and, through an official statement, emphasised:
“Dear sisters and brothers—nieces and nephews, everyone lives for themselves—insects, birds, and animals. But what’s the point of living only for oneself? We must live for our country. Living for the nation is what the Honorable Prime Minister taught us yesterday. He appealed to us to buy only those products for our homes that are made in our own country.
Dear sisters and brothers, whether something is made in your village, in a nearby city, in your district, in your state, or anywhere in our country—buy only those things. The Indian economy is growing rapidly. Today, we are ranked fourth in the world, and very soon, we will reach the third position. And this nation of 1.44 billion people is a huge market. If we resolve to buy and use only things made in our country, then our farmers, our small-scale producers, self-help groups, and local artisans- everyone will see their income increase. And when their earnings grow, our economy will become stronger.
Why should our money go abroad? Let it provide livelihoods to our own children. I will live for my country, and you too should live for the country…which means, buy only products that are Made in India. Thank you!”