ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫଳାଫଳ ତାଲିକା: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବ୍ରାଜିଲ ଗସ୍ତ
09 JUL 2025 3:14AM by PIB Bhubaneswar
ଉଭୟ ପକ୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର/ଚୁକ୍ତିନାମା:
୧. ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଆତଙ୍କବାଦ ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସଂଗଠିତ ଅପରାଧ ମୁକାବିଲାରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଚୁକ୍ତିନାମା ।
୨. ଡିଜିଟାଲ ପରିବର୍ତ୍ତନ ପାଇଁ ସଫଳ ବୃହତ-ସ୍ତରର ଡିଜିଟାଲ ସମାଧାନର ଆଦାନପ୍ରଦାନ ନିମନ୍ତେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ।
୩. ନବୀକରଣଯୋଗ୍ୟ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ।
୪. ଇଏମ୍‌ବିଆର୍‌ଏପିଏ ଏବଂ ଭାରତୀୟ କୃଷି ଗବେଷଣା ପରିଷଦ ମଧ୍ୟରେ କୃଷି ଗବେଷଣା ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ।
୫. ଗର୍ବୀକୃତ ସୂଚନାର ବିନିମୟ ଏବଂ ପାରସ୍ପରିକ ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ଚୁକ୍ତିନାମା ।
୬. ଭାରତର ଡିପିଆଇଆଇଟି ଓ ବ୍ରାଜିଲର ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଏବଂ ନିୟାମକ ନୀତି ସଚିବାଳୟ, ଏମ୍‌ଡିଆଇସି ମଧ୍ୟରେ ବୌଦ୍ଧିକ ସମ୍ପତ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ।
ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପ୍ରମୁଖ ଘୋଷଣା:
୧. ବାଣିଜ୍ୟ, ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ନିବେଶ ନିରୀକ୍ଷଣ ପାଇଁ ମନ୍ତ୍ରୀସ୍ତରୀୟ ତନ୍ତ୍ର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ।

Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of Prime Minister to Brazil
09 JUL 2025 3:14AM by PIB Delhi
Memorandum of Understandings/ Agreements signed between the two sides:
1. Agreement on Cooperation in Combating International Terrorism and Transnational Organized Crime.
2. MoU on Cooperation for the sharing of Successful Large-scale Digital solutions for Digital Transformation
3. MoU on Cooperation in Renewable Energy.
4. MoU on Agricultural Research between EMBRAPA and the Indian Council of Agricultural Research.
5. Agreement on the Exchange and Mutual Protection of Classified Information.
6. MoU on Cooperation in the field of Intellectual Property between DPIIT of India and Secretariat of Competitiveness and Regulatory Policy, MDIC of Brazil
Other major announcements:
1. Establishment of Ministerial level mechanism for monitoring Trade, Commerce, and Investment