Prime Minister's Office
PM pays tribute to Pingali Venkayya ji on his birth anniversary
02 AUG 2025 2:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today paid tribute to Shri Pingali Venkayya ji on his birth anniversary, who is remembered for his role in giving us our proud Tricolour. Urging people to strengthen #HarGharTiranga movement and fly the Tricolour, Shri Modi appealed to upload their selfie or photos with tricolour on harghartiranga.com
In a post on X, he wrote:
“Tributes to Pingali Venkayya Ji on his birth anniversary. He is remembered for his role in giving us the Tricolour, which is our pride!
Like always, let’s strengthen #HarGharTiranga movement and fly the Tricolour. Do upload your selfie or photos on harghartiranga.com”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পিংগলী ভেংকয়া জীৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন
02 AUG 2025 2:55PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি শ্ৰীযুত পিংগলী ভেংকয়া জীৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। যিগৰাকী ব্যক্তি আমাৰ গৌৰৱময় ত্ৰিৰংগা প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত গ্ৰহণ কৰা ভূমিকাৰ বাবে স্মৰণীয়। #হৰঘৰত্ৰিৰংগা আন্দোলন শক্তিশালী কৰি ত্ৰিৰংগা উৰুৱাবলৈ আহ্বান জনাই শ্ৰী মোদীয়ে ত্ৰিৰংগাৰ সৈতে চেলফি বা ফটো তুলি harghartiranga.com ত আপলোড কৰিবলৈ আহ্বান জনায়
এক্সত দিয়া এটা পোষ্টত তেওঁ লিখিছে-
“পিংগলী ভেংকয়াজীলৈ তেওঁৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি।আমাক ত্ৰিৰংগা দিয়াত তেওঁৰ ভূমিকাৰ বাবে তেওঁক স্মৰণ কৰা হয়, যিটো আমাৰ গৌৰৱ!
সদায়ৰ দৰে #হৰঘৰত্ৰিৰংগা আন্দোলন মজবুত কৰি ত্ৰিৰংগা উৰুৱাওঁ আহক। আপোনাৰ চেলফি বা ফটোবোৰ harghartiranga.com ত আপলোড কৰক”।