বিত্ত মন্ত্ৰালয়
বিভিন্ন বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তি আঁচনিৰ অধীনত গাঁও পঞ্চায়ত আৰু নগৰ প্ৰশাসনৰ কাষ চাপিবলৈ ০১.০৭.২০২৫ৰ পৰা ৩০.০৯.২০২৫লৈ ৩ মাহৰ বিশেষ অভিযান আৰম্ভ বিত্তীয় সেৱা বিভাগৰ
পিএমজেডিৱাইৰ অধীনত বেংক একাউণ্টবিহীন প্ৰাপ্তবয়স্কৰ বাবে বেংক একাউণ্ট খোলা; পিএমজেজেবিৱাই, পিএমএছবিৱাই, এপিৱাইৰ অধীনত পঞ্জীয়ন বৃদ্ধি কৰা; ডিজিটেল জালিয়াতি প্ৰতিৰোধৰ সন্দৰ্ভত সজাগতা অধিবেশন, অন্যান্য দিশসমূহেই অভিযানৰ মূল লক্ষ্য
01 JUL 2025 6:38PM by PIB Guwahati
বিভিন্ন বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তি আঁচনিৰ অধীনত সমগ্ৰ দেশৰ গাঁও পঞ্চায়ত আৰু নগৰ প্ৰশাসনৰ সৈতে যোগাযোগৰ বাবে আজি বিত্তীয় সেৱা বিভাগে ৩ মাহৰ বিশেষ অভিযান আৰম্ভ কৰে। ইয়াৰ অধীনত ৩৩টা স্থানত বিশেষ উন্মোচনী অনুষ্ঠানৰ আয়োজন কৰা হয়।অনুষ্ঠানত জনপ্ৰতিনিধি, ৰাজ্য চৰকাৰৰ বিষয়া, বিভিন্ন বেংকৰ ৰাজ্যিক পৰ্যায়ৰ প্ৰতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰে। গুজৰাটত মুখ্যমন্ত্ৰীয়ে নিজেই ভাৰ্চুৱেলী অনুষ্ঠানত যোগদান কৰে।
এই বিশেষ অভিযান ০১.০৭.২০২৫ৰ পৰা ৩০.০৯.২০২৫লৈ চলিব। দেশৰ সমগ্ৰ ২.৭ লাখ গাঁও পঞ্চায়ত আৰু নগৰ প্ৰশাসন সামৰি লোৱা হ’ব।
এই অভিযানৰ জৰিয়তে সকলো বেংক একাউণ্টৰ কেৱাইচি আপডেটৰ লগতে প্ৰধানমন্ত্ৰী জন ধন যোজনাৰ অধীনত বেংক একাউণ্ট খোলা হৈছে। সকলোকে প্ৰধানমন্ত্ৰী জীৱন জ্যোতি বীমা যোজনা, প্ৰধানমন্ত্ৰী সুৰক্ষা বীমা যোজনা আৰু অটল পেঞ্চন যোজনাৰ অধীনলৈ অনা হৈছে। ইয়াৰ লগতে ডিজিটেল জালিয়াতিৰ বিষয়ে সজাগতা প্ৰচাৰ কৰা হৈছে আৰু দীৰ্ঘদিন ধৰি বেংক একাউণ্টত জমা হৈ থকা ধনৰ প্ৰৱেশ আৰু অভিযোগ নিৰাময় ব্যৱস্থাপনাৰ বিষয়েও মানুহক সজাগ কৰা হৈছে।
এই অভিযানৰ প্ৰথম দিনাই দেশৰ ২,০৮৭খন গাঁও পঞ্চায়তত বিশেষ শিবিৰৰ আয়োজন কৰা হয়। ৰাইজৰ উৎসাহ স্পষ্ট হৈ পৰিল।

Ministry of Finance
DFS launches 3 months campaign for Saturation of Financial Inclusion (FI) Schemes at Gram Panchayat (GP) & Urban Local Body (ULB) level in all districts from 01.07.2025 to 30.09.2025
Opening of bank accounts for unbanked adults under PMJDY; increasing enrolments under PMJJBY, PMSBY, APY; Awareness sessions on digital fraud prevention, among others key goals of the campaign
01 JUL 2025 6:38PM by PIB Delhi
A nationwide campaign has been launched by Department of Financial Services for the saturation of Financial Inclusion (FI) schemes at the Gram Panchayat (GP) & Urban Local Body (ULB) level today. The launch events were organized at 33 locations across the country. The event witnessed participation from public representatives, State Government officials, SLBC Conveners, Bankers and beneficiaries. In Gujarat, the Chief Minister graced the event virtually.
Financial inclusion Campaign at Delhi
The campaign will run from 01.07.2025 to 30.09.2025 (3 months) covering all 2.70 lakh GPs & ULBs in the country. During this period campaign will cover following activities:
1. Re-KYC of all saving bank account holders (wherever due)
2. Opening of bank accounts for unbanked adults under PMJDY
3. Enrolments under Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana (PMJJBY) and Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY) and Atal Pension Yojna (APY)
4. Awareness sessions on digital fraud prevention and ways to access unclaimed deposit & grievance redressal
5. Facility of updating nomination in accounts (wherever pending)
Financial inclusion Campaign at Bargarh, Odisha
On 1st day of the saturation campaign, camps were held in 2087 GPs across the country. The camps received warm response from the beneficiaries nationwide.