য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ঈশিং ইচাউ, চীং নিংখায়বদগী শোকহল্লবা অসাম, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরম, কেরলা, উত্তরখন্দ রাজ্যশিংগী লুপা করোর লিশিং ১ হেনবগী শেনফম থাদোকপা কেন্দ্রনা অয়াবা পীখ্রে
স্তেৎ দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দগী মখাদা কেন্দ্রগী চাকথুংগী শরুক অমা ওইনা ফন্দ অসি কাইথোকপনি
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা চহি অসিদা রাজ্য ১৯ দা এস.দি.আর.এফ/এন.দি.আর.এফ ফন্দশিংদগী লুপা করোর লিশিং ৮ হেন্না থাদোকখ্রে
ফিবম খুদিংমক্ত রাজ্যশিংগীদমক মোদী সরকার লেংদনা লেপ্লি
শেন্থং পীরবা অসিগী মথক্ত, ঈশিং ইচাউ, চীং নিংখায়বদগী শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা কেন্দ্রনা এন.দি.আর.এফ তিমশিং, আর্মি তিমশিং অমসুং এয়র ফোর্সকী মতেং পাংখ্রে
10 JUL 2025 4:36PM by PIB Imphal
ঈশিং ইচাউ, চীং নিংখায়বদগী শোকহল্লবা অসাম, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরম, কেরলা, উত্তরখন্দ রাজ্যশিংগী লুপা করোর ১,০৬৬.৮০ থাদোকপা কেন্দ্রনা অয়াবা পীখ্রে। স্তেৎ দিজাস্তর রেসপোন্স ফন্দগী মখাদা কেন্দ্রগী চাকথুংগী শরুক অমা ইচাউনা শোকহল্লবা রাজ্য তরুক্কী মনুংদা অসামনা লুপা করোর ৩৭৫.৬০, মনিপুরনা লুপা করোর ২৯.২০, মেঘালয়না লুপা করোর ৩০.৪০, মিজোরমনা লুপা করোর ২২.৮০, কেরলানা লুপা করোর ১৫৩.৩০ অমসুং উত্তরখন্দনা লুপা করোর ৪৫৫.৬০ ফংলে। চহি অসিগী কুমগী নোং মরক্ত নোং কন্না চুবা, ঈশিং ইচাউ থোকখিবা অমসুং চীঙ নিংখায়বদগী রাজ্যশিং অসি শোকহনখিবনি।
ঈশিং ইচাউ, চীঙ নিংখায়বা অমসুং নোং কন্না চুবদগী শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা কেন্দ্র সরকারনা পাংবা য়াবা মতেং পাংলে। ফিবম খুদিংমক্ত রাজ্যশিংগীদমক মোদী সরকার লেংদনা লেপ্লি।
চহি অসিদা কেন্দ্রনা রাজ্য ১৪ দা এস.দি.আর.এফতগী লুপা করোর ৬,১৬৬.০০ অমসুং রাজ্য ১২ দা এন.দি.আর.এফতগী লুপা করোর ১,৯৮৮.৯১ থাদোকখ্রে। মসিগী মথক্ত, রাজ্য ৫ দা এস.দি.এম.এফতগী লুপা করোর ৭২৬.২০ অমসুং রাজ্য ২ দা এন.দি.এম.এফতগী লুপা করোর ১৭.৫৫ থাদোকখ্রে।
ঈশিং ইচাউ, চীঙ নিংখায়বা অমসুং নোং কন্না চুবদগী শোকহল্লবা রাজ্যশিংদা রাজ্যশিংদা কেন্দ্রনা এন.দি.আর.এফ তিমশিং, আর্মি তিমশিং অমসুং এয়র ফোর্সকী মতেং পাংখ্রে। চৎলিবা কুমগী নোং মনুং অসিদা, মী কনবা অমসুং মতেং পাংনবগীদমক রাজ্য/য়ু.তি ২১ দা এন.দি.আর.এফ তিম ১০৪ থম্লে।

Ministry of Home Affairs
Centre approves release of more than one thousand crore rupees to flood, landslides, affected States of Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Kerala, Uttarakhand
The fund has been allocated as part of the Central share under State Disaster Response Fund (SDRF)
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah more than Rs. 8 thousand crores from SDRF/NDRF Funds have been released to 19 states during this year
The Modi govt stands resolutely beside the states in all situations
In addition to financial assistance, Centre provided all logistic assistance, including deployment of requisite NDRF teams, Army teams and Air Force support to all the flood, landslides affected States
10 JUL 2025 4:36PM by PIB Delhi
The Central Government has approved the release of Rs. 1,066.80 crore to flood, landslides, affected States of Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Kerala, Uttarakhand. Among the six flood affected states, Assam received Rs. 375.60 crore, Rs. 29.20 crore was given to Manipur, Rs. 30.40 crore to Meghalaya, Rs. 22.80 crore to Mizoram, Rs. 153.20 crore to Kerala, and Rs. 455.60 crore to Uttarakhand, as Central share from State Disaster Response Fund (SDRF). These states have been affected due to extremely heavy rainfall, floods and landslides during the south-west monsoon of this year.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, Central Government is fully committed to provide all possible assistance to flood, landslides, cloudburst -affected states. The Modi government stands resolutely beside the states in all situations.
This year, Centre has already released Rs. 6,166.00 crore from SDRF to 14 States and Rs. 1,988.91 crore from NDRF to 12 States. In addition, Rs. 726.20 crore released from State Disaster Mitigation Fund (SDMF) to 05 States and Rs. 17.55 crore from National Disaster Mitigation Fund (NDMF) have also been released to 02 States.
Central Government has also provided all logistic assistance, including deployment of requisite NDRF teams, Army teams and Air Force support to all the flood, landslides, cloudburst affected States. During the ongoing monsoon, 104 teams of NDRF are deployed in the 21 States/UT for rescue and relief operations.