প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ব্ৰাজিল ভ্ৰমণঃ ফলাফলৰ সবিশেষ
09 JUL 2025 3:14AM by PIB Guwahati
দুয়োপক্ষৰ মাজত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজিৰ চুক্তিপত্ৰ/চুক্তিঃ
১. আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সন্ত্ৰাসবাদ আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সংগঠিত অপৰাধৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত সহযোগিতাৰ চুক্তি
২. ডিজিটেল পৰিবৰ্তনৰ বাবে সফল বৃহৎ পৰিমাণৰ ডিজিটেল সমাধানৰ আদান-প্ৰদানৰ উদ্দেশ্যে সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি
৩. নৱীকৰণযোগ্য শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে বুজাবুজি চুক্তি
৪. ই এম বি আৰ এ পি এ আৰু ভাৰতীয় কৃষি গৱেষণা পৰিষদৰ মাজত কৃষি গৱেষণা সম্পৰ্কীয় বুজাবুজি চুক্তি
৫. শ্ৰেণীবদ্ধ তথ্যৰ বিনিময় আৰু পাৰস্পৰিক সুৰক্ষাৰ চুক্তি
৬. ভাৰতৰ ডি পি আই আই টি আৰু ব্ৰাজিলৰ এম ডি আই চিৰ প্ৰতিযোগিতামূলক আৰু নিয়ামক নীতিৰ সচিবালয়ৰ মাজত বৌদ্ধিক সম্পত্তিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বুজাবুজি চুক্তি
অন্যান্য গুৰুত্বপূৰ্ণ ঘোষণাসমূহঃ
১. বাণিজ্য, ব্যৱসায় আৰু বিনিয়োগ নিৰীক্ষণৰ বাবে মন্ত্ৰী পৰ্যায়ৰ প্ৰণালীৰ ব্যৱস্থা স্থাপন

Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of Prime Minister to Brazil
09 JUL 2025 3:14AM by PIB Delhi
Memorandum of Understandings/ Agreements signed between the two sides:
1. Agreement on Cooperation in Combating International Terrorism and Transnational Organized Crime.
2. MoU on Cooperation for the sharing of Successful Large-scale Digital solutions for Digital Transformation
3. MoU on Cooperation in Renewable Energy.
4. MoU on Agricultural Research between EMBRAPA and the Indian Council of Agricultural Research.
5. Agreement on the Exchange and Mutual Protection of Classified Information.
6. MoU on Cooperation in the field of Intellectual Property between DPIIT of India and Secretariat of Competitiveness and Regulatory Policy, MDIC of Brazil
Other major announcements:
1. Establishment of Ministerial level mechanism for monitoring Trade, Commerce, and Investment