শেল-থুম মন্ত্রালয়
০১.০৭.২০২৫দগী ৩০.০৯.২০২৫ ফাওবা গ্রাম পঞ্চায়ত (জি.পি.) অমসুং অর্বান লোকেল বোদী (য়ু.এল.বি.)শিংগী থাক্তা দি.এস.এফ.না ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন (এফ.আই.) স্কিমশিংগী সেচুরেসনগীদমক লৈবাক শীনবা থুংনা থা ৩গী কেম্পেন অমা হৌদোকখ্রে
পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী মখাদা বেঙ্ক লৈতবা অহলশিংগীদমক বেঙ্ক একাউন্তশিং হাংবা; পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই., পি.এম.এস.বি.ৱাই., এ.পি.ৱাই.গী মখাদা এনরোলমেন্তশিং হেনগৎহনবা; দিজিতেল ফ্রোদ প্রিভেন্সনদা এৱেরনেস সেসনশিং পাংথোকপা, হায়রিবশিং অসি কেম্পেন অসিগী মরু ওইবা পান্দমশিংদা য়াওরি
01 JUL 2025 6:38PM by PIB Imphal
গ্রাম পঞ্চায়ত (জি.পি.) অমসুং অর্বান লোকেল বোদী (য়ু.এল.বি.)শিংগী থাক্তা ফাইনান্সিএল সর্বিসেস দিপার্তমেন্তনা ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন (এফ.আই.) স্কিমশিংগী সেচুরেসনগীদমক লৈবাক শীনবা থুংনা কেম্পেন অমা ঙসি হৌদোকখ্রে। হৌদোকপগী থৌরমশিং অসি লৈবাক অসিগী মফম ৩৩দা পাংথোকখি। থৌরম অদুদা মীয়ামগী মীহুৎশিং, রাজ্য সরকারগী ওফিসিএলশিং, এস.এল.বি.সি.গী কনভেনরশিং, বেঙ্করশিং অমসুং বেনিফিসরীশিংনা শরুক য়াখি। গুজরাত্তা, মুখ্য মন্ত্রীনা থৌরম অদুদা ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াখি।
দিল্লীদা ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন কেম্পেন পাংথোকপা
কেম্পেন অসি ০১.০৭.২০২৫দগী ৩০.০৯.২০২৫ (থা অহুম) ফাওবা চত্থগনি। মসিদা লৈবাক অসিগী জি.পি. অমসুং য়ু.এল.বি. লাখ ২.৭০ কোনশিল্লি। মতম অসিগী মনুংদা কেম্পেন অসিনা মখাগী থবক-থৌরমশিং অসি কোনশিনগনি:
1. সেভিং বেঙ্ক একাউন্ত হোল্দর পুম্নমক্কী রি-কে.ৱাই.সি. (দ্যু ওইবা খুদিংমক)
• ii. PMJDYগী মখাদা বেঙ্ক একাউন্ত লৈতবা অহল ওইরবা মীওইশিংগী বেঙ্ক একাউন্ত হাংবা
1. প্রধান মন্ত্রী জিবন জ্যোতি বিমা য়োজনা (পি.এম.জে.জে.বি.ৱাই.) অমসুং প্রধান মন্ত্রী সুরক্ষ বিমা য়োজনা (পি.এম.এস.বি.ৱাই.) অমসুং অতল পেন্সন য়োজনা (এ.পি.ৱাই.) গী মখাদা এনরোলমেন্ত তৌবা
2. দিজিতেল ফ্রোদ প্রিভেন্সন অমসুং ক্লেম তৌদ্রিবা দিপোজিৎ এন্দ গ্রীভান্স রিদ্রেসেলগী মতাংদা এৱারনেস সেসনশিং পাংথোকপা
• v. একাউন্তশিংদা নোমিনেসনগী ফীভম (পন্দিং লৈবা খুদিংমক) অপদেত তৌবগী খুদোংচাবা পীবা।
ওরিশাগী বারগার্হদা ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন কেম্পেন পাংথোকপা
সেচুরেসন কেম্পেনগী অহানবা নুমিৎতা লৈবাক শিনবা থুংনা জি.পি. ২০৮৭তা কেম্পশিং পাংথোকখি। কেম্পশিং অসিদা লৈবাক শীনবা থুংনা বেনিফিসরীশিংদগী চাউনা রেস্পোন্স ফংখি।

Ministry of Finance
DFS launches 3 months campaign for Saturation of Financial Inclusion (FI) Schemes at Gram Panchayat (GP) & Urban Local Body (ULB) level in all districts from 01.07.2025 to 30.09.2025
Opening of bank accounts for unbanked adults under PMJDY; increasing enrolments under PMJJBY, PMSBY, APY; Awareness sessions on digital fraud prevention, among others key goals of the campaign
01 JUL 2025 6:38PM by PIB Delhi
A nationwide campaign has been launched by Department of Financial Services for the saturation of Financial Inclusion (FI) schemes at the Gram Panchayat (GP) & Urban Local Body (ULB) level today. The launch events were organized at 33 locations across the country. The event witnessed participation from public representatives, State Government officials, SLBC Conveners, Bankers and beneficiaries. In Gujarat, the Chief Minister graced the event virtually.
Financial inclusion Campaign at Delhi
The campaign will run from 01.07.2025 to 30.09.2025 (3 months) covering all 2.70 lakh GPs & ULBs in the country. During this period campaign will cover following activities:
1. Re-KYC of all saving bank account holders (wherever due)
2. Opening of bank accounts for unbanked adults under PMJDY
3. Enrolments under Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana (PMJJBY) and Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY) and Atal Pension Yojna (APY)
4. Awareness sessions on digital fraud prevention and ways to access unclaimed deposit & grievance redressal
5. Facility of updating nomination in accounts (wherever pending)
Financial inclusion Campaign at Bargarh, Odisha
On 1st day of the saturation campaign, camps were held in 2087 GPs across the country. The camps received warm response from the beneficiaries nationwide.