Prime Minister's Office
PM pays tribute to Pingali Venkayya ji on his birth anniversary
02 AUG 2025 2:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today paid tribute to Shri Pingali Venkayya ji on his birth anniversary, who is remembered for his role in giving us our proud Tricolour. Urging people to strengthen #HarGharTiranga movement and fly the Tricolour, Shri Modi appealed to upload their selfie or photos with tricolour on harghartiranga.com
In a post on X, he wrote:
“Tributes to Pingali Venkayya Ji on his birth anniversary. He is remembered for his role in giving us the Tricolour, which is our pride!
Like always, let’s strengthen #HarGharTiranga movement and fly the Tricolour. Do upload your selfie or photos on harghartiranga.com”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পিঙ্গালি ভেঙ্কাইয়া জিগী মপোক নুমিত্ত মহাক্কী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
02 AUG 2025 2:55PM by PIB Imphal
ঐখোয়গী চাউথোকচনিঙাই ওইরবা মচু অহুমগী ফিরাল ঐখোয়দা পীনবা মহাক্না লৌখিবা থৌদাং নিংশিংলদুনা, ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পিঙ্গালি ভেঙ্কাইয়া জিগী মপোক নুমিত্ত মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। মচু অহুমগী ফিরাল পাইহল্লসি অমসুং #HarGharTiranga গী খোঙজং কনখৎহন্নবা মীয়ামদা তকশিল্লদুনা, মচু অহুমগী ফিরালগা লোয়ননা মখোয়গী সেলফিশিং নত্ত্রগা ফোতোশিং harghartiranga.com দা থাগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা আপীল তৌখি।
এক্স পোষ্ট অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“পিঙ্গালি ভেঙ্কাইয়া জিগী মপোক নুমিত্ত মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎলি। ঐখোয়গী চাউথোকচনিঙাই ওইরবা মচু অহুমগী ফিরাল ঐখোয়দা পীনবা মহাক্না লৌখিবা থৌদাংগীদমক মহাক নিংশিংলি!
মহৌশাগুম্না, ঐখোয়না #HarGharTiranga গী খোঙজং কনখৎহল্লসি অমসুং মচু অহুমগী ফিরাল পাইহল্লসি। অদোমগী সেলফিশিং নত্ত্রগা ফোতোশিং harghartiranga.com দা থাগৎপীয়ু”।