Prime Minister's Office
PM pays tribute to Pingali Venkayya ji on his birth anniversary
02 AUG 2025 2:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today paid tribute to Shri Pingali Venkayya ji on his birth anniversary, who is remembered for his role in giving us our proud Tricolour. Urging people to strengthen #HarGharTiranga movement and fly the Tricolour, Shri Modi appealed to upload their selfie or photos with tricolour on harghartiranga.com
In a post on X, he wrote:
“Tributes to Pingali Venkayya Ji on his birth anniversary. He is remembered for his role in giving us the Tricolour, which is our pride!
Like always, let’s strengthen #HarGharTiranga movement and fly the Tricolour. Do upload your selfie or photos on harghartiranga.com”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପିଙ୍ଗାଲି ଭେଙ୍କୟାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
02 AUG 2025 2:55PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଶ୍ରୀ ପିଙ୍ଗାଲି ଭେଙ୍କୟାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି । ଆମକୁ ଆମର ଗର୍ବ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ତାଙ୍କର ଭୂମିକା ପାଇଁ ଶ୍ରୀ ପିଙ୍ଗାଲି ଭେଙ୍କୟାଙ୍କୁ ମନେ ରଖାଯାଏ । ହର ଘର୍ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ମଜବୁତ କରିବା ଏବଂ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ଉଡାଇବା ପାଇଁ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ କରିବା ସହ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ harghartiranga.comରେ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ସହିତ ସେମାନଙ୍କର ସେଲ୍ଫି କିମ୍ବା ଫଟୋ ଅପଲୋଡ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
“ପିଙ୍ଗାଲି ଭେଙ୍କୟାଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି । ଆମକୁ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ତାଙ୍କର ଭୂମିକା ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ମନେ ରଖାଯାଏ, ଯାହା ଆମର ଗର୍ବ ।
ସବୁ ସମୟ ପରି, ଆସନ୍ତୁ ହରଘରତ୍ରିରଙ୍ଗା ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ମଜବୁତ କରିବା ଏବଂ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ଉଡାଇବା । harghartiranga.comରେ ଆପଣର ସେଲ୍ଫି କିମ୍ବା ଫଟୋ ଅପଲୋଡ କରନ୍ତୁ ।”