Prime Minister's Office
English translation of Prime Minister’s acceptance speech during the conferment of the ‘Grand Cross of the Order of Makarios III’ of Cyprus
16 JUN 2025 9:10PM by PIB Delhi
Your Excellency Mr. President,
I thank you, the Government and the people of Cyprus for bestowing upon me "The Grand Cross of the Order of Makarios III”.
This is not just an honour bestowed on Narendra Modi. It is an honour bestowed on the 1.4 billion Indians. It is a recognition of their strength and aspirations. It is a recognition for our rich cultural heritage and the philosophy of ‘Vasudhaiva Kutumbakam,’ that is " The world is one family”.
I dedicate it to the friendly relations between India and Cyprus, to our shared values, and to our mutual understanding.
I humbly accept this award with gratitude, on behalf of all Indians.
This Award is a symbol of our unwavering commitment to peace, security, sovereignty, territorial integrity, and the prosperity of our people.
Excellency,
I accept this honour as a responsibility towards strengthening the bonds of friendship between India and Cyprus.
I am confident that our partnership will reach even greater heights in the times to come. And, together, we shall not only work towards the development of our countries, but shall also continue to strive for global peace and security.
Once again, I express my heartfelt gratitude to you for this honour.
Thank you very much.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগী মফমদা সাইপ্রসকী ‘গ্রান্দ ক্রোস ওফ দ ওর্দর মেকারিওস III’ পীবা মনা লৌবা মতমদা মহাক্না থমখিবা ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
16 JUN 2025 9:10PM by PIB Imphal
ঐহাক্কী ইকাই খুম্নরবা শ্রী রাস্ত্রপতি,
ঐহাক্না অদোমবু থাগৎচরি, সাইপ্রসকী সরকার অমসুং মীয়াম্বু ঐঙোন্দা "গ্রান্দ ক্রোস ওফ দি ওর্দর ওফ মেকারিওস III" পীবগীদমক থাগৎচরি।
মসি নরেন্দ্র মোদীদা খক্তা পীবা ইকায় খুম্নবা নত্তে। মসি ভারত মচা বিল্লিয়ন ১.৪দা পীবা ইকায়খুম্নবা অমনি। মসিনা মখোয়গী শক্তি অমসুং এস্পিরেসনশিংবু শকখঙবনি। মসি ঐখোয়গী কলচরেল হেরিতেজ অমসুং "ৱাসুধৈব কুতুম্বকম"গী ফিলোসোফী, হায়বদি " মালেম অসি ইমুং অমনি" হায়বসিগী মশক অমনি।
ঐহাক্না মসি ভারত অমসুং সাইপ্রসকী মরক্তা লৈনরিবা মরুপ-মপাং ওইবা মরীশিংদা, ঐখোয়গী মান্নবা মগুনশিংদা, অমসুং ঐখোয়গী অমগা অমগা খঙমিন্নবদা কৎচরি।
ভারত মচা পুম্নমক্কী মহুৎ শিন্দুনা ঐহাক্না ইকায়খুম্নবা অমসুং থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
এৱার্দ অসি ঐখোয়গী মীয়ামগী শান্তি, সেক্যুরিতী, সোভরিনিতী, তেরিতোরিয়েল ইন্তিগ্রিতী অমসুং চাউখৎপগীদমক ঐখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ অদুগী খুদম অমনি।
একসেলেন্সী,
ভারত অমসুং সাইপ্রসকী মরক্তা লৈনরিবা মরুপ-মপাং ওইবগী মরী অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক ঐহাক্না থৌদাং অসি লৌজরি।
ঐহাক্না থাজবা থম্লি মদুদি ঐখোয়গী পার্তনরশিপ অসিনা লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা হেন্না ৱাংবা থাক্তা য়ৌরগনি। অমসুং, ঐখোয় পুন্না, ঐখোয়গী লৈবাকশিংগী চাউখৎপগী মায়কৈদা থবক তৌবতা নত্তনা, মালেমগী শান্তি অমসুং সেক্যুরিতীগীদমক্তা হোৎনমিন্নবা লেপ্তনা হোৎনগনি।
ঐহাক্না অমুক্কা হন্না মসিগী ইকাই খুম্নবা অসিগীদমক্তা অদোমগী মফমদা থাগৎপা ফোংদোকচরি।
অদোমবু য়াম্না থাগৎচরি।
দিস্ক্লেমর - মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফমশিংগী চাউরাকপা ৱাহন্থোক্নি। অশেংবা ৱারোলদি হিন্দিদা পীখিবনি।