କୃଷି ଓ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ବାନକୁ ଦୋହରାଇ ସ୍ବଦେଶୀ ସାମଗ୍ରୀ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ଲୋକମାନଙ୍କୁ କଲେ ନିବେଦନ କଲେ କୃଷିମନ୍ତ୍ରୀ
03 AUG 2025 5:22PM by PIB Bhubaneswar
ସ୍ବଦେଶୀ ଉତ୍ପାଦ କିଣିବା ଦ୍ୱାରା ଉତ୍ପାଦକଙ୍କ ଆୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ, ଯାହା ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବ: ଶ୍ରୀ ଶିବରାଜ ସିଂହ ଚୌହାନ
କେନ୍ଦ୍ର କୃଷି ଏବଂ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ଏବଂ ଗ୍ରାମୀଣ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଶିବରାଜ ସିଂହ ଚୌହାନ ଆଜି ପୁଣି ଥରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନକୁ ଦୋହରାଇ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସ୍ବଦେଶୀ ଉତ୍ପାଦ କିଣିବାକୁ ନିବେଦନ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗତକାଲି ଅର୍ଥାତ୍ ୨ ଅଗଷ୍ଟ, ୨୦୨୫ରେ ବାରାଣସୀରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କିଷାନ ସମ୍ମାନ ନିଧିର ୨୦ତମ କିସ୍ତି ବଣ୍ଟନ ଅବସରରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସ୍ୱଦେଶୀ ଉତ୍ପାଦ କିଣିବାକୁ ନିବେଦନ କରିଥିଲେ। ଦେଶର ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସୁଦୃଢ କରିବାକୁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ବାନକୁ ଦୋହରାଇଥିଲେ । ଏକ ବିବୃତ୍ତି ଜାରି କରି ସେ କହିଛନ୍ତି, “
"ପ୍ରିୟ ଭାଇଭଉଣୀ ଓ ଭଣଜାଭାଣିଜୀମାନେ, "ପ୍ରତ୍ୟେକ ନିଜ ପାଇଁ ବଞ୍ଚନ୍ତି, ଏପରିକି କୀଟପତଙ୍ଗ, ପଶୁ ଏବଂ ପକ୍ଷୀମାନେ ମଧ୍ୟ। ଯଦି ତୁମେ ନିଜ ପାଇଁ ବଞ୍ଚିବ ତେବେ ବଞ୍ଚିବାର କ'ଣ ଅର୍ଥ ? ଆମେ ଦେଶ ପାଇଁ ବଞ୍ଚିବା ଉଚିତ୍ । ଦେଶ ପାଇଁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ, ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗତକାଲି ଆମକୁ ଶିଖାଇଛନ୍ତି। ସେ ଘରେ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ଆମ ଦେଶରେ ନିର୍ମିତ ସ୍ବଦେଶୀ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବାକୁ ଆହ୍ବାନ ଦେଇଥିଲେ ।“
ମୋର ଭଉଣୀମାନେ ଏବଂ ଭାଇମାନେ, କେବଳ ସେହି ଉତ୍ପାଦ କିଣନ୍ତୁ ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ଗାଁ, ନିକଟବର୍ତ୍ତୀ ସହର, ଆପଣଙ୍କ ଜିଲ୍ଲା, ରାଜ୍ୟ କିମ୍ବା ଆପଣଙ୍କ ଦେଶରେ ତିଆରି ହେଉଛି। ଭାରତୀୟ ଅର୍ଥନୀତି ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି। ଆଜି ଆମେ ଚତୁର୍ଥ ସ୍ଥାନରେ ଅଛୁ, ଖୁବ୍ ଶୀଘ୍ର ଆମେ ତୃତୀୟ ସ୍ଥାନରେ ପହଞ୍ଚିବୁ। ୧୪୪ କୋଟି ଜନସଂଖ୍ୟା ଥିବା ଆମ ଦେଶ ଏକ ବଡ଼ ବଜାର। ଯଦି ଆମେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେବା ଯେ ଆମେ କେବଳ ସେହି ଉତ୍ପାଦ କିଣିବୁ ଯାହା ଆମ ଦେଶରେ ତିଆରି ହୁଏ, ତେବେ ତାହା ଆମର ଚାଷୀ, ଛୋଟ ନିର୍ମାତା, ସ୍ୱୟଂ ସହାୟକ ଗୋଷ୍ଠୀ, ଆମ ଚାରିପାଖରେ ଉତ୍ପାଦ ତିଆରି କରୁଥିବା ଭାଇ ଏବଂ ଭଉଣୀମାନେ ହେଉ, ସେମାନଙ୍କର ଆୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ। ଯଦି ସେମାନଙ୍କର ଆୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଏ, ତେବେ ଆମର ଅର୍ଥନୀତି ମଜବୁତ ହେବ।
ଆମର ଟଙ୍କା ବିଦେଶକୁ କାହିଁକି ଯିବ ? ଆସନ୍ତୁ ଆମ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଜୀବିକା ପ୍ରଦାନ କରିବା। ମୁଁ ମଧ୍ୟ ଦେଶ ପାଇଁ ବଞ୍ଚିବି ଏବଂ ଆପଣମାନେ ମଧ୍ୟ ଦେଶ ପାଇଁ ବଞ୍ଚିବା ଉଚିତ... ଅର୍ଥାତ୍ କେବଳ ସେହି ଉତ୍ପାଦ କିଣନ୍ତୁ ଯାହା ଭାରତରେ ତିଆରି ହୁଏ। ଧନ୍ୟବାଦ!”

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Agriculture Minister Shri Shivraj Singh Chouhan Reiterates Prime Minister's Call, Urges Citizens to Use Indigenous Products
"Buying products made in our own country will increase the income of our manufacturers, which will strengthen the economy": Shri Shivraj Singh Chouhan
03 AUG 2025 5:22PM by PIB Delhi
Union Minister for Agriculture, Farmers’ Welfare, and Rural Development, Shri Shivraj Singh Chouhan, today once again echoed the Prime Minister’s appeal by urging citizens to purchase products made within the country. Prime Minister Shri Narendra Modi had, on August 2, 2025, during the disbursement of the 20th installment of the PM-Kisan Samman Nidhi in Varanasi, urged the nation to buy indigenous products. Reaffirming the government's commitment to strengthening the economy, the Union Agriculture Minister reiterated the Prime Minister’s appeal today and, through an official statement, emphasised:
“Dear sisters and brothers—nieces and nephews, everyone lives for themselves—insects, birds, and animals. But what’s the point of living only for oneself? We must live for our country. Living for the nation is what the Honorable Prime Minister taught us yesterday. He appealed to us to buy only those products for our homes that are made in our own country.
Dear sisters and brothers, whether something is made in your village, in a nearby city, in your district, in your state, or anywhere in our country—buy only those things. The Indian economy is growing rapidly. Today, we are ranked fourth in the world, and very soon, we will reach the third position. And this nation of 1.44 billion people is a huge market. If we resolve to buy and use only things made in our country, then our farmers, our small-scale producers, self-help groups, and local artisans- everyone will see their income increase. And when their earnings grow, our economy will become stronger.
Why should our money go abroad? Let it provide livelihoods to our own children. I will live for my country, and you too should live for the country…which means, buy only products that are Made in India. Thank you!”