প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগী সাইপ্রস, কনাদা অমসুং ক্রোএসিয়াগী খোঙচৎ ( জুন ১৫-জুন ১৯,২০২৫)
14 JUN 2025 7:22PM by PIB Imphal
সাইপ্রসকী রাষ্ট্রপতি নিকোস খৃষ্টোদৌলিদেসনা চেবাউ পীরকপদগী সরকারগী খোঙচৎ অমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জুন-১৫-জুন ১৬, ২০২৫ দা সাইপ্রসতা চৎকনি। মসি চহি ২০ গী তুংদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমনা সাইপ্রসতা চৎপা অহানবনি। নিকোসিয়াদা লৈরিঙৈদা, প্রধান মন্ত্রীনা রাষ্ট্রপতি নিকোস খৃষ্টোদৌলিদেসগা লোয়ননা ৱারি শানগনি অমসুং লিমাসোলদা ললোন-ইতিক্কী লুচিংবশিংদা ৱা ঙাংগনি। লৈবাক অনিগী মরীশিং হেন্না ফগৎনবা অমসুং মেদিতেরিয়ান লমদম অমসুং য়ুরোপিয়ান য়ুনিয়নগা ভারতকী লৈনবা মরী হেন্না ফগৎনবা খোঙচৎ অসিদা অমুক হন্না ৱারেপ লৌগনি।
মহাক্কী খোঙচৎকী অনিশুবদা, কনাদাগী প্রধান মন্ত্রী মার্ক কার্নিনা চেবাউ পীরকপদগী, জি-৭ মীফম শরুক য়ানবা প্রধান মন্ত্রী জুন ১৬-জুন ১৭ দা কনাদাগী কানানাস্কিসদা চৎকনি। হন্দক্কী অসিনা প্রধান মন্ত্রীনা জি-৭ মীফম শরুক য়াবা ৬শুবনি। মীফম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা জি-৭ লৈবাকশিংগী লুচিংবশিং, অতোপ্পা চেবাউ পীবদগী শরুক য়াবা লৈবাকশিং অমসুং মালেমগী লুপশিংগী লুচিংবশিংগা লোয়ননা ইনর্জি সেকুরিতি, তেক্নোলোজি অমসুং ইন্নোবেসন, এ.আই-ইনর্জিগী মরী অমসুং ক্বান্তমগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং য়াওনা মালেমগী মরুওইবা ৱাফমশিং খন্নগনি। মীফম অসিগী নাকলদা প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা লৈবাক অনিগী ওইবা মীফমশিং পাংথোক্কনি।
মহাক্কী খোঙচৎকী অরোইবা শুরুক্ত, ক্রোএসিয়াগী প্রধান মন্ত্রী অন্দ্রেজ প্লেনকোবিক্না প্রধান মন্ত্রীদা চেবাউ পীরকপদগী, জুন ১৮, ২০২৫ দা প্রধান মন্ত্রী সরকারগী ওইবা খোঙচৎ অমদা ক্রোএসিয়াদা চৎকনি। মসি ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমনা ক্রোএসিয়াদা চৎপা অহানবা ওইগনি, লৈবাক অসিগী মরীদা মরুওইবা মাইপাকপগী শরুক অমনি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী অন্দ্রেজ প্লেনকোবিক্কা লোয়ননা লৈবাক অনিগী মীফমশিং পাংথোক্কনি অমসুং ক্রোএসিয়াগী রাস্ত্রপতি জোরান মিলানোভিক্কা উনগনি। লৈবাক অসিনা য়ুরোপিয়ান য়ুনিয়নগা থবক তৌমিন্নবা মখা তানা ফগৎনবা ভারতনা পায়খৎলিবা থবক্কী মরুওইবা অদু ক্রোএসিয়াগী খোঙচৎ অসিনা তাক্কনি।

Prime Minister's Office
Visit of Prime Minister to Republic of Cyprus, Canada and Croatia (15-19th June, 2025)
14 JUN 2025 7:22PM by PIB Delhi
At the invitation of the President of the Republic of Cyprus, H.E. Mr. Nikos Christodoulides, Prime Minister Shri Narendra Modi will pay an official visit to Cyprus on 15-16 June, 2025. This will be the first visit of an Indian Prime Minister to Cyprus in over two decades. While in Nicosia, Prime Minister will hold talks with President Christodoulides and address business leaders in Limassol. The visit will reaffirm the shared commitment of the two countries to deepen bilateral ties and strengthen India’s engagement with the Mediterranean region and the European Union.
In the second leg of his visit, at the invitation of the Prime Minister of Canada, H.E. Mr. Mark Carney, Prime Minister will travel to Kananaskis in Canada on June 16-17 to participate in the G-7 Summit. This would be Prime Minister’s 6th consecutive participation in the G-7 Summit. At the Summit, Prime Minister will exchange views with leaders of G-7 countries, other invited outreach countries and Heads of International Organisations on crucial global issues, including energy security, technology and innovation, particularly the AI-energy nexus and Quantum-related issues. Prime Minister will also hold several bilateral meetings on the side-lines of the Summit.
In the final leg of his tour, at the invitation of the Prime Minister of the Republic of Croatia, H.E. Mr. Andrej Plenković, Prime Minister will undertake an official visit to Croatia on 18 June 2025. This will be the first ever visit by an Indian Prime Minister to Croatia, marking an important milestone in the bilateral relationship. Prime Minister will hold bilateral discussions with Prime Minister Plenković and meet the President of Croatia, H.E. Mr. Zoran Milanović. The visit to Croatia will also underscore India's commitment to further strengthening its engagement with partners in the European Union.