ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବାଣିଜ୍ୟ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଆମେରିକା ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ମନ୍ତବ୍ୟ ଉପରେ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ବିବୃତି
30 JUL 2025 8:29PM by PIB Bhubaneswar
ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବାଣିଜ୍ୟ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଆମେରିକା ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଦେଇଥିବା ମନ୍ତବ୍ୟ ସମ୍ପର୍କରେ ଭାରତ ସରକାର ଅବଗତ ଅଛନ୍ତି। ସରକାର ଏହାର ପରିଣାମ ଅନୁଧ୍ୟାନ କରୁଛନ୍ତି।
ଭାରତ ଓ ଆମେରିକା ଗତ କିଛି ମାସ ହେବ ଏକ ସ୍ୱଚ୍ଛ, ସନ୍ତୁଳିତ ଏବଂ ଆପୋସ ଲାଭ ଆଧାରିତ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ବାଣିଜ୍ୟିକ ରାଜିନାମା ପାଇଁ ଆଲୋଚନା ଜାରି ରଖିଛନ୍ତି। ଆମେ ଏହି ଲକ୍ଷ୍ୟ ପ୍ରତି ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ ରହିଛୁ।
ଆମର ଚାଷୀ, ଉଦ୍ୟୋଗୀ ଏବଂ ଏମଏସଏମଇଗୁଡ଼ିକୁ ସୁରକ୍ଷା ଓ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ଲାଗି ସରକାର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଉଛନ୍ତି।
ସରକାର ରାଷ୍ଟ୍ରହିତ ପାଇଁ ସମସ୍ତ ଆବଶ୍ୟକ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରିବେ। ନିକଟରେ ବ୍ରିଟେନ ସହ ହୋଇଥିବା ରାଜିନାମା (ବ୍ୟାପକ ଆର୍ଥିକ ଓ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମା) ସମେତ ଅନ୍ୟ ବାଣିଜ୍ୟିକ ରାଜିନାମରେ ଏପରି କରାଯାଇଛି।

Ministry of Commerce & Industry
Statement
30 JUL 2025 8:29PM by PIB Delhi
The Government has taken note of a statement by the US President on bilateral trade. The Government is studying its implications.
India and the US have been engaged in negotiations on concluding a fair, balanced and mutually beneficial bilateral trade agreement over the last few months. We remain committed to that objective
The Government attaches the utmost importance to protecting and promoting the welfare of our farmers, entrepreneurs, and MSMEs.
The Government will take all steps necessary to secure our national interest, as has been the case with other trade agreements including the latest Comprehensive Economic and Trade Agreement with the UK.